I sta su tu dokazi, jer ja iskreno ne vidim ni jedan dokaz.
Printable View
I sta su tu dokazi, jer ja iskreno ne vidim ni jedan dokaz.
http://static.tvfanatic.com/images/g...-ben-linus.jpg
Code:kontas? :D
Dobro je vise sto me na svaki komentar gadjate sa Lockom? Avatar ko avatar...
Nevjernici raspravljaju o Alahovim ajetima. Najbolji dokaz je naša pokornost, to što mu se 5 puta na dan se molimo. A KOD VAS ČOVJEK MOŽE DA RADI SVAKOJAKE GRIJEHE, TO JE ISUS OTKUPIO.(sve će to narod pozlatiti). Razlika je ogromna, lako je biti pripadnik druge vjere, a teško je biti musliman. Vi da raspravljate o Kuranu, to je smiješno, zaista smiješno. Emanuil priča o nekom zajednistvu, a ne vidi podijeljenost hrišćanstva po svakom pitanju. Kako kaže Kuran: Oni su se podijelili iz međusobne zavisti, baš onda kada im je došla prava istina, svaka stranka zadovoljna onim što ispovijeda. Priča o zajedništvu i napada islam, a svake godine na hadž, dođe od 5 do 8 miliona muslimana na jedno mjesto. Ja vjerujem da se svi hrišćanski vjernici okupe na jedno mjesto, neće ih imati toliko.- POKORNOST BRATE , ISTINSKA LJUBAV JE POKORNOST STVORITELJU. Mi to imamo a vi nemate. Ovo što ti je brat UFO poslao, su po meni, dva debila kojima sve dokaze ovoga svijeta da doneseš, oni bi rekli - samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni.
Da razmislimo malo o ovome sto si rekao. Tebi je dokaz da Alah postoji to sto mu se molis 5 puta na dan. Znaci ako se ja budem molio hamti damtiju 10 puta na dan, znaci li to da on postoji? Ti vjerujes u tvog boga samo zasto sto se nasao neki lik da kaze da taj bog postoji, bez ikakvog dokaza, bez icega. Samo jedna knjiga koja je napisana posle njegove smrti za koju kazu da je napisana bas onako kako je Muhamed pripovjedao. Pitanje je da li i tome treba vjerovat. Shvatam ja da su u to vrijeme ljudi bili lakovjerni, ali zar danas nekom tako lako mogu mozak da isperu?
Bar se vise ne ubijaju oko gluposti no se jednostavno civilizovano ne slazu. Svaki dan na vijeti slusam kako su se poubijali Suniti i Siiti. No neka, sto vise vjernika extremista bilo koje vjere se poubija generalno je bolje.
Sad kao fora, ciji bog ima veci *****
Nijedan vjernik nije uspio da nadje nijedan jedini pravi dokaz kojim bi opravdao svoju vjeru, zato nemoj da pokusavas da nam solis pamet. Dokaza nema, jer boga nema. A mislim da je jasno ko je opcinjen i ko je u zabludi. Probudi se vise covjece vrijeme ti je, ovo je 21-i vijek.
Ja ti kažem, pogledaj malo bolje sliku, vidjećeš isto što i ja, možda i prepoznaš nekoga. Allah u kuranu kaže: Mi nismo stvorili nebesa i Zemlju i ono sto je između njih da bismo se igrali, Mi smo ih stvorili s ciljem, ali većina ne zna.(Ed-Duhan,38-39) Mi nismo uzalud stvorili nebo i Zemlju i ono što je između njih; tako misle nevjernici (Sad,27) A Allah je nebesa i Zemlju mudro stvorio i zato da bi svaki čovjek bio nagrađen ili kažnjen prema onome što je zaslužio; nikome neće biti učinjeno nažao. (El-Džasije,22) A TI SE NIKAD HAMTI DAMTIJU NEBI MOGAO MOLITI NI 1 PUT NA DAN , JER ZA TO TREBA ČVRSTA UVJERENOST. 21 vijek je procvat tehnike, ali ne i duhovnosti, to ne znači da ako živiš u ovom vijeku da si prevazišao istinu o Bogu.
Meleki (Anđeli). JEDNO PAMETNO PITANJE. Hvala ti. A Meleki su samo robovi poslušni.(izvršavaju Božija naređenja)
Kao prvo, koju sliku da vidim, onu iz LOST-a??? Koga tu da prepoznam???
Kad god u religijskim knjigama neko trvdi nesto nemoguce pa kaze ljudi nece vjerovat, ili vecina to ne zna, tvorci te religije se samo ogradjuju od kritike. Ocigledno 21-i vijek nije procvat duhovnosti jer da jeste ne bi bilo primitivnih religija. Kakva istina o bogu? Zadnji put kad sam provjeravao niko nije dokazao da postoji a o tome bolje da ne zapocinjemo pricu jer se uvijek isto zavrsava - u korist nauke.
Neee, to je samo cionisticko masonska prevara kojom su ljudi podlegli. Umjetnost nije doprinijela duhovnosti religije, danasnja umjetnost je najveci rusioc religije. Danas se pod umjetnoscu smatra i polni organ naslikan na platnu, koji ljudi kace po zidova, pa onda razni erotski tzv. performansi itd. Umjetnoscu se danas pravi zavjera, kojom se zeli prikazati prevazidjenost ideje postojanja Boga. Sve se to narodu servira kao nesto cool, u smislu mi smo moderni a vi primitivni. Ali, uvijek ono ali: "KADA DUSA DOPRE DO KLJUCNIH KOSTI, I VIKNE SE: "IMA LI VIDARA" I ON SE UVJERI DA JE TO CAS RASTANKA I NOGA SE UZ NOGU SAVIJE, TOGA DANA CE GOSPODARU TVOME PRIVEDEN BITI "NIJE VJEROVAO I NIJE MOLITVU OBAVLJAO, NEGO JE PORICAO I LEDJA OKRETAO, A ONDA SVOJIMA BAHATO ODLAZIO... (75, 27-33). E onda mu na pamet nece pasti performansi.
Ma neee, Umijetnost nije nicija zavjera, ona je jednostavno Umijetnost, nacin na koji covjek ispoljava svoju viziju o okolinu i nacina zivljenja u ovoj planeti, i Naucna otkrica moze se reci da imaju veze sa Umjetnost, znaci ljudska vizija i masta proizvodi oba dvije, to sto spominjes "polni organ" kao umjetnost to je samo umjetnikova sloboda da materijalizuje svoju mastu a koja ne bi trebalo biti zabranjena (sto bih ti zelio zapravo). Sve zavisi kakvom namjerom prilazis nekoj slici (sa polnim organom naslikanoj u njoj) takav rezultat ces dobiti u predrasudi.
Ako pogledaš razvoj religija od početka civilizacije,
Prvo imaš animističke religije po kojima se u svemu biljci, životinji, čovjeku, kamenu, vazduhu ... nalazi po jedan ili više duhova.
Pa posle toga imaš politeističke religije u kojima je prethodni oblik transformisan tako što su božanstvima ("duhovima") pridružene neke sile , odgovornosti , polja djelovanja.
Kao kod nordiskih , staro egipatskih ili grčkih bogova.
Posle imaš monoteističke religije u kojima je Bog jedan. To je razvoj te ideje.
Mislim da je generalno lošije jer se time generiše još više ekstremizma i zatucanosti.
ha ha ha ... :D E pa da .
Ponašaš se prema vjerovanju (religiji) kao da je nauka. Tražiš fizički dokaz.
Ako ga nađeš taj dio će prestati da bude vjerovanje, postaće dio nauke ili racionalno dokazanog.
Vjerovanje je nešto između nauke i umjetnosti. Evo nekih osobina.
nauka - Koristi "fizičke dokaze" i logiku za izvođenje zaključaka. U krajnjem rezultatu se ne koriste emocije, intuicija, podsvjesno,... iracionalne forme imaginacije.
vjerovanja (religija spada u ovaj dio) - ne koriste se direktni "fizički dokazi"- zato se zove vjerovanje. Korisiti se logika za izvođenje zaključaka. Koristi se imaginacija.
Najbitnija mi izgledaju moralna vjerovanja posebno centralna koja se tiču "slobode i tolerancije".
umjetnost - ne moraju se koristiti ni logika ni fizički dokazi samo "ove" forme imaginacije.
Ja vjerujem da ove tri oblasti čine cjelinu.
Prve dvije nauka i vjerovanja čine "model stvarnosti" . Nauka nije "potpun model". Postoje stvari za koje nauka trenutno nema objašnjenje. Taj model čovjek dopunjuje nekim vjerovanjima. Ne postoji jasan fizički dokaz naprimjer da bilo čiji život vrijedi više od 100 eura ipak dosta ljudi vjeruje u to.
Druge dvije vjerovanja i umjetnička shvatanja spadaju u neku "ličnu imaginaciju".
Postojanje Boga zavisi od toga šta pod tim nazivom neko podrazumijeva. Čemu daje taj naziv i kakve osobine to nešto ima.
Како год БОГА представио представићеш га са мањкавостима.Не знам ко је то успио БОГА да представи онаквим какав је.
То што ти ниси чуо нас не обавезује.
Свето Писмо у цјелости гобори о крају,само не знам чега је мејерило говорити о судњем дану?Што је тај судњи дан битан?Ако си ти вјерник,потпуно ти је небитно кад ће бити судњи дан.
То си се мало преварио :)
И шта са тим?
imam jedno pitanje, volio bih ako neko moze adekvatno da mi odgovori, znaci zivim pored jedne poprilicno velike rijeke... cijeli zivot idem na pecanje, ali nisam bio svjestan rizika u kojem sam bio... znaci sirile su se neke price da na nekim mjestima ima dzinova ili kako da ih nazom... takodje mi je rekao drug da nije dobro poci sam na pecanje poslije aksama... jer sam obicno ostajao do kasno, pa i do 2-3 poslije ponoci.... zanima me je li covjek siguran tj. mogu li mirno da pecam da me ne grize savjest oce li mi se nesto desiti, ako budem radio neku dovu, kunutovu ili ajetel kursiju.... ili predlozite vi neku da naucim? ili su to mozda neke od skrivene stvari koje postoje u islamu...
selam i hvala.
A da su Turci bili ekstremisti, ni jedan pravoslavac, nebi ostao pravoslavac, na balkanu. Ihtusovom lažnom logikom, pobijam Ihtusa.
To što ideš da pecaš poslije aksama uopšte nije dobro, tada zle oči,urok i zli dusi te mogu uhvatiti i dušu ti otrovati.
A za džine ti nema odbrane da možeš nešto sam da uradiš. Nije rijetko da bog gađe džine sa meteorom, pa tako ako te On bude branio nije ti dobro ni tebi a ni kući (ako pecaš neđe blizu nje).
I pravilo, nabavi sony-playstation ima mnogo dobrioh vidoe- igrica sa temom pecanja, pa kada padne mrak fino sjedi kući i pecaj. Ako već moraš ponoći da ideš, pazi se da ne naletiš na nagaz,ugaz ili bilo štp drugo, da hitno odeš kod hodže za zapis.
selam i tebi i ništa nemoj zahvaljivati milo mi je da mogu pomoć
Pomoz Bog. Kad stignes kuci nalozi tamjana i otvori prozore da ga sveti duh namirise, da ti uleti u kucu i da ti sobe ispuni blagostanjem. Okaci o zid tzv. gospoda razapetog na krstu i zapali mu svijecu. Ne kazu zalud "bjezi ko djavo od krsta." Ako to neupali, zovi popove da ti sa svetom vodicom profuraju kroz kucu.
Бог у Библији је приказан као Отац љубави,а његова савршена љубав се пројавила на крсту,тајна крста је велика.И ми Богу колико код да придодјемо својства и атрибуте,они ће увјек бити ограничени нашим поимањем истих.Бог је Мојсијеу на гори Синајској рекао :" Ја сам онај који јесте",али тек оваплоћењем његовог Сина на земљи ми сазнајемо да је она наш предвјечни Отац јер сам Исус Христос говори :"Онај који ме посла са мном је. Ја нијесам сам, него ја и Отац који ме посла. Не чиним вољу своју него вољу Оца који ме посла." - Тајну да смо ми дјеца Божија нисмо сами дознали,него нам је открио сам Господ преко љубљеног Сина његовог. Бог је постао човек да би човека учинио Богом.Апостол Павле је рекао :"стојте у слободи, којом вас Христос ослободи"Quote:
i kur'an i biblija se slažu da je bog stvoritelj svega što postoji. U tome se ove dvije knjige ne razilaze. Međutim, ogromna je razlika u načinu na koji boga predstavlja biblija, i kako to čini kur'an. Biblija opisuje boga na vrlo čudan način. Predstavljen je kao biće sa puno manjkavosti. S druge strane, način na koji kur'an opisuje boga potpuno je suprotan ovome. Prema kur'anu, bogu pripadaju svojstva i atributi savršenstva.
Знамо да је у Исламу потпуно друга ствар,за муслимане, Бог није Отац, него деспот, а људи нису чеда Божија, него пре свега слуге.
Какве нејасне изразе,ајде буди добар па их наведи?Ако ћемо тако Библија је врло проста књига.Quote:
osim toga, biblija, sadrži nejasne izraze, za koje se nikada nije čulo. Ta knjiga govori o porijeklu imena o kojima se ne zna niti će se ikada znati, više nego što govori o sudnjem danu. Trebalo bi biti da nam bog više govori o sudnjem danu, nego da mu najveća briga bude obavještavati nas o nekakvim starim statističkim podacima. Trećina kur'ana govori o ahiretu, džennetu (raju) i džehenemu (paklu), o danu obračuna dok mnogi kršćanski teolozi i sami priznaju kako sveta knjiga govori više o porijeklu nego o sudnjem danu.
А како се то не говори о Судњем Дану мој Мабусе.Па читаво Јеванђље говори.Свети Оци кипте од помисли на Страшни Суд.Читаво светоотачко предање је завијено сјећањем на смрт а самим тим и на свој удео после смрти.Има она пјесма,у Цркви се пјева :"Ми чекамо Христа,а не боље вријеме..." Дрго,видим ухватио си се неких имена.Та имена о којима ти причаш се налазе у Старом Завјету,а Стари Завет користе сви хришћани као историјску књигу.
Ја овдје не видим одговор на моје питање,буди мало конкретнији.Quote:
Значи,чему знаш да је Мухамед Божији пророк?
А поставићу и једно ново питање :
Зашто Куран налаже убијање немуслимана?
Muhamed s.a.v.s je poslednji Božiji poslanik. Evo nekih dokaza: A Mi tebi jasne ajete/dokaze objavljujemo, u koje jedino teški grešnici neće vjerovati (El-bekare 99), tj Muhamede, Mi smo ti objavili jasne dokaze koji potvrđuju tvoje poslanstvo; to su tajne i obavještenja o jevrejima i hrišćanima koje sadrži Kuran i koje nije znao niko osim njihovih svećenika i učenjaka, kao i iskrivljivanjima. Pogotovo kad se zna da je on bio nepismen i da nije znao čitati Knjigu. Dakle, Allah njih prekorava zbog kršenja prihvaćenih obaveza i utjerivanja u laž Allahovog Poslanika s.a.v.s koji je bio poslat kako jevrejima tako i hrišćanima , i svim ljudima na svijetu. Drugi ajet kaže: Onima koji će slijediti Poslanika i Vjerovjesnika nepismenog, kojeg kod sebe, u Tevratu i Indžilu zapisana nalaze(7-157) i još A kada im je od Allaha Poslanik došao, potvrđujući da je istinito ono što već imaju, dio onih kojima je data Knjiga za leđa svoja Allahovu Knjigu odbacuju, kao da oni ne znaju(2-101) tj, jedna skupina između njih odbacila je knjigu koju je imala za leđa, jer je u njoj bila radosna vijest o Muhamedu s.a.v.s ostavivši to kao da ništa o tome ne znaju. U OSTALOM JA PREPOZNAJEM NEKE LIKOVE NA ČAT KAO NEPRIMJERENE, JER DA BI POSTOJAO NEKI DIJALOG TREBA DA DVA GOVORNIKA SUDJELUJU U RAZGOVORU , A NE DA VRIJEĐAJU. DIJALOG SE MOŽE VRŠITI NA DVA NAČINA: 1) DA STRANE KOJE UČESTVUJU U NJEMU DAJU ODGOVORE JEDNA DRUGOJ I 2) DA POSTOJI REALNA MOGUĆNOST DA SVAKA POZICIJA U DIJALOGU MOŽE DA BUDE PROMIJENJENA. PO OVOME SE PRAVI DIJALOG RAZLIKUJE OD MONOLOGA I VRIJEĐANJA. KADA RAZGOVARAMO SA DRUGIM, AKO IMAMO ČVRSTE STAVOVE, NEMA REALNE MOGUĆNOSTI IZMJENE U STAVOVIMA. A JOŠ POSEBNO KAD SU LJUDI OSTRAŠĆENI SA SVOJIM UBJEĐENJIMA, PA VI NEMATE POSLA SA NJIHOVIM RAZUMOM, NEGO SA NJIHOVOM OSTRAŠĆENOŠĆU I VOLJOM, KOJA NE ŽELI DA POŠTUJE STAV DRUGOG. DA BI BILE U DIJALOGU, OBJE STRANE MORAJU BITI OTVORENE U PROMJENI STAVA, A NE DA SE NEKO POŠTO POTO NAPADNE BEZ ARGUMENATA. KAO ŠTO MENI OVDJE NEKI LJUDI ODGOVARAJU, PA POŠTO NEMAM RAZUMNOG SAGOVORNIKA, NE ŽELIM I NEMAM, VOLJE DA MU IŠTA PIŠEM. Kuran ne nalaže ubijanje nemuslimana, to je ajet koji je derogiran i važio je samo za nevjernike koji su prekršili ugovor, i ubili svirepo neke muslimane. Generalno stav u Kuranu koji nije derogiran je AKO NEKO UBIJE NEKOG KO NIKOGA NIJE UBIO, OSIM AKO PRAVDA ZAHTIJEVA KAO DA UBIO SVE LJUDE NA SVIJETU.
AKO SI NEKAD BIO NISTA, PA TE JE NEKO STVORIO, DAO TI RAZUM , DUŠU, HRANU KOJU SA NEBA ŠALJE U VIDU KIŠE, OD KOJE SE HRANE BILJKE, LJUDI I ŽIVOTINJE. SVE TO GOVORI O SVEMOĆNOM GOSPODARU SVIH STVARI, PA I GOSPODARU NEVIDLJIVOG SVIJETA. Što se tiče ovoga šarlatana GAULA, ne komentarišem taj nivo inteligencije.