sramota sto je nisu zvali da pobijedi na all staru u sutiranju trojki. a zvali CC i ove prdnjave sto jedva do 33% dobace.
hoce li sad krenuti malo populararizacija WNBA u srbiji, kad su lynxice potpisale srpsku reprezentativku?
Printable View
sramota sto je nisu zvali da pobijedi na all staru u sutiranju trojki. a zvali CC i ove prdnjave sto jedva do 33% dobace.
hoce li sad krenuti malo populararizacija WNBA u srbiji, kad su lynxice potpisale srpsku reprezentativku?
Da se ne lažemo, niko ne gleda WNBA ligu u Americi, a kamoli đe drugo.
Svake godine su u minusu na desetine miliona dolara, da te gubitke ne pokriva NBA liga davno bi se ugasili.
Jedno vrijeme je popularnost skočila zbog ove Klark, ali i to je sad poprilično splasnulo.
plate za igracice male, ali operativni troskovi veliki. vjerovatno racunaju da minus pokrivaju dodatnim NBA prihodima koje generisu kroz zenski dio populacije.
Alisa Tomas igrala dok nije TD ostvarila. 10 10 10
Finiks odlican tim, ali igra da ih u PO u prvoj rundi pospreme.
Niko ne umije loptu prevest bez Tomas, ako Tomas ne takne loptu, napad nije po planu, nijedna ne umije sutnut osim ako im tu loptu nije Tomas bacila...
Ko tuzni Nageci.
A isto je sve to malo tuzno jer pod stare dane tim nabija igracici stats, koja je evo 15 godina u NBA igrala sasvim prirodnu kosarku.
jesi li sad presao za lynx, kad je stigla tvoja miljenica?
ja sam vazda bio fan alysse thomas, jbg. bas zna da igra.
Fees je realno med. Ali onako skromna, tiha, porodicna.
Iskreno ne znam koliko moja omiljena plavusa moze da poboljsa igru.
Sinoc Reese u sportskom minicu, vrv je bilo goonera u publici. Ona u minicu, ko model neki, kamera stidljivo na nju, nista komentatori.
CC dosla ka dzepa, ne mice se kamera s nje, ne bataljuje prica o njoj.
9k pregleda za dan. Voli ovo podneblje kosarku. Kao.
https://www.youtube.com/watch?v=Rhkl1zYqJT8
iako se granici sa nemogucim, lynxice imaju jos gore sudjenje od wolvesa. 2 uspjesna challengea u zadnjih minut i kusur sprijecili pokusaj otimacine.
prve trepavice lige su se fino uklopile.
strahovito drugo poluvrijeme dijonai i lynxica. da je meesseman dosla ovamo, mislim da bi bio game over.
i kakav je alanna smith andrew bogut od igracice...
Drake Solomon, a performer who previously served as the Nuggets' 'Rocky' mascot, is suing team owner Kroenke Sports & Entertainment (KSE), alleging "unlawful disability-based discrimination and termination."
A lawsuit filed in Denver District Court on Tuesday claims Solomon's rights were violated under the Colorado Anti-Discrimination Act.
ja vidim nesto mi rocky bio van forme prosle sezone, nije mogao nista sa centra iza glave da nabode. kad ono podmetnuli nekog rockyja sa temua.
Haywood poslat u Netse da se ode ispod luxury tax, za 2026 2nd round protected..
Zasto GSW nijedan potez nije napravio?
Mislim da im Kaminga pravi problem, tj. to što još nijesu odlučili šta da rade sa njim i koliki će to potencijalno biti problem za njihov "seleri kap".
A s obzirom da svi drugi klubovi znaju za taj problem, niko im neće ponuditi trejd ni blizu onog što bi GSW želio.
Inače, minimum broj igrača koja ekipa mora imati na spisku za sezonu je 14 (dozvoljeno je da par nedjelja taj broj padne na 12 u slučaju povrede, suspenzije ili nečega drugog).
GSW trenutno imaju 9 igrača sa standardnim ugovorima i 1 sa "two way" (ovo je naravno bez Kaminge).
Sto znaci da ce da popune sa G League i veteranima
Ne mogu ove pozicije da popune sa "G league" igračima. Moraju da imaju 14 igrača sa standardnim (zagarantovanim) ugovorima za tu sezonu, plus imaju fore preko toga do 3 igrača sa "two way" ugovorima koji obično većinu vremena provode u G-Ligi.
Znači, ako potpišu Kamingu, treba im još 4 igrača da popune tim. Ako uspiju da nađu 4 igrača na minimalcu, to je nekih 10 mil godišnje za plate.
Mislim da im je najbolja opcija "sign and trade" za Kamingu i da ga uvale neđe za pristojnog centra i par mladih talenata. Ne vjerujem da bi mogli dobiti nekog pika prve runde za njega, makar ne nekog u top 15.
Najbolji potencijalni trejd koji sam vidio je sa Finiks Sansima, đe bi za Kamingu GSW dobio Nika Ričardsa (dobar centar koji ne zahtjeva mnogo kontakta sa loptom), Rojs Onila (dobro rezervno krilo sa odličnim procentom šuta za 3p), nekog klinca i 1 pik prve runde.
Uz par dodatnih veterana, mogao bi GSW da pokuša makar još jednom ili dvaput napad na titulu dok zdravlje još služi Karija, Batlera i Grina.
mnogo traze za nekoga kome ne zele da daju 20+ miliona po sezoni na duze od 1 sezone. jedna od cudnijih situacija sa ugovorom zadnjih mnogo godina unazad. vjerovatno i posledica novog kolektivnog ugovora gdje igraci moraju da skalaju sa prohtjevima. i cam thomas i giddey su u slicnoj situaciji, s tim sto koliko vidim po onome sto se pise da traze, njihove zelje mi djeluju daleko od realnosti. uz to, bukvalno niko drugi nema mogucnost da im da ugovor bez sign and tradea. s kumingom je valjda jedini problem duzina i struktura ugovora, warriorsi nude 1+1, a on trazi 3+ godine bez opcija.
lynx i liberty jos jednu strasnu utakmicu odigrale.
Problem je što većina (mlađih) igrača ima veoma neracionalne zahtjeve, jer odigraju jednu ili dvije pristojne sezone u timu na dnu tabele, đe imaju slobodu da igraju kako im volja i automatski zahtjevaju max ugovor jer im novi CBA to dozvoljava.
Dobiju taj ugovor jer tim ima prostora u seleri kapu ili odrade "sign and trade" pa ga proslijede u neki bolji klub za gomilu pikova i talenata. I onda totalno prsne u tom novom klubu jer je taj igrač u najboljem slučaju dobar "role player" a plaćaš ga kao zvijezdu sa max ugovorom.
Josh Giddey je igrač kojeg su u plejofu protivnički timovi ostavljali slobodnog i bukvalno izazivali da šutira trojke koliko mu volja i dok god je takva situacija sa njegovom igrom čisto sumnjam da će ga neko platiti neku veću paru. On je bukvalno malo bolja verzija Bena Simonsa, njega makar nije strah da šutira slobodna.
p.s. Davno je to Džordan rekao - plaćamo klince na osnovu njihovog budućeg potencijala, a ne na osnovu onoga što vrijede.
https://www.youtube.com/watch?v=GuHWr4rzcpE
jordan je, kao i obicno, u najboljem slucaju 25% u pravu. rookie scale ugovori postoje upravo jer je njegova generacija (ili ako ne bas njegova, generacije iz prve polovine 90-ih) bivala preplacena. sad imas 4-5 godina razumnog ugovora u vrijednosti otprilike 1-7% salary capa za pikove iz prve runde da vidis da li neko ne valja. big dog robinson je prije 30 godina kao prvi pik na draftu imao veci rookie ugovor od danasnjih prvih pikova, u vrijednosti 20% salary capa.
jedino gdje je u pravu je da si ranije imao veci koledz uzorak nego danas, a s druge strane, danas se u ozbiljan scouting ulazi jos od osnovne skole. sto ne znaci da su se ranije sa koledza redovno vukli dobri NBA igraci. tako da bih rekao da je sadasnji sistem bolji od starog, sto i dalje ne sprecava vlasnike i GMove da vuku glupe poteze, nikad ni nece. prije 10-15-25 godina, giddeyu i kumingi bi prvog dana prelaznog roka dali sta traze. sad se malo vise razmislja o dugorocnim planovima.
Današnji scouting je definitivno bolji od starog, ali meni se čini da je najveći problem što dosta igrača dolazi direktno iz srednje škole đe iz sistema u kom su dominirali nad nekim tinejdžerima prelaze u ligu đe treba da igraju protiv dokazanih NBA igrača.
Mislim da bi kraći ugovori sa manje zagarantovanih godina bili dosta bolja opcija što se lige (a i klubova) tiče. Ovako kad daš igračima ugovor na zagarantovanih 5 godina od 200+ mil, postoji velika vjerovatnoća da ga više zabolje za košarku.
A svi znamo da će u narednim godinama ti ugovori drastično da rastu.
sad prije tih 5 za 200, imas prvo 5 za relativno razumnu cifru, za pomenutih 1-7% salary capa za pikove iz prve runde. prije nisi imao 5 za razumnu cifru, nego 10-godisnje ugovore drito sa koledza (ili kasnije iz srednje).
i evo se vec preko 15 godina ne preskace koledz. makar tu jednu godinu moraju da odrobijaju tamo. apsolutno nista ne moze spreciti vlasnike da trose nerazumne cifre na sumnjive ugovore - mada rekoh vec, mislim da su sve pametniji. ne sjecam se da je ljetos neko dobio neki potpuno nerazuman ugovor. kornet u spursima mozda preplacen, ali imali su para. tre mann u hornetsima bi prije 5-10 godina dobio 50% veci ugovor nesto sto je sad placen.
a svi ugovori rastu samo proporcionalno salary capu i prosjecnim platama. nece se odjednom stvoriti klima za duplo vece ugovore bez duplo veceg povecanja salary capa.
jess shepard umalo da izgoatuje sa triple doubleom na poluvremenu (11/9/10), mada je i ovako bila na kraju korektna partija sa 22-11-11 sa 11 uzetih suteva i 0 TO.
Izdominirala.
najbolji defanzivnci na spoljnim pozicijama na planeti:
1. dyson daniels
2. dijonai carrington
3. branko lazic
Mamba mentality:
"When Kobe Bryant said his insane level of confidence came from knowing he’d done all he could to prepare,
It taught me that anytime I’m nervous it means I didn’t prepare enough."