Ovo sto je Shrek rekao je jedina prava stvar na ovu temu..svaka cast :!: :!: :!: :idea:
Printable View
Ovo sto je Shrek rekao je jedina prava stvar na ovu temu..svaka cast :!: :!: :!: :idea:
Pa shrek da ti ja odgovorim nesto..
Ako ces tako ic sem par svstenika neces nac nijednog jedinog pravoslavca da je pravoslavac, il' katolik, kao i sem par odza neces nac nijednoga muslimana pravog. Jer me neces ubijedit nikad da taj tvoj drug radi bukvalno sve al' bas sve sto pise u Kuran, il' da ja il' bilo ko drugi radi sve sto pise u Bibliju, zato nemoj takve gluposti iznosit zivota ti..
Ovako sh0cker, nisam ni pokusao da te ubijedim da on radi bukvalno sve sto pise u Kuran jer bi to bilo nemoguce (makar u 21 vijeku). Popije on ponekad (shto je zabranjeno Kuranom) jer **** ga chemu zivot ako se neces opushtit ponekad? Na drugu stranu, za vrijeme Ramadana ne jede nit se poljubi sa djevojkom 30 i kusur dana, nikad ne jede prasetinu, moli se ne znam ni ja koliko puta nedeljno...i sto je najvaznije prihvata prave i osnovne principe Islama a koji su mir i postovanje drugih religija.Quote:
Originally Posted by sh0cker
toga sam ti druga gleda dje jede prshute po javinja kuca :DQuote:
Originally Posted by shrek
Hahaha
Dobar ti je taj drug onda :D
Sve monoteisticke religije propovjedaju mir, ljubav, razumjevanje, postovanje drugih itd. To sto stvari danas potpuno drugacije je zbog toga sto svako od nas ima neko svoje vidjenje religije, a koja su manje / vise pogresna.
Ne klapi. :wink:Quote:
Originally Posted by playa
zanimljivo:
pitati se da li je islam religija rata ili mira....
islam je nesto sto je nastalo kao ekonomsko-politicko-vojni experiment hriscanske crkve/religije koja je sama po sebi agresivna i ratnicki nastrojena puna netrpeljivosti prema svim drugim religijama.
nemajuci pravu konkurenciju koja bi opravdala njihovu prirodnu agresivnost smisljaju jos jednu religiju koja je jos extremnija i koja bi izazvala strah i podjele medju ljudima a punila dzepove glavesinama.
jednako puno novca trpaju u dzepove i papa i arhipatrijarh veseljenski ili kako-mu-je-vec-titula i reis i rabin:
SVE ali SVE monoteisticke religije su sracunate na ubijanje pojedinca kroz "omasovljavanje" i ratno huskanje
PS:svemu ovome dodajte i komunizam i to je jedna "monoteisticka religija" samo drukcije upakovana
Hm... dala si prilicno negativne ocjene za monoteisticke religije. :? Previse generalizujes neke stvari...
Da te ispravim: kaze se 'vaseljenski patrijarh'
Jednom je Fidel Kastro rekao da je Isus Hristos bio prvi komunista... :shock:
Vishe gluposti na jednom mjestu vidio nisam. Chush ekonomsko-politicko-vojni experiment. Dje kupis ti te teorije?Quote:
Originally Posted by Katatonia
Kad ne bi postojalo dokaza da su 80% muslimana, muslimani zato sto im je nametnuta vjera mozda bih povjerovao :)Quote:
Mozda onaj Muhamed sad vozi mercedes i ful je kesa, od tih kao ti :lolblue:
Ljudi zar ste stvarno tako naivni....
pa naravno da nijesu ovo opste prihvacene teorije koje citate u svakodnevnoj literaturi...
ali ako biste malo razmisljali o tome shvatili bi ste.
jedan od mnogobrojnih dokaza je prevelika slicnost svetih knjiga(biblija i kuran)
TRINITY-sta to previse generalizujem
A sta si ti kao izuzetno pametan decko izvukao iz toga da su Kuran i Biblija veoma slicni?
Sto je tvoj zakljucak?
ja sam to naveo u prilog ovoj teoriji
moj stav je da je kuran slican sa biblijom zato sto su ga pisali hriscani
knjiga u kojoj to mozes da procitas nazalost na srpskom jeziku ima samo 3 primjerka od cega su 2 kopije
Mislis Kuran su pisali Hriscani?Quote:
Kako sad pa to?
I odakle tebi jedna od tri kopije, je si ti neki VIP?
Koliko ja znam jos nisam cuo i sa sigurnoscu ne mogu tvrditi postoji li takva religija - religija rata :P . U svakoj vjeri postoji exstremista protiv togse nemoze ima nas svakakvih . Druga stvar su medije koje vam "prodaju" informacije koje im u datom trenutku najvise odgovaraju . A vi "kupujete" cudeci se i to sto je veca nebuloza , apsurd , paradoks to ljudi bolje zapamte . A sto se tice vjere uopsteno to je danas jedan biznis , bivsi ateisti su usli u crkve,dzamije.. i istjerali ono malo vjernika sto su bile u njima i postali glavni i sve se pretvorilo u biznis (to se moglo vidjeti u poslednjih 15 odina na prostorima balkana) . Na nasu nesrecu nismo izvukli nikakvu pouku iz toga i dan danas se takve igre zivota igraju . A to da li cete vjerovati bogu alahu , islamu hriscanstvi , katolicanstvu , papi , svetom krokodilu , malom mravu ... to vas nece poboljsati vase kvalifikacije u drustvu u smislu "covjecnosti" . Najbitnije je biti covjek !
Pazi sad, kolko god tebi to glupo zvucalo, meni je to istina:Quote:
Originally Posted by sh0cker
sve vrijeme ti pricam da su islam smislili hriscani-logicno pisuci njihovu svetu knjigu
Pazi sad opet: to sam citao u knjizi koju je napisao jedan od vodja jezuitskog reda u vatikanu...pogadjas-vise nije vodja jer su ga jezuiti ubili smatrajuci da je tom knjigom izdao svoj red
Pazi sad opet opet: nijesam ja VIP nikakav, a knjigu mi je dao upravo jedan svestenik
E ovo je najveca glupost koju sam video na ove forume..cus kuran su pisali hriscani :shock: :? e ovoga izroda...da bog sacuva... :? strasno
Kuran nisu pisali hriscani :lol: ahahaha istina je da kuran ima mnoge slicnosti sa biblijom , ali te slicnosti se zasnivaju u zivotnim pravilima ponasanja . I sto se tice tog da li su ga pisali hriscani - nisu sa sigurnoscu se tvrdi zto sto je razlika iznedju nastanka mali vremenski period a i te dviej kulture nisu imale dodira , jer je hriscanstvo tek priznato kao legalna vjera 313 g , tak oda su to nebuloze .Quote:
Da ga kopiram "Pazi sad PHANTOM" :)Quote:
Originally Posted by PHANTOM
haha
Ludak, a ko zna mozda ima tu necega.. pfff... :D
Interesantno je sa koliko sigurnosti poneki nastupaju i kako OpUsTeNo rece sto veca nebuloza to sigurniji u tvrdnji. Nego posto nedje rece da on to pise da se ne bi razumjelo vjerovatno se i ne treba truditi.
ljudi vama fali pola mozga
ja vam lijepo kazem da sam to citao, a vi se slijepo drzite onoga sto su vam uturili u glavu jos u osnovnoj skoli...
znate li vi uopste koliko je vremena proslo od pojave muhameda pa prvog primjerka kurana...
muhamed je lik koji se nezavisno pojavio od cijele one price u kuranu...
postoje istorijki opisi njegovog zivota potpuno drukciji od onog opisanog u kuranu.
e sad, hriscanska crkva pise kuran kombinujuci svoju svetu knjigu sa nekim istorijskim cinjenicam bitnim za danasnji muslimanski svijet...
PS:moram priznati da sve ovo komplikovano zvuci ali to je zbog tog sto sam ja to tako komplikovano napisao.u knjizi u kojoj sam ovo citao citava teorija je mnogo bolje i objasnjena i potkrijepljena :oops:
Sve je to nekako doslo kako treba..
Samo mi i dalje nije jasno, kako je po Kuranu zabranjeno pijenje alkohola? Kako oni kazu, okle je Muhamed zna' da ce bit alkohola tad?
I opet, zamislite da Arapi piju :lolblue:
Pa sto bi bilo od tih ljudi?!
Il' da nisu toliko religiozni, pa da krenu da protestuju radi siromastva :lolblue:
Pa ne bi se znalo ko bi prezivio tu :D
U sustini i takvi su opet u prednosti nad onima koji ga nemaju, ali kad bi ti malo citao kako se ovdje diskutuje primijetio bi da se tako ne razgovara.Quote:
Ovdje se nekako "primila" ona maksima "ja znam da nista ne znam", pa se svak trudi da ponesto nauci, ali kad uleti neko, kao ti koji sve zna, ocito se lose snalazi medju neznalicama.
Pokusaj shvatiti da je bolje biti malo lud nego malo-uman, sa pola mozga nego bez njega, a o malo prijostojnosti ne treba trositi rijeci jer ko je vidio da se od prijstojnosti moze zivjeti. Posto posjedujes i knjige koje su maltene unikati vjerujem da ces tamo naci i znacenje jedne male recenice
Homines ad deos nulla re propius accedunt quam salutem hominibus dando.
kako to mislis "okle je Muhamed zna' da ce bit alkohola tad"
pa alkohola je bilo i prije i za vrijeme i poslije muhameda