Kako ne, appellu i jos nekima. Meni je razlika oko 7 litara.
Printable View
ja nijesam shumaher niti montoja. ne vozim auto od 6.000 kubika sa 500 ks i nije me briga ocu li budvu stic za 35 ili 50 minuta. ovdje ocigledno neki imaju trip da su neki profi vozaci pa od semafora do semafora ga ubacaju u crveno i pale gume. svaka cast vam sto vozite brzo, imate bijesna auta i imate love da non stop cekate na pumpu ne bi li napunili reazervoar i posli do budve i nazad. ja znam da je nekima to sav svijet i postujem to ali pustite i nas obicne smrtnike da malo diskutujemo.
kad kazem da je razlika pola litar -litar ne znam sto je nevolja? ja imam auto od 1600 kubika sa 92 ks , nemam mercedes amg od 5.000 i 500 ks. ja ne vozim 150 ili 200 put cetinja ili niksica... i ja ne vozim na auto put dje mogu da idem trakom 100, 120 ili 150 nego na "magistralni put" dje se uvijek vuces za nekim autobusom , kamionom ili zapreznim vozilom. sad vjerovatno vi te ucesnike u saobracaju i ne primijetite jer prodjete pored njih 150 km na sat.
zivjeli vi meni i vazda imali ali kad procitam neke postove ovdje sto ka da ih pisu djeca od 18 godina.
automobilske i lovacke price...
Pa problem je sto ne moze da ti bude razlika pola litra...cak ni da vozis hibrida.
Pa ne moze ni 7, uporedjujes benzinca od 3 hiljade kubika i dizela od 1600, razlika je litar-litarIpo, isti penis
Na otvorenom taj auto trosi 4,5-5, a kroz PG kuda ga on vozi ne ispod 6,5-7, tako da je to malo vise.
IMO, bar 2 litra, cak i po fabrickim podacima
pretece me faRbija :p
Za fabricke podatke racunaju auto put, a nama dje god da krenes je brdo+kamion/autobus tako da se mora stiskati :)
Nisi valjda mislio da oni stvarno voze na otvoreno 100 km i kazu ovoliko smo potrosili?
Ne naravno.
Imas prosjek za grad i za otvoreni.
Gradski prosjek ili UDDS se mjeri ovako: krece se sa hladnim motorom, staje se 23 puta u roku od pola sata, prosjecna brzina treba da bude 32 km/h a najveca brzina 90 km/h.
Otvoreni prosjek ili HWFET: bez stajanja, motor pod radnom temperaturom, prosjek 77 km/h i top speed 97 km/h za 16 kilometara voznje. Finalna potrosnja je 10% grad i 22% otvoreni.
Poslije su uveli testiranje sa upaljenom klimom i promjenljivim vremenskim uslovima.
fabia, ako kompjuter laze onda lazem i ja. nemam razlog da pricam nesto sto nije istina -ne vidim svrhu toga.
kad sam vozio kroz grad - znaci relacija stari-ispod gorice-delta city tokom avgusta sa upaljenom klimom mi je pokazao 6.1 maximum. znaci tako sma vozio nekih 350 kilometara.
kad sam posao na primorje - opet klima (bio je pun auto) - pokazao mi je 5.6 (presao sam oko 250 km).
ja samo kazem ono sto sam vidio na ekranu - ja kad mu dam malo vise gasa petom i idem 130-140 onda nikao ne trosi 4.5 -5 nego koji litar vise.
pokusavam da objasnim da ne mogu da vozim cijelim putem petom na vr' gasa ne bi li mi potrosnja bila 5 litara.
mene je idealno kako koja strana therada ide , tako svima auta trose sve manje, a snaga im sve vise raste ;)
ja se drzim one stare ka firgosi pun gas zaletim do 120-140 izbacim u ler i ugasim masinu pogotovo ovo niz ct ka bd....
to je fukarluk auto idnustrije, veliki gradovi , imaju ka beograd, one dionice autoputa izmedju dav kraja pa oni to iskoriste ; )
Pa to je druga stvar,nije gradska vožnja no obaranje potrošnje :D
pa najbolje da ne rade to, nego drkanje i kazu ti upi ovaj auto strasan je prosjecna je 20 litara
Ajde jadan pusti ovaj narod malo. G mu pricu hahaha kroz grad 90kmh i bimma 10l na 100km. Bolte brige a?
al kad kazu velik jak pa se ne muci, ja sam u auta od 900 kila turao 3 4 k ccm, pa su trosila po 20 kako to ? ;)
Evo fabija ce to da ti objasni, sigurno ima neku svoju racunicu.
Ja ne znam zasto uopste prica o potrosnji, vec samo o cijenama i tome kako nas drzava peljesi. ;)
ne na nju nego na stosta drugo, a fiesta dok je bila kod mene je bila u mint condition do jedne ure