samo da kazem bravo RAFA imas sve da budes najbolji svih vremena, potpuno zasluzeno, Nole mora vise da igra kao na pocetku drugog seta, da lupa po loptici pa dje ode jer zna da bude precizan i neumoljiv...
Printable View
samo da kazem bravo RAFA imas sve da budes najbolji svih vremena, potpuno zasluzeno, Nole mora vise da igra kao na pocetku drugog seta, da lupa po loptici pa dje ode jer zna da bude precizan i neumoljiv...
za 2 godine stize i on do 16 grand slamova.
ko smije da se kladi da ne moze? oni koji su mislili da se nece vratiti nakon problema sa koljenima. a ja mislim da moze JOS bolje.
i ja vjerujem da moze bolje sigurno, u to ne sumnjam :)
kakva zivotinja. cak mu je i servis ubitacan i jedan od faktora pobjede juce. a prije 3, 4 godine sam cak i ja bolje servirao od njega :D. jos veli Djokovicu na kraju "osovojices ti ovaj turnir kad-tad" blaaah :D. ja bih volio ali dok je on (Nadal) tu...
kakav je onaj nadakl - sto je ono.
Ako ligamenti izdrze, a nece.
Vidim,sad je pochelo hvaljenje Nadala a svi su ostali unaprijed otpisani. Do prije 3-4 mjeseca,svi su ovdje prichali kako je Nadal upropasceni teniser na kraju karijere.
A istina je sledeca, i Federer i Nadal su vrhunski sportisti, veoma iskusni, koji imaju svoje uspone i padove,kao i svi ostali ljudi na ovoj planeti. Nadal je demonstrirao fenomenalni tenis sinoc, ali to nije bilo nishta puno bolje od predstave Federera i Djokovica u polufinalu.
Razlike na ovakvom vrhunskom nivou se demonstiraju u chinjenici koliko konzistentno fenomenalnih mecheva mogu odigrati pojedini teniseri. I zato su,josh uvijek, i Federer, i svakako Nadal sushtinski bolji od Novaka i ostalih, iako ih Nole mozhe dobiti obojicu,shto je nerijetko i pokazao.
Zato lagano,nikoga ne treba otpisivati, ne bih se zachudio da Federer osvoji 2-3 slema sledece godine. Ili,zashto da ne, Djokovic, ali samo ako sushtinski poboljsha svoju igru. Ili Nadal, ali,pazite, Nadal je na vrhuncu,a sa vrha se mozhe samo dolje.
Sve je to super, ali jedan na kraju pobijedi. Svi ce oni biti dobri u polufinalu, finalu, ali nesto mi se cini da je to sve od njih.
Djokovic je strasan igrac, samo je steta sto igra tenis u pogresno vrijeme. Kad je Nadal imao problema sa koljenima, odam su ga svi otpisali, evo se vrati i nista losiji nije.
Ne znam, meni izgleda bolje sad, i igracki, i uopste atletski... i fizicki :D
nevjerujemda Fedex moze vise da ponovi neke svoje rezultate iz proslosti, usao je u te godine. da je fudbaler mogao bi da gazi jos :). tesko da ce vise imati priliku da uzme neki GrandSlam. gurace tu do polufinala, mozda cak i finala ali protiv mnogo spremnijeg i mladjeg Nadala zaista tesko.
...ali ostaje najbolji svih vremena ;). svakako najtalentovaniji teniser, elegancija... mnogo talentovaniji od spanca ali spanca koji je nevjerovatnim radom i trudom nadomijestio taj nedostatak. samo pogledajte servis. uporedite njegov servis danas sa onim od prije 2, 3 god. svaka mu cast zbog toga + veoma teska povreda posle koje se vratio, necu reci jos jaci, ali losiji sigurno nije.
Djokovic da je pametniji i da ne urla toliko, mozda bi mogao da napravi nesto vise. morao bi biti psihicki malo vise spreman a ne odma 'kuku mene, aj itd'. Nadal se sinoc nije cuo, ice cold.
btw, kad bi uporedili najjaceg Federera i najjaceg Nadala mislim da bi ipak svajcarac bio u prednosti. kompletan u svim pogledima.
Evo jendo poredjenje Nadala i Federera kad je imao godina koliko sad Nadal.
http://www.usopen.org/en_US/news/art...404343670.html
Ja shvatam poentu da je Federer u klasicnom smislu talentovaniji, ali meni to Nadalu daje neku posebnost. On je spojio atletizam vrhunskog fudbalera, recimo Ronaldinha ili Cristiana Ronalda sa tehnikom tenisera svjetske klase. Rafa i Roger su veliki rivali, i njihove karijere ce se, pored njihovog talenta, godinama uporedjivati. Ne znam, Rafa je od tinejdzerskih godina bio dominantan u odnosu na Federera na sljaci, mnogo vise nego Federer od njega na travi. Imaju oni jos par godina duela, ali se meni vec sad cini da Fedex nije nista bolji 1 na 1. A Nadal je tek sad u najboljim godinama....
To vam je ljepota tenisa i ovog rivalstva. Je li Pele bolji od Zidanea ili Maradone? Teska i prilicno hipoteticka rasprava. Federer i Nadal, tu se vec moze vidjeti ko koga pobjedjuje, i cini mi se da ce na kraju dana (karijera) Nadal biti mnogo uspjesniji.
prije ce biti boksera srednje kategorije nego fudbalera.
je li u pitanju teniser u tijelu mayweathera, chrisa paula, ronalda ili nekog cetvrtog... i like it!
Nadal nema grama elegancije. Sav je nekako isforsiran. Federer dobija poene zahvaljujuci super-strasnim udarcima, a Nadal super-strasnim trcanjem. Jednostavno, ne bih volio da neko nadmasi Federera. To je isto ko da igrach tipa Zanetti nadmasi Zidana. Alo breeee, igramo tenis, ne ragbi.
Nikad se ne zna. Svjedoci smo ogromnih preokreta u duelu Rodžer-Rafa od 2008. do 2010. godine. Kad je Rafa sve izosvajao 2008. i prestigao Federera, ja, ali i svi drugi su govorili kako se Federer komotno može povući, kako ni za što više nije i kako mu je bolje da se ne bruka u 2009. godini još više. Poče 2009. godina, osvoji Nadal Australian Open, Federer prsnu kao lubenica u finalu, tad se je još više mislilo da je Nadal neuništiv i da je Federer ispušio za sva vremena. Kad odjednom preokret, Nadalu stradaše koljena, a Rodžer unakazi sve oko sebe i osvoji 2 Grand Slama za tren oka i da nije potcijenio onu seljačku sirovinu od Del Potra na US OPEN-u, osvojio bi i to. Nadal pade na četvrto mjesto, a Federer osvoji Australian Open na početku 2010. godine, kad su se svi sprdali Nadalu kako ga i Davidenko mrvi kao siroče napolitanku. Ne prođe ni mjesec dana, Nadal osvoji sve što se je moglo osvojiti i unakazi Federera, te se vrati još bolji nego što je nekad bio. Jedino je Novak non stop držao konstantu te tri godine, vazda je bio tu neđe isti, dok je Marej skočio, pa se zaustavio iznenada, pa onda onaj Žil Simon što je Federera i Nadala mogao u pola noći unakaziti sa 3:0, a sad bi ga i jedan Nišikori mogao istjerati bz izgubljenog seta. Za Simona su svi govorili da je idući svjetski broj jedan, on je Federera i Nadala uništio dva tri puta zaredom, pa eto, sad ništa od njega.
sjajan mec za gledanje
Zar se uopste vise moze raspravljati ko je najbolji teniser dansnjice? :)
Mislim da je Nadal bez premca, sjajan igrac, sjajan sportista, sjajan covjek.
Ma to je gotova stvar. vec naredne godine ce bit bogalj. Mozda u kolica zavrsi...
Cuo sam ja ova razmisljanja. Izuzetno zanimljiva. Onaj Ronaldo (fudbaler, Brazilac. Mozda ste culi za njega) je izvrta koljeno svake pola godine. To ga nije sprijecilo da napravi jednu od najboljih karijera. On je tek imao problema sa tijelom. A ova prica o Rafi kruzi i prije "povrede" (vise ga je tu sputao razvod roditelja). kao da je covjek od stakla. ili kao da smo svi "kineske" proizvodnje. neko se "slomi" relativno lako, neko nikad. Mozda je Rafa jedan od ovih koji se nikad ne "slome".
Neko spomenu da je potrebna jaka psiha u finalu, i da kad to rijesi... Pa, potrebno je prvo stic do finala. RF i Nadal to rade rutinski, dok Nole odigra jednom u 2-3 godine finale GS.
ps. Osvoji Nadal, suvereno, sve turnire na sljaci, kad ono prica da ide sezona tvrdog... A Onda dodje sezona tvrdog, pa onda dodjose do izrazaja mane onih "dobrih" sljakasa, tipa Soderling. Zbog svoje visine i relativno loseg kretanja, on kad ne ubaci prvi, u drugom servisu bude lagano pokopan. A na sljaci, zbog sporije igre, on uspjeva da bude na gotovo svakoj loptici i da stize napade koje ne moze ni da pomisli na tvrdom. S druge strane, nadal je "metak" i na sljaci i na tvrdom... Dodate tome veoma duboki top-spin forhend, koji je nemoguce braniti, i 1000% koncentraciju, sve dobija smisao.