Najbolje je kupiti gume koje odgovaraju Vašem vozilu i Vašem stilu vožnje. Da biste dobili pravu preporuku, dođite u našem servisu.
Sve mi je jasno.
Printable View
I sta rekoste, koje gume je najbolje kupiti za PG i gdje ih najpovoljnije naci?
Kupit najskuplju mogucu jer snijeg uvijek moze da iznenadi,i niej bitno na kolko stepeni se voze samo du su zimske
Michelin Alpin A4
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Michelin/Alpin-A4.htm
^Ja bas mislim da to nije dobar izbor.
Za kod nas treba traziti gumu koja je dobra po kisi, jer se najvise vozi u takvim uslovima.
Tigar i Mentor su bzvz za kisu, Barum...solidan.
185/60 R15 T (do 190 km/h) - poredak:
1. Continental ContiWinter Contact TS850 (vrlo uravnotežena, najbolja na mokrom, snegu i ledu, mala potrošnja goriva i trošenje gazećeg sloja)
2. Dunlop Winter Response-2 (vrlo uravnotežena, najbolja na mokrom i snegu, dobra na ledu, najmanja potrošnja goriva)
3. Firestone Winterhawk 3 (vrlo uravnotežena guma, odlična na suvom i mokrom, dobra na ledu, malo trošenje gazećeg sloja)
4. Michelin Alpin A4 (vrlo uravnotežena, dobra na snegu i ledu, mala potrošnja goriva, najmanje trošenje gazećeg sloja)
5. Nokian WR D3 (vrlo uravnotežena, najbolja na suvom, dobra na mokrom i snegu)
6. Goodyear UltraGrip 8 (vrlo uravnotežena, dobra na mokrom i snegu)
7. Semperit Speed-Grip 2 (vrlo uravnotežena guma, dobra na suvom, najmanja potrošnja goriva)
8. Verdestein Snowtrac 3 (najbolja na snegu, prosečna na mokrom)
9. Barum Polaris 3 (dobra na snegu, loša na suvom i mokrom)
10. Pirelli Snowcontrol Serie 3 Winter190 (dobra na snegu i suvom, loša na mokrom)
11. GT Radial Champiro WinterPro (loša na suvom, mokrom i snegu)
12. Hankook Winter I*cept RS (W442) (dobra na suvom, loša na mokrom)
13. Falken HS449 Eurowinter (dobra na suvom, snegu i ledu, loša na mokrom, veliko trošenje gazećeg sloja)
14. Kleber Kristalp HP2 (mala potrošnja goriva i trošenje gazećeg sloja, loša na mokrom)
15. Nexen Eurowin 600 (dobra na suvom, loša na mokrom, snegu i ledu)
16. Kormoran Snowpro b2 (mala potrošnja goriva, loša na suvom, veoma loša na mokrom)
17. Marangoni 4 Winter E+ (malo trošenje gazećeg sloja, veoma loša na mokrom, snegu i ledu, najveća potrošnja goriva)
225/45 R17 H (do 210 km/h) - poredak:
1. Continental ContiWinter Contact TS850 (vrlo uravnotežena, najbolja na snegu, odlična na suvom i mokrom, malo trošenje gazećeg sloja)
2. Bridgestone Blizzak LM-32 S (vrlo uravnotežena, najbolja na mokrom, odlična na suvom, mala potrošnja goriva)
3. Michelin Alpin A4 (vrlo uravnotežena, odlična na suvom, najmanje trošenje gazećeg sloja)
4. Uniroyal MS plus 77 (vrlo uravnotežena, odlična na snegu, mala potrošnja goriva)
5. Goodyear UltraGrip 8 Performance (odlična na snegu, mala potrošnja goriva, prosečna na mokrom)
6. Nokian WR D3 (najbolja na suvom, prosečna na mokrom)
7. Dunlop SP Winter Sport 4D (dobra na suvom, mokrom i snegu, loša na ledu)
8. Fulda Kristall Control HP (dobra na snegu i ledu, loša na suvom i mokrom)
9. Semperit Speed-Grip 2 (dobra na snegu i ledu, mala potrošnja goriva i trošenje gazećeg sloja, loša na mokrom)
10. ESA-Tecar Super Grip 7+ HP (dobra na snegu i ledu, loša na mokrom, veliko trošenje gazećeg sloja)
11. Pirelli Winter Sottozero 3 (dobra na mokrom, veliko trošenje gazećeg sloja)
12. Hankook Winter I*cept RS (W442) (dobra na suvom, mala potrošnja goriva, loša na mokrom)
13. Toyo Snowprox S953 (dobra na suvom, loša na mokrom, snegu i ledu, veliko trošenje gazećeg sloja)
14. Interstate Winter IWT-2 (loša na suvom i ledu, veoma loša na mokrom i snegu)
15. Sallun Ice Blazer WSL-2 (dobra na snegu i ledu, malo trošenje gazećeg sloja, najlošija na mokrom)
Ja sam kapirao ono daj zimsku samo da je zimska...Tako da su ovo među jeftinijima a nisu loše nimalo...
E sad zavisi i za koje auto. Za neko manje auto i normalnu vožnju po gradu bez divljanja i avetanja svaka guma će završiti posao...Tata na audi ima bct kineza pa evo 2 ljeta obališe bez problema, a ljetnje kiše i jesenje znaju bit zeznutije nego ziimske... Zna svak da preko Contia i Miselina nema bolje al treba zavuć ruku za njih malo dublje u džep...
nsx, kako mislis potpuno druga prica?
zato što nakon par hiljada km Michelin postaje najbolji i na suvom i na mokrom i na ledu i čemu god oćeš :)
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Fu...-Montero-3.htm
Ja sam uzeo ove sve 4, vec montirao prije 5 dana i spasile mi glavu sad na ovu kisu..narod koci iskace kliza na celostonke ljetnje, ova guma kao da je suvo se ponasa. imao sam dvije krizne situacije u mjesto koci, bez proklizavanja.
Ne mlatite o tome kako ne trebaju zimske, itekako trebaju i u pg, zimi temperatura masu pane, kisa, poledica...Ljetnje gume su omca oko vrata u tim uslovima.
Sve u svemu onaj ko nema para za zimske ce vazda ubjedjivat sebe i druge da su ljetnje dovoljne. No je problem sto oni koji mogu da stave radije popiju te pare i kupe iphone 5 a onda se polome i druge nagrde. I nije mi ih zao.
Je li bolje uzeti barum ili sava?
ja mislim da svi precerujemo sa pricom alpin4, continetal pc5 i slicno...treba uzet neku dobru gumu iz srednje klase i kraj price. neka mi neko pokaze razliku u zaustavnom putu (centimetrima/metrima) izmedju polaris 3 i alpin 4 pa cemo onda pricat. sve pod uslovom da su kocnice/diskovi i pakne kako treba.jer mi cemo kupit najbolje gume a vozit auto kome su pakne pojedene ili diskovi krivi.
dovoljno je da razlika bude i 2 metra da nekome spasi zivot
uzmi univerzalnu onda, mozes vala i Tigar...
Gdje su najjeftinije? Gdje mogu dss pogledam cijene?
Imas u ul svetozara markovica prije kafane kerber predstavnistvo tigra...pocni tu...i pogledaj u ul cetvrtog jula onuda dje elevator prodavnica bicikala je a drze i gume..zeta guma se zove cini mi se...mislim da imalu ok cijene...kastelana i vujacic provjeri dal drze tigar,nisam siguran
Sa ugradnjom i balansiranjem Sava Eskimo HP (made in Germany) 205/60/16, 3 godine garancije - 81 Eur
Ovo je kod Vujacic Id (kruzni tok kod Kipsa)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
205 60? To dodje malo visocije nego 55?
Puta 4 :( 320 uh
Da malko visocije, mada mislim da im je skoro ista cijena kao za 55. Imaju i Debicu koja je nedje oko 70-72 eur
Da li treba da obracam paznju na nesto prilikom kupovine guma? Da li moze prodavac na neki nacin da me prevari?
pogledaj DOT guma
I u kojim granicama je prihvatljivo da bude? Pretpostavljam da je bolje da je sto novija ali sam misljenja d ato i nije bas tako.
Ja sam danas metnujo dvije Tigar Wintera gume.. 205/55 R16 Po 70 Eura su... Kod Vujachica kod KIPSA na kruzni
Joše je rano metat, dok ne padnu temperature. Recimo nocas je u PG bilo 12-13stepeni a u toku dana 20, ja cu tek krajem mjeseca.
Od 15-stog mogu da kaznjavaju pa da ne bih razmisljao ja sam ih isto stavio.
Danas stavljene wintere, jes da ce bit blizu 20celzijusa ove ned ali iduci vikend ce svi da pohrle pa mi se ne nervira cekajuci u red
Isti problem, tj kad krene guzva za vikend tako da u tokom pon utorka idu sve 4 na auto...
Ja imam sve 4 zimske ali ih sigurno necu jos stavljat,prevruce je jos
ovako forumasi, mijenjao sam gume i balansirao kod momka jednog u gornju goricu, najpovoljniji je, 3e mu je balansiranje po tocku a montaza gratis.
extra je odradio posao tako da vam ga preporucujem, mislim da nece biti guzve kod njega jer sam ga i ja jedva nasao a zivim u blizini.
evo mapa
https://www.google.com/maps?t=m&ll=4...classic&dg=opt
ja cuh za vikend da je pomjerena obaveza zimskih guma za 01. decembar? jel to istina?