Ti ne čitaš što piše? Maksimalna je bila 100 km/h, uglavnom sam vozio 75 km/h, znaš put, sela, uključivanja, isključivanja, usporavanje kod kružnih. Na autoputu bi bila na 130 km/h 4.5, jer ima 6. brzinu.
Printable View
evo meni napr: 6.0 prosjek u gradu (klima radila u 50 % voznji) - sa 60 litara predjeno 950 km (isao sam i do risna i nazad). prosjecna brzina 40 km/h (sipano u Castellanu).
sad sam sipao na ECO cisto da uporedim.
Na ovo mislim https://forum.cdm.me/attachment.php?...3&d=1315834478
e onda definitivno nije nesto ok :) ako su ovo podci da je za 22min presao 7km...onda prosjecna brzina ne moze biti 4km/h :)
a sto cu...nisam ukljucen u pricu od starta... :)
a ja ne umijem da vozim lagano...tako da racunaj da je to sa tezom nogom :)
e pa to vec moze ;)
na 130 ne bi bila ni 8 ni 4.5 nego oko 6 najrealnije :)
mene trosi auto , prakticno nista, a u prosjeku stoji 29 dana mjesecno, dakle litar na sat u ler do dva ;) ajd sad
Jes brate, opuči potrošnja te male motore, posebno kod nas, sve auto-put, katastrofa...
na C4 (1.6hdi) nikad ne vidjeh na bord da mu pise 6L prosjecna, nego sve ispod... od 5 do 5.5L
Citas li ti sto pisemo? Mali motor sa malom snagom se muci na auto put, a auto put znaci 130+ km/h.
Jesi li ikad vozio na auto put?
Vala kad benzinci od po 3000 kubika i 200 konja kogu trosit 6-7 litara, moze i ovaj dizel 4
Ne frende, ti si jedini na ovom forumu koji je vozio po auto-putu? Pa zadnji put sam na auto put vozio prije mjesec dana...
Momak je izbacio sliku potrosnje, a ti mu odmah pominjes auto put i voznju 130kmh? Dje vidis auto put u blizini?
Mala potrosnja kod nekog te iz nekog razloga veoma pogadja, ne znam zasto :/
nije sve grad naravno ali i potrosnja nesto nije bitnije varirala. pokaze 6-6.1 kroz grad a 5.5 - 5.6 na otvoreno. ovo otvoreno moze pod znake navoda.
svaki auto kad se stisne mora da trosi. to da trosi po 4 litra nesto ne vjerujem - niti cu. ja imam pezoa 308 1.6 hdi 92 ks...dovezao mi ga prijatelj iz liona...covjek mi je rekao da na otvoreno trosi koliko ga stiskas. kad sam ga upalio prvi put bilo mu je 5.2 litara prosjecna- i to je vozio 5-om na vr gasa cijelo vrijeme.
Ja
vama
nista ne vjerujem...
Kako moze biti razlika grad/otvoreno u pola litra? Koje je to auto?
a dizeli ne trose skoro nista na ler pa je kod njih mala razlika
ja se sinoc 2 puta potrkah sa nsx-om i pade mi kazaljka na oci.
znaci 10 eura goriva u 5 minuta stiskanja :P
Ma on je napisao da, according to this, auto bi mu trosio 6 na auto putu.
Ti si na auto putu vozio...koliko puta? 2-3 puta?
Ja za 6 godina svaki dan, i po 400-500 km bez stajanja, i onda sam imao prilike da vidim da automobili za malim motorima trose dosta pri velikim brzinama.