s trojku vozio na gran turismo
Printable View
To su bile samo voznje sa zenskim rodom - padale su na zvuk i obrtni. :)
I ostalo mi je samo da prodjem kroz cilj. :)
Zlatna mečka iz tog perioda sa tablicama čikago buls i bikom pored natpisa. :)
Full oprema u to vrijeme - sto nema sad vecina kola...
Autopilot mu je. :) - ne vozim vise tudja kola od kad sam c klasu bambarisao sve zbog zena. :) po 7 sam ih vozio na dan malo kad iste. :)
Tako je, stefke (ili ko god) vozi rally kroz Podgoricu a ja, Takumi i ekipa djuramo 45km/h na vr' gasa. Nevjerovatno.
Kazaljka u off, oce krug 'unatrag' da napravi :)
Eo ocemo li u opkladu da ce ovakve voznje da trosi 15 il 16l? :) ovo je konstantno u S i full gas prva druga treca cetvrta...
A druga stvar je sto eo od sjutra ako cu lagano da vozim i taj prosjek brzine od 27kmh i da mi bude 9l ... i to mozemo da se kladimo :)
Ne znam zasto ovo ispricah, al eto ;)
Takumi (pg-tuzi) vozi 70-80kmh MAKSIMUM ... a kroz grad 40-50 kmh
Nek sam potvrdi, coek tako uziva i ja mu skidam kapu, al nesto ne bih vozio auto da gledam trenutnu i pustam gas da bi mi 2e manje potrosio na 100km :)
Ne znam sto je tu cudno? Mozes i on 50-60km/h da vozi,a da bude 10x agresivnija voznja..Mozda ga poklapa svako malo u S i papucica do poda.
Svaki auto koji sam vozio dizel/benzin mogao sam duplo da mu dignem potrosnju da bude 10 kroz grad i to ne 30km/h i da bude 20+
Sent from my Le X620 using Tapatalk
Normalno da ce trositi 15 kad ima 30ks vise.
Konstantni full gas ti na ovaj prosjek brzine i za ovu predjenu kilometrazu sa slike (kroz grad) moze bit prva druga eventualno.
Nemojte ka' bizbi zivota ti, stisnuh ga od 40-60 na sat.
Nije problem sto ne vjerujete u potrosnju ivtec benzinca, najmanja mi je to briga. Problem su lovacke price za dizele.
ima samo dva razloga
sporo ga vozim zbog bezbjednosti
sporo ga vozim zbog losih puteva
to je to
Ja mislim da je poD 3.
Sporo vozi jer ne zna da vozi. :D
nije da ne uzivam ali npr jeepa vozim mnogo brze, bembića takodje...
Poslusajmo strucnjaka iz Tesle :bravo:
A evo vidim volis mesija i sargarepicu iz top geara tako da si lagan
Inace stvarno mi nije jasno sto se neki ljudi nerviraju kad vide da dizeli 1.7 malo trose - a ti motori su i napravljeni da se voze kroz grad i malo trose.
Ajde kapiram da se prica o kapetanovoj hondi, takimijevom leksusu, bitrateovom bmwu i stefanovom audiju jer ta auto mogu da potrose 10 a mogu i 30 pa je bitan stil voznje i potrosnja...
Ipak odustah
Ma ebes potrosnju. I ona sto mu trosi 6 bio bi srecan da moze 3 da potrosi. I onaj sto mu trosi 10 bi volio da je 5.
Samo Bizbi jos malo pa nece trosit zeru jednu.
Kad se otvara Inina pumpa put DG? Vidjeh prosli vikend montirali stanice za punjenje, sredjuju okolo svasta nesto. Bjese 20 ljudi oko objekta.
u zatvor bi mi isao onaj ko je dozvolio da se ono napravi onako....sa pravca dje je 80km/h ogranicenej skrece na pumpu bez trake za iskljucenje i bukvalno ulazis pod pravim uglom....
Onamo za mjesec dana počinje da se grade još dvije trake sa lijeve strane tako da će biti neko isključenje.
A pumpa na skretanje za sozinu?
Ocemo li tamo ići da punimo?
Da li je punio ko dizel na Petrol pumpi, Hip Hop, trtvrt, u zadnjih 10/15 dana? Jeste li osjetili kakve promjene u radu motora?
Kad ce ovaj novi eventualni obracun cijena zna li se?
Ljudi evo jedna dosta bitna informacija za podgoricane...
Provjeren kvalitet dizel goriva bez greske vam je na EKO petrol pumpi prije podvoznjaka prema maslinama.
Gazda PG taxi ima sklopljen dogovor sa vlasnikom pumpe o obaveznom kvalitetu dizel goriva i mjesečno vrši kontrolu kvaliteta uzorka goriva sa te pumpe u nadležnim institucijama.
Razlog je prost, u voznom parku imaju 80 auta iskljucivo u vlasnistvu firme, i skoro sve su nove skode oktavije i pasat 8, i dnevno sipaju izmedju 1,5 - 2 tone dizel goriva.
TOcili su gorivo na Luk oil na starom aerodromu, i kada su je stiglo 10 novih skoda, u prvih mjesec dana na 4 su mu crke pumpe goriva, i utvrdili su da kvalitet goriva nije bio dobar...
Od kad su presli na ovaj eko petrol koji sam rekao nabavili su jos 40 skoda oktavia i ni na jednu nije bilo problema sa pumpom goriva a kvalitet goriva je besprekoran i pod redovnom kontrolom...
Tako eto da znate dje da tocite....
Ja tu sipam... inace ja jedan dan kad eo je lomijeva s8, pa onaj tuareg isto, pa jos neko im iz pratnje :D
A baš sam nešto izbjegavao tu pumpu uvijek, ne znam zašto.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
ajde da ti kazem da su to gluposti sve...:) Nerealno je sto ovaj narod prica...
Inace kupac od 1.5-2 tone nije prevelik kupac i sve da moze, nista se ne podredjuje takvom..
Ima isto gorivo kao sve druge eko pumpe. I ne lupajte gluposti..
najnovija pumpa ti je ta - novi rezervoari sistem itd... samo zbog toga je dovoljno da se ide tamo i sipa. a onda i ovi drugi razlozi sto rece lucke. e ako mjerilo nije taxi sluzba onda ne znam sto je
ja na IK real puna godina dana...nit sam vidio razliku, nit posledice, a benefit je 5c po litru u svakom momentu...
ali da su crkle pumpe od goriva za mjesec dana 4 komada...
Realno na marezusu bi izdrzale duze :)
p9lite
Ako su pumpe visokog pritiska, njima ne treba puno da se uniste. Podmazuju se naftom, imalo necista nafta nacne li brijeg u pumpi propadne vrlo brzo. Ali, i voznja na rezervi, nestrucno mjenjanje filtera nafte (ne prajmiraju sistem goriva prije paljenja nego ga upale i cekaju da se sam ozraci) ce dovesti do stradanja pumpe visokog pritiska.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Dje je 98 najbolji?
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Uh, đe pomenu 98, sad će ti ka' meni glavu otvorit kako si ovca što sipaš 98, kad je to ustvari 95. :)
Ne kazem da je nafta samo uzrok, mozda i voznja na rezervu.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Pumpa je kod motora a ne u rezervoar kao kod benzinca...
Voznja na rezervu nema veze sa tim, samo ne valja potpuno ostajat bez goriva...
Rezervoari su plasticni, i nema toliko mulja, trunja i cuda kao sto narod misli...I imas jednu napravicu koja usisava naftu, do poslednje kapi...
Generalno pumpe crkavaju jer su losi materijali od kojih su napravljeni...Ili losa kontrola kvaliteta fabricki, los sam dizajn pumpe, pa su ucestala crkavanja...Kao na neke dci modele dje pumpa pocne da se kruni, i onda opiljci iz nje nagrde sve zivo...rok trajanja 150k