A kako je kod vas u Svedskoj? 'ladno... ali standard?
Printable View
Tjah, ne znam... meni se cak i svidja.
Mozda je malo pretjerano recu da "prosto para usi svakom ko ima osjecaj imalo gradjanskog u sebi", prilicno je generalizovana ocjena, ipak je to pitanje ukusa. Uostalom, vidim da DEMOS-u u Sloveniji nije paralo usi, a ljudi ipak valjda imaju malo gradjanskog osjecaja.
evo da bude dostupno onima koji nijesu iz pg
Autor grafita bas jedno pismeno celjade
Али, они неће само то! Они би да признање подразумијева да ми више и не покушавамо да то што признајемо и оспоримо или суштински мијењамо.
Сад ме добро чујте - нико нема право да им се на то обавеже!
Господин Милић и господин Мандић и господа Поповић и Кадић морају бити свјесни да Срби не гласају за њих због њихових невиђених квалитета већ због чињенице да су у њима препознали једину брану сецесионизму и каснијој асимилацији Срба као предуслову мијењања историјског, етничког и цивилизацијског карактера Црне Горе.
Kolumna portala in4s.
Za razliku od lidera, otvoreno i posteno.
_
Treba ojachat Mugija a oslabit Tarzana,
jer je Tarzan zdravi dio DPSa,
takvi predstavljaju opasnost za ovaj TRULI DIO DPS,
kojima je svoj PUPAK&SHUPAK prvi prioritet.
Treba bi AMFILOHIJE da ujedini DUHOVNU I SVJETOVNU VLAST,
i formira partiju VLADIKUS PRAVOSLAVUS,
pa organizujemo zriJEBANJE izmedju tri prva medju jednakima.
Zar izbori za gradonačelnika PG nisu bili kad i poslednji parlamentarni izbori? :confused:
Edit: "Septembra 2006. godine na neposrednim izborima izabran je za Gradonačelnika Glavnog grada Podgorice." (izvor)
...htjedoh reći, na onim izborima odmah posle referenduma...
Hah ko brani vlasti da otvori sajt in4ss i na njemu napise "Mi Srbi ako dobijemo odmah se pripajamo Srbiji i krecemo u rat protiv -izabrati po zelji-"..mada kakvih idiota u CG ima to im nije ni potrebno..
Nije ni on neka ljudina ne brini bez obzira sto ga ime obavezuje, da je nesto uradio za BP - jes.
Narod baštini ideju u koju ga režim uljuljkava. Velika socijalna davanja, subvencije, obećavanje posla, držanje viškova radnika.. sve je to bio dio vladajuće politike kojom je kupavo glasove dok je za sebe gradio mali kapitalistički sistem.
Ali sačekali smo. Juče je premijer rekao, posle 20 godina razmišljanja, da smo pretjerali sa održavanjem socijalnog mira. Eto srušio je komunizam i ispao pametan
....Za razliku od imnea " Za evropsku Crnu GOru, koje je originalno i odiše građanskom svijestu, bez trunke patetike i 20 godišnjeg raubovanja. :rolleyes:Quote:
Ime je toliko jeftino populistički da prosto para uši svakom ko ima osjećaj imalo građanskog u sebi. Vjerujem da bi bolje prošli...No, vidjećemo...
"interesantan" tajming za plasiranje vijesti
Quote:
NA BJELASICI I KOMOVIMA PLANIRANA IZGRADNjA ČETIRI SKI-RIZORTA
Novi hoteli, skijališta i odmarališta
Prema prvim procjenama, investicije će dostići vrijednost od milijardu eura
Podgorica - Na pet lokacija na području Bjelasice i Komova planira se izgradnja četiri ski-rizorta (Žarski, Torine, Jelovica i Kolašin) i eko-parka. Nova ski-odmarališta imaju pretprojektovani smještajni kapacitet oko 20.000 kreveta i mogućnost dnevnog prihvata 35.500 skijaša, dok će Park Komovi moći da ugosti oko 5.000 posjetilaca dnevno. To je konstatovano na prezentaciji Nacrta prostornog plana posebne namjene za Bjelasicu i Komove kojoj su prisustvovali ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović i predstavnici opština Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac i Podgorica. Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i JP Nacionalni parkovi Crne Gore.
Obrađivač plana je konzorcijum koji čine Republički zavod za urbanizam i planiranje iz Podgorice, Ecosign Mountain Resort Planners Ltd Canada i Horwat&Horwat International.
Prve procjene govore da će investicije u hotelski smještaj u pet ski- rizorta na ovom području biti od 250 do 300 miliona eura, u skijališta od 200 do 250 miliona, u nekretnine od 300 do 350 miliona eura, u komercijalne prostore i ostalo od 55 do 90 miliona eura ili ukupno do milijardu eura.
Vlada će u aprilu usvojiti Nacrt ovog planskog dokumenta i uputiti ga na javnu raspravu, saopštila je PR služba Ministarstva uređenja prostora.
I nešto što smo već znali i vidjeli na Mašanovom primjeru
Quote:
Politički direktor Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić rekao je juče da će njegova partija, uoči lokalnih izbora, voditi tihu kampanju i u direktnom kontaktu sa građanima objašnjavati zašto su, kako je kazao, najbolja vlast u Crnoj Gori. Sekulić je pojasnio da to znači da će kampanja pred glasanje u 14 opština proteći bez velikih, pompeznih skupova, ali sa direktnom komunikacijom sa građanima i uobičajenim reklamiranjem u medijima. Crnogorska javnost, prema njegovim riječima, godinama je naviknuta da DPS vodi takvu kampanju, gdje građanima "oči u oči" objašnjavaju program partije.
Takav kontakt, rekao je, ništa ne može zamijeniti, ali će se, osim toga, u toj partiji truditi da i u medijima budu zastupljeni u određenoj mjeri"uobičajenoj za izborne kampanje".
"Cijenimo da će nam ovoga puta posao biti znatno olakšan, zato što smo sva svoja predizboma obećanja završili i zato što danas imamo Bar, Bjelo Polje, Podgoricu i druge gradove onakve kakve imamo. Smatramo da zbog toga neće biti nikakav problem da od građana tražimo da i u naredne četiri godine DPS vodi ove gradove", kazao je Sekulić „Vijestia".
Molim te nemoj da se ljutis, ali ja kao da posmatram primenjeno-politicko (da li i umno..:???:.?) UZRASTANJE nekih izuzetno pametnih i teorijski vrlo potkovanih forumasa, ali koji nisu DOVOLJNO STARI da pamte veliku istinu da JE SVE MOGUCE U POLITICI ...bas sve!
Zapravo je to NAJBOLJE STO SE MOGLO DESITI MNE, jer se profilisu 2 bloka, sto je znak uznapredovale parlamentarne demokratije (od 101 do 2 partije ide sazrijevanje politickog parlamentarizma); ovom koalicijom SDPS SE ZANAVJEK ODRICE APSOLUTNE VLASTI (sto je trebalo da se desi 2002, da ne bjese nesrecnih dodatnih 5 mandata za LS); ide se u evolutivne promjene, a ne u na Balkanu UVJEK NESRECNE lustracije, dakle ispunjava se "uslov svih uslova" =stabilnost MNE, koja JESTE vazan faktor za US i EU, pored nestabilne BH i polustabilna Srbije (evo su i oni konacno prihvatili podjelu Kosova, ako odluka suda u Strasburu ne bude izricito u korist Srbije /izjavise ovo Micunovic i Draskovic, horski.../)....nego da gledam "svoj posa'":-KAP ce da prebaci 500 radnika koji su visak u novi pogon, na pola plate ALI U RADNOM ODNOSU /i placati poreze i doprinose i za taj visak, koji ce imati prilicno dobre plate od 250-300 sa toplim obrokom ...moze se "pretec"!/; cijena aluminijuma je ista kao i prije krize, tako da posle ove konacne transformacije cijela ta zila kucavica crnogorskog izvoza i prave proizvodnje (racunajuci i mnogo vazne kooperante KAP-a) konacno pocinje da radi KAO PROFITABILNA FABRIKA, U KOJOJ JE DRZAVA SUVLASNIK A SPOR SA OPASNIM DERIPASKINIM ADVOKATIMA JE A/A; Restis ce da konacno ulozi novi, posteno zaradjni novac u "Havaje" i sv Stefan (sve po teoriji:-prvo tajkunska privatizacija, pa onda bogati tajkuni prodaju pravim investitorima, po povoljnoj, ali fer cijeni...CISTA TEORIJA!), a ulaganje takvog igraca kao milijarder Restis , uz jos jaceg Munka je konacna garancija da je MNE na pravome i sigurnome putu za investicije; posle okoncanja tendera, i vansudskih poravnanja sa tuziocima po raznim osnovima, Pastrovici ce da kupuju nepokretnosti i Mercedese, kao Budvljani /koji su siri pojam ode Pastrovica/ranije -(to ja u vezi sa "Monteprancom"), pa ce se taj novac onda prelivati prema sjeveru i za jedno godinu dana MNE ca imati DVOCIFREN RAST GDP! Strajkovi ce se konacno okoncati sa T Com...a dobice nesto ova sirotinja, ali ne po Kolektivnom ugovoru sigurno....a nije ni posteno trazit, jer je ekonomska kriza prije godinu i po proglasena za "visu silu" koja za sve ugovoreno ostavlja mogucnost neispunjenja ili re-stipulisanja....samo da pametno uloze....(neka se i tu angazuje sindikat!); neki mnogo vazni zakoni se usvajaju ili su u procesu javne rasprave (KZ, ZKP,ranje novca, restitucija crkvene imovine (bez toga NEMA U EU!)....mnoge se crte povlace, ili su podvucene i sad se prebijaju dugovi....placaju se i porezi....sudi se policajcima,sudijama i advokatima; konacno se ulazi u aranzman sa MMF, koji PRIHVATA KAPITALNE INVESTICIJE i odobrava oko 250 mil EUR;....itd....u princijpu- VECINA STVARI ODVIJA SE PO DOBROME SCENARIJU.
NAJVAZNIJE:
Ova nova, vrlo "evropska" koalacija (falila im je makar NS!...ali i ovako je prava slika 60% MNE!) je mirno ogranicavanje vlasti DPS, a kako je to konacni kraj para-komunistickog stila vladanje, TO TRAZI NOVE VLADAJUCE KADROVE, ZAISTA EVROPSKI PROFILISANE!!!
Ovo vi je kako vi kazem da jeste, pa neka neki i misle da sam preveliki optimista...i jesam, dok godj tandem Djukanovic-Rocen vodi spoljnu politiku ( jer se koda nas tako malo SUSTINSKOGA odlucuje unutar zemlje....biva kako nam se kaze, i KADA NAM SE ZAPRIJETI DA BUDEMO DOBRI ILI:).....a MNE se sive ekonomije NE MOZE ODREC U POTPUNOSTI, jer mi ne znamo da radmo a Bog sam nas je stvorio za "konjukture", posredovanja, rukovodjenja procesima, surovost po potrebi....dakle za liberalne kapitaliste, koje nikada nije odlikovalo pretjerano postenje i bezuslovno postovanje regula...jer "Ove zemlje regule ne trpe"....(bar ne bez stapa velikoga nad glavom:)).
Ovako sam se raspisao jer sam presrecan zbog ove nove koalicije...tacno kao da su mene pitali...sa LP, nego sto, ako mislis da dovrsis evropeizaciju....zaista imaju moralno pravo i nasledje za to....i neka doobroo razmisle Liberali koje ovo negativno pogadja STO JE POLITIKA PO DEFINICIJI, I KAKO SE VODI..i kako im je propala partije kojoj je bilo ponudjeno da fakticki vodi MNE 2002.g.!!!
SACUVAJ ME BOZE SCENARIJA PO KOJOJ BI JEDNO GODINU DANA JEDNI ODUZIMALI A DRUGI BRANILI ONO STO POSJEDUJU (kako-druga i duga je prica!)...BRANILI DO GRADJANSKOG RATA! Kriza je RAZBUCALA 60% tajkuna i od njih stvorila uplasene duznike stranih bankara, koji ce svoj novac naplatiti oduzimanjem cak i njihovih vozila uskoro! Velike igre, beskrajna pohlepa i NAREDBA IZ US je doobroo osakatila jos dodatnih par desetina procenata NAJOPASNIJIH (KRIMINOGENIH!) TAJKUNA, a svi ce proc kroz rekonstruisane instrumente vlasti....(nisu uzlud pohvale iz EU i finansijska policija vec hara sirom zemlje, sa punim ovlascenjima)...PA CE OSTAT SAMO ONI TAJKUNI KOJI SU SE "RESTRUKTUIRALI" I OZAKONILI...a sudovi koji su bili pod uticajem politike, kad ostanu bez toga uticaja (p)ostaju "samo" sudovi koji sude PO NOVIM, STROGIM ZAKONIMA, KOJIMA SE UZIMA IMOVINA! Ejjhaaaaaa koliko je uradjeno i koliko je pretpostavki za normalan, evropski zivot stvoreno u 2009 i 2010! Ali ce kaznene mjere bit po zakonu, a ne po *lustracionoj pravdi* istih takvih tajkuna koji vode opoziciju, pa im zapalo da malo vise uzmu i da naplate konacno svoje opanje oziciono djelovanje ( I DUBOKO SU UBIJEDJENI DA ODREDJENI STRAHOVI ( kojih je bilo!) DAJU PRAVO NA TU OTIMACINU KOJA BI SE ZVALA LUSTRACIJA!....JER SU TO BALKANSKA PRAVILA POLITIKE, KOJA SU NJIH I STVORILA I NA MJESTA LIDERA POSTAVILA ( ono sto je Dobrilo Dedejic na svome blogu napisao ME UZASNULO !)
A STRANI INVESTITORI U MEDJUVREMENU PROMIJENILLI ODLUKU DA OVDJE INVESTIRAJU , PA POCELI DA INVESTIRAJU U PRELIJEPU ALBANIJU (Drac, Djirokastro, Skadar su luke koje su VAZDA bile vece, povoljnije, blize Italiji...po svemu BOLJE OD BARA), OBALA PRELIJEPA, NAROD VRIJEDNIJI OD NAS, A UZ TO JE ZEMLJE KOJA JE TAMAN SAZRELA ZA PONAVLJANJE VELIKE TRANZICIONE OTIMACINE PO RUSKOM MODELU.....A NAS DA ZAOBIDJU DOK SE NE STABILIZUJEMO! A nova vlast kaze:-neema za penzije...kako da imamo kad su sve pokrali i ponijeli u inostranstvo...STO BI BILO I TACNO, ALI STO JE JEDNAKO SAMOUBISTVU NACIJE....PREOPASNO ZA MOJ UKUS!
A mi ostali posteni, ali gladni....(mada ovave arije i vazduha nigdje nema....a u Svedskoj 'ladno..al' standard,brate:)).
Pozdrav,
E moj dobri Bone,
samo da ne LIPCHE MAGARAC do zelene trave,
dok oni razvlaste i ochiste TAJKUNE i odvoje ZITO OD KUKOLJA,
dok TUZIOCI I SUDIJE ne pochnu radit po zakonima,
a ne po DIREKTIVAMA MILA&ROCENA,
ovi ce kompletno bogastvo nezakonito stecheno iznijet TAMO DALEKO na DJEVICHASKA OSTRVA, a BUDZET ce ostat shupalj bez pare i dinara.
Nema toga KAPITALISTE,
koji ce zajazit gladne skorojevicke guzice, koje zijevaju na svaki q.rac sa zapada, na GLAMUR MONA MUR, PA NA KUR,
ako se ne AVIZA MASA, i povrati POVJERENJE U RAD I RED,
ukinu monopoli, otklone barijere, carinske, sanitarne i trzishne i GRADJANIN POSTANE SVETINJA, a ne AVETINJA koga strizu i muzu PARTIOKRATE DPSDPovaca,
koji su svoje bezobrazne guzice posadili u foteljana raznih agencija i upravnih odbora.
Dok se POLITIKA ISPLATI,
niko nije LUD DA ZASUCHE RUKAVE I RADI.
Srdachan pozdrav,
mom dragom prijatelju, vjechitim OPTIMISTOM BONEu.
ja kao i Bogumili naježim se kad vidim RAD I RED. to dvoje tvori čovjeka majmunom kad god mogu... ili slugom.
ostalo Milovane ne znam... ovi ušančeni su ušančeni i okončali su učiti još u IV razredu osnovne škole. mapa svijeta je ta jedna i sa tim razmjerama i tačka.
pitanje je zašto misliš da treba zasukati rukave? da bi lipsao ljepše pod panjatske dane? čemu biti radnik i redar?
Kaluđeroviću ako si pregledao sve ove stranice vidiš da je mnogo mišljenja ovđe. Iskreno nikad neću glasati za koaliciju sa NSD. trebao si dodati u pitanju:
nije valjda da vas ima koji cete glasat za vječnog premijera i njegovu nepotističku svitu?
onda bih pomislio da si fer i da istinski nešto želiš. ovako trta vrta...