do 6 popodne ili 6 ujutro? :)
Printable View
do 6 popodne ili 6 ujutro? :)
Popodne...
Ma ne bre, nisam te stavio u babe, mada, da budem realan, sa njima radis...ili za njih...ono, ruskinje bogate i to...MATURE milfice...
Auu sta si mi reka...A neka si reka sta ti je na dusi. :eagerness:
Na pojedinim pumpama u BiH (Hifa...), Bajramsko sniženje, 95ica 2.15 KM (1.08 eura), D5 2.20 KM (1.11eura).
Sad možemo da zamislimo koliku maržu imaju države i pumpadzije na redovnim cijenama. Pokazuje se istinitim ono što kažu pojedini ekonomisti da cijena nafte ne bi trebala da bude preko 1 eura, trenutno, i da na toj cijeni svi imaju pristojnu maržu.
Uvoz i prodaju goriva drže ljudi bliski vlasti ili čak koji su u vlasti,zato im se i tolerišu cijene. To je tako u većini država.
na bonus petrol mi greskom natanka 95 umjesto 98... prvi put da sam usuo to gorivo otkad preuzeh auto.
razlika nikakva. nema je. ne postoji.
Istinu vele da je 98 samo 95tica sa malo aditiva.
Ajde jadan,samo mažu oči narodu( i ovima iz EU).
Ajmo da se organizujemo , da dodjemo na neku pumpu,sipamo po pun rezervoar i sturnemo i kazemo i onako kradete ;)
eo ja sam prvi za
1.tihomirdj
jes,no će oni što ostanu platit za onog što prvi uteče :D
edit:dogovarajte to na pm e će sjutra u novine izać :D
CDM banda krade gorivo na pumpama
aahahahahahah :)
Neka skoci na 1.50 a dizel na 1.40 pa ce se lagano moci voziti kroz grad u 3 sata kad se svi sa posla vracaju :) lijek za guzvu :)
kome gleda private, mislio sam da to nemere :)
Fakat, tako mi rece vlasnik jedne lokalne pumpe...jos nije pecatirano ali je bilo ozbiljne price oko toga.
Dok bude naseg mentaliteta i zivota danas za danas, guzve ce biti iako bude 2 eura litar.
Ne mogu da vjerujem da ponavljas jednu te istu izjavu evo od kad sam se ja registrovao...
Svi znamo to i kraj te price...
Izvinjavam se. http://www.car-caffe.com/forum/images/smiles/2247.gif
neka dizu i na 2e po litru ja placam corbu 1l 0.95e :)
ti si meni kralj besvija :*
U HR litar gasa 0.67.
Da nije ko probao HHO?
Djuro lakirer je stavio to na Jeep.
I šta kaže? :) Ja sam upravo uspio da proizvedem prve balončiće HHO samo sa 100ak mA struje
Ima da ga stavim na kola samo dok usavršim dizajn ;)
To je dobra stvar
On vozi tako evo 3 godine. Kaze da ima vise snage, burns clean...
Nisam imao vremena da vidim, ali pocicu jedan dan da probam to cudo.
Stvar je toliko jednostavna za napraviti da ne mogu da odolim. Samo ne valja opteretiti alternator previše tj ne uzimati previše struje jer džabe sve ako ga svako malo moraš mijenjati i trošiti previše goriva na punjenje akumulatora.
Ima li kakav zakon protiv ugradnje ovoga? :)
koristite li vi Internet ponekad? :)
http://aardvark.co.nz/hho.shtml
Sve je prelistano, ne brini :) Jeste da niko nije dokazao da ovo radi, jedino što možeš je da vjeruješ ljudima koji tako kažu i navode da su dosta povećali efikasnost motora. E sad, ovi što kažu da je to prevara su smiješni jer se ubiše sa termodinamičkim proračunima da dokažu da ti treba više energije da stvoriš HHO nego sto ti se vrati, što je sasvim normalno i niko nema ništa protiv toga, ne pravi se perpetum mobile. Ali ne navode šta se zapravo dešava (i Fabia je rekao :) ), motor radi čistije tj sagorijeva više goriva koje se nadje u cilindru tj povećava se efikasnost procesa. Nije tajna da motori ne gore gorivo najefikasnije. Na kraju, sve su glasine dok se ne proba a fala bogu, da bi ovo probao treba da uložim 10ak eura i par sati da sklopim HHO napravu :)
Jesi li bar poceo da radis oko toga?
Samo toliko da provjerim princip.
pa za to je OK, ali koliko znas ljudi u CG koji su spremni da plate 0,001% vecu potrosnju da bi im auto zagadjivao manje?
Pa sa ovim trosi manje i ima vise snage.
imas li link za neki renomirani magazin koji je testirao i uocio manju potrosnju i zasto nemas? :)
Ne znam ja nista o tome, znam samo ono sto sam cuo od vlasnika.