Hvala, sinoc sam nasao smjestaj.
Printable View
Hvala, sinoc sam nasao smjestaj.
Sto se desava sa restoranom Jezero na Skadarskom????
Unistili ga i oce nekom za euro da ga uvale??
http://www.cdm.me/ekonomija/icd-zain...ela-u-sutomoru
Za pocetak bi trebalo promijeniti naziv - Papan resort :disturbed:
Evo jedna divna vijest.
Donesene su izmjene i dopune zakona o turizmu. Gdje su konacno rijesili status privatnog smjestaja...
Do sada je privatni smjestaj placao 13-20eur mjesecno takse za mjesece za koje imaju opstinsko rjesenje.
Sada su te takse porasle + se radi godisnji izvjestaj, sto znaci da ce privatni smjestaji morati da uplacuju pazare, rade troskove i knjigu prometa i na kraju godine placaju porez na prihod od 9%. Uz to se donose izmjene zakona o PDV-u u septembru gdje ce i privatni smjestaj morati da placa PDV.
Ovo je trebalo donijeti prije 15 godina, jer je 80% smjestaja u CG privatno
Još jedna stavka koja će se selektivno primjenjvati.
http://m.cdm.me/#/article/425159
Dako završe ovo do septembra, da ih kiše i mraz ne ufate haha
Vrlo su dobro krenuli... Evo u 4 dana 3 inspekcije. Policijski inspektor za strance, lokalna turisticka da kontrolise broj gostiju i uplatu takse i turisticka sve ostalo da pogleda...
Navalili su na Zhb ko ima 2 kreveta mora ih prijaviti, tako da ne znam sta rade po primorju ali drugu su mom u kotoru zveknuli 400eur vec jer nije elektronski prijavio gosta...
Vidim raspisali su konkurs za pojacanja u inspekcijskim kontrolama itd
Skrpice ovo na brzimu, pa ce raditi to ponovo, za nove pare.
Najgore je sto niko ne zna kad se to zatvara. Sad zaglavih na obzovicu, zaustavljaju jer obrusavaju brdoi utovaraju u kamione, gotovo za 10 minuta. Pitam kad zatvarate, sad za 15 minuta, pa reko zasto nisu sacekali malo kad vec zatvarate. Zove covjek na markovice da pita oce li se ta kolona koja je nastala pustiti ka Budvi, i dobija odgovor da nece. Dva turisticka autobusa puna, i ostace do 19 casova da cekaju, jer se nista ne postuje, da bi se stigli rokovi. Sprdnja
Sta bi sa onim akva centrom u Ulcinju?
Vidjeh vijest da ce ovaj u Budvu biti gotov za sezonu, makar.
Nisu ni poceli.
Sent from my iPhone using Tapatalk
E ljudi moji, pi. Kako sam se radovao tome ka' dijete od 5 godina.
A jos jedno pitanje.
Sjeca li se ko, to je bilo nedje u avgustu, na Cetinje, kao nekoliko km dugacka staza sa preprekama, ono tipa kao za vojsku ali otvoreno za svakoga naravno. Zvucalo je top ali nisam stigao da odem pa hocu da vidim na vrijeme ove godine ako bude. E sad da li se seca neko toga?
Ne zavrsava se ovo nigdje brzo toliko, samo se ne prekraja projekat na pola puta, niti se ulazi u posao bez svih informacija. Na zavali a posebno na obzovici se ocigledno uslo bez provjere terena. Tako imamo situaciju da ili dodje do ogromnog odrona(obzovica nema pola brda iznad puta) ili kao na zavali da se ne zna koliko je bilo prethodno kliziste pa moras da miniras da bi znao dokle je stabilan teren. Da se ovo na zavali ili na obzovici nije sredilo, pa koliko vod da traje, imao bi nove Markovice, samo sa mnogo tezim posljedicama
ne sprdaj se evo da ne idemo u zapadne drzave pogledaj samo sta je tokom SFRJ uradjeno i to skoro bez masina..lopata i kramp i radne akcije, nista tenderi i zaebancije
Nemojte mi Sava Paracu dirati... vidite li da mu je drzava naredila da zavrsava to hitno, inace bi oduzio jos godinu dvije.
E to je problem koji pokusavam da objasnim ovdje. Ulazak u posao dje ne znas sta te ceka. Gdje se ne moze zatvoriti put kako treba jer nemamo alternativnih puteva.
Podgoricanima je preskupo da se preko pastrovacke ide za budvu/kotor. Zavala je nemoguca za zatvoriti potpuno je sijeces grad na pola. Dosta cesto sam prolazio, pa vidim da se ne postuje signalizacija pa se zaglave i vozila i gradjevinske masine.
Neplaniranje, neodrzavanje i dugogodisnje neplaniranje sirenja seoskih puteva da bi se stvorili alternativni pravci. Ovo je godinama odlagano, i vjeruj mi da bi kliziste na zavali se ponovo aktiviralo, a ono na Obzovici je samo cekalo da se pokrene
Daj pomozite coeku: https://www.reddit.com/r/montenegro/...in_tivatbudva/
Mislis na Avanturisticki park Lovcen?
Je li moguce da je zavrsen ovaj akva park u bd? Niti je to dje bilo u novine, niti slika, bas niko ne pominje.
ja sam bila na spasu ove nedelje i samo su postavili donji dio za djecu, iznad jos bageri rade. E ne vjerujem da su stigli sve za par dana
Otvaranje je 15og. Ali samo izrada,pripreme itd nije nesto medijski bilo propraceno kao sto mi znamo. Pa mi izgradnju trece trake na dnevnik svaki pominjemo a ne akva park...
Ima samo ovo http://m.cdm.me/#/article/424891 koliko mi se cini, ali je ovo mali dio tog prostora. Ako stignu do 15. svaka im cast