Originally Posted by
kimmi
Ne znam, možda da probamo bez DPS/SD i DFa za početak?
Valjalo bi tu sve ove ostale idiote ubačit, čisto da ne padne vlada ako neko sitni krene da diže onaj zarad neke projekcije da će im to donijet glasove.
Šta mi možemo da uradimo, obzirom da je podijela plijena (države) od strane stranaka normalizovano? Jedino da glasamo one koji će insistirati na profesionalizaciji, pa ako odstupe, da ih masakriramo naknadno.
Raduje me osnivanje nove stranke od strane Z.K., naročito ako je tačno da sa njima idu neki lokalni funkcioneri iz DFa. Ja sam miljama daleko od takvih političkih opcija, ali pozdravljam jer će ući u biračko tijelo DFa, među one za koje je ES "previše moderan i prozapadno orjentisan".
Kamo sreće da neko iz ovog tzv. crnogorskog biračkog tijela, onom dijelu kojem su nacionalne teme ispred svega ostalog, kandiduje neku opciju koja bi desetkovala kompromitovani DPS/SD.
Mislim, sve je izvjesnije da nakon sledećih izbora će biti moguća stabilna većina bez DFa i DPS/SDa, uostalom sve ankete ukazuju na tu izvjesnost, tako da bi glasači tih grupacija, ukoliko žele da im se glas jače čuje u toj nekoj budućoj većini, glasaju za one opcije koje su im programski/ideološki/nacionalno bliske, ojačaju ih, samo da ne bacaju glas na one snage koje niko ne želi da vidi u vladi.
Ako 42. i 43. vlada nisu svima otvorile oči da u njima ne može biti ni DPSa ni DFa, onda ne znam šta da kažem.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk