vukodlaka obavezno,ali obavezno...izbjegnite...
Shutter Island otvaranje glave,stvarno vrhunski film.
Printable View
vukodlaka obavezno,ali obavezno...izbjegnite...
Shutter Island otvaranje glave,stvarno vrhunski film.
Psiho lobotomija!:D
Neurohirurg Skorcezi je ovoga puta priredio psihološki horor.J**** efektan film prepun brutalnosti,svega najgoreg shto mozhe da te zadesi.Komfuzna lica gledatelja i muk neposredno poslije filma pokazatelj su ovog filmskog ostvarenja.Mislim da mu je to bio i cilj.
9.6/10
Sad se cheka The Ghost Writer.Od njega previshe ochekujem.
Shutter island +1. Stvarno je odličan.
Kad ce pustat vise Nine zna li se???
http://www.plotmonkeys.com/images/Ni...ie-337x500.jpg
Je li gledao ko Shuttera?? Sveobuhvatne utiske molim..
Dobar je, dobar. ostrim se citav film, kako traljav zaplet, kako cheesy momenti....kad ono tamo - medjutim.
Pogledaj.
Ja nisam previše oduševljen, biće zato što sam više očekivao, previše mi je krvavija ljudi, noćnih mora..............
Ja idem nocas u 11... da vidim i to cudo
Film je odličan, kraj je još bolji :)
Ne dobije li oskara, odoh da koljem one likove iz američke filmse asocijacije, ukoliko ne izadje bolji film, što čisto sumnjam :joint:
blago vama... vi imate bioskop...:o
jel ko primjetio na Shutter Island onu gresku kad pacijentica na razgovoru sa marshalima trazi casu vode da popije - Mark Ruffalo joj dodaje ali u sledecoj sceni ona primice ruku ustima ali u njoj nema cashe?
Slazem se sa Cranox-om - "kako traljav zaplet, kako cheesy momenti...." ali jbg, dobar film na kraju ispade. Mrachan ton filma je za svaku pohvalu. Prolazna ocjena kod mene, i definitivno preporuka za gledanje :)
I kad Leo nalazi onu pećinu (ko je gledao zna o čemu se radi), dok se spuštao niz litice bio je dan, dok je ušao unutra mrak je uveliko pao. Rekao je Scorsese "Snimaj noćas, nema veze, možda niko ne primjeti" :D
Ima mi nekih detalja prenabacanih, ali rasplet je stvarno sve fleke izvukao. :)
Shutter, u prvih 30tak min filma bio sam zaprepascen blijedim nikakvim dijalozima, i pomisljao sam da sam promasio salu, tj film, ipak je u pitanju Scorsese.. Ajd to se kasnije ispeglalo, u sustini film je Ok, ali ipak ne zasluzuje ocjenu 8.1 samo zato sto po meni Scorseseovom sticeniku nije bas legla ova uloga.. Dok su eto svi ostali briljirali..Mark Ruffalo, Max von Sydow, ser' Ben Kingsley monstruozna glumcina..
Ne znam, Di Caprio mi je bio cio nesto bzv, mogao je bolje to da odradi..
takodje ,blijedo izdanje di kaprija kojeg izuzetno postujem kao glumca. pogotovo kad vadi dijete iz vode i onda pocinje ono kao mic bjukenon kamo'n,kamo'n.. kako lose. neko moje misljenje. film je dobar , pogotovo za odgledati u bioskopu, mracna atmosfera, ali losi dijalozi takodje. ne znam okej je film ali kao da sam ga vec vidio prije , znao sam sta ce se desiti i ocekivao sam drugaciji kraj iskreno. nije neki utisak ostavio jednostavno. E da za Ser Ben Kingslija svako postovanje.
Ima li guzve na Shutter?
p.s.
Invictus - sve pohvale! Odlican film!
meni je Di Caprio tamo objasnio neke stvari - krajnje nezahvalna uloga a on ju je odradio vrhunski, nikad nisam vidio da se covjek tako isplache cijeli film :) Cijeli film ON dominira, ostali su mi malo neubljedljivi (osim Ben Kingsliya) - vise greshaka (po mom mishljenju) ima Skorseze koji kao da je izdao print verziju filma, onoliko gresaka odavno kod blockbustera nisam vidio...
Evo ja sam ga odlgedao nocas bilo je fullirano i ako neko moze da objasni, mada sam ja shvatio cijeli film no me drug ubijedjuje da nije tako...
SPOILER ALERT Leonardo dio Kaprio je zbilja bio pacijent, covjek je poludio jer mu je zena ubila djecu i on kasnije zenu, policija je mislila da je on ubio i zenu i djecu i zatvorili su ga tamo...naravno on je izmislio onu zenu u pecini da bi stvorio viziju da se nesto cudno desava na ostrvu i kako je on Federal Marshal, mada i jeste bio prije nego se razbolio i kako oce da ih raskirnka jer oni vrse operacije na pacijentima, i oni su pokusali da mu pomognu da proba da shvati ne bi li nekako doprli do njega jer je sam Ben Kinglsi rekao na pocetku da on lijeci tako pacijente a ne sa medikamentima i sedativima i jos mnogo scena nego da sad ne nebrajam uglavnom to je kako sam ja shvatio , a drug mi kaze da to nije tacno nego da su ga oni ubijedili da je lud i da je pacijent i da su mu podvalili onog partnera kako bi ga sprijecili da ih razotkrije.... SPOILER ALERT
hvala na odgovorima
@kEDOWN- ako si čuo poslednju rečenicu koju on izgovara nema što da ti bude nejasno :arrow: "Which would be worse, to live as a monster or to die as a good man?"
Ne bi bilo poente da se drugačije završilo. I da se složim sa Lord Tyler-om da je Leonardo DiCaprio glumčina i da mi je definitvno jedna od ključnih stvari zbog kojih sam otišla da gledam taj film, na stranu sad sva priča o Titaniku po kojem je ostao upamćen. Lately čovjek nije snimio nijedan loš film. Jedan od najjačih glumaca današnjice za mene. Eto tako. Laku noć sad.
Pazi, dijalozi jesu losi na nacin sto su malo cheesy, kliseizirani, nekako ne djeluju realno nego kao da su dosli iz glave jednog covjeka, Ali onda na kraju shvatis da je vecinu tih dijaloga, bar onih tripoznih, u svojoj glavi osmislio lud covjek i sve ima smisla. Ja sam cak par puta pomislio, kakva glupost ovi dijalozi di kaprija sa upravom, nekako se vidi da se igraju sa njim, sto bi za obican triler bilo FAIL, ali na kraju, oni se jesu igrali sa njim.
http://www.yourmoviestuff.com/wp-con...-goats_290.jpg
:bravo::bravo::bravo:
Sjajna ekipa, fenomenalni glumacki perfomans, odlican film...
Malo me naziv odbio, pa nisam isao, znaci da se ide :bravo:
Pa u pitanju je uvrnuta komedija, ko voli blesave filmove to je to.. :p http://www.youtube.com/watch?v=vhNMyXgniZY
Bezvezan film :) par dobrih fora
treba znati i stvarnu istoriju tih parapsiholoskih i sl experimenata, da bi se shvatilo dosta fora i na sta se parodira. Ko sto pise na pocetku filma ~"vise stvari nego sto mislite su istinite u ovom filmu"...
Evo 25-og novi film sa Mel Gibsonom "Edge of Darkness." Nisam gledao ima li ga dje ili po torentima, potpuno sam zaboravio na ovaj film ali kazu da je dobar.
Upozorenje : OVAJ POST OBILUJE SPOILERIMA.Ako niste gledali film,zaobiđite post.
Dobar.Odavno ne odgledah ovako dobar film u bioskopu.
Skorseze je fenomenalan.Onako obrađenu mentalnu bolest bilo je divno gledati.Naime,sve one scene koje ste vi nabrajali kao neke 'tripozne greške',isprekidani dijalozi,zamijenjeni detalji itd itd. su apsolutno fenomenalan pokazatelj psihotične prirode bolesnika.
Jedan od osnovnih simptoma skoro svih ozbiljnijih oblika shizofrenije je nemogućnost uviđanja kontinuiteta na adekvatan način.Vremenskog,prostornog ili bilo kakvog.Shizofreničari slabije uviđaju detalje,gube kontinuitet događaja,mutno pamte dijaloge,dokumentovani su čak slučajevi u kojima pacijenti vide (primjera radi) svake tri sekunde kretanja okolnog svijeta.
Dakle,pored fenomenalnih kadrova,briljantne fotografije,odličnog zvuka (srce mi je preskočilo kad je ubio ženu od onog praska pištolja),briljantno upakovana i uobličena priča o čistom,kristalisanom ludilu.Ishod koji se ispostavlja kao tačan pri kraju (kad saznajemo da je on u stvari Ledis) mi se javio u glavi dok sam gledao film,ali se ne bih usudio da kažem da sam tačno pogodio rasplet.
Naročito kraj,koji je otvoren i dosta dobar.
Dakle,rezime.Film 7/10,Skorseze 47/10.
:twist: