da se razumemo , meni se Zlatibor ne svida , ali su oni shvatili da domaci gost NIJE irelevantan ....
http://infoera.rs/2015/12/29/zlatibo...nina-u-srbiji/
Printable View
da se razumemo , meni se Zlatibor ne svida , ali su oni shvatili da domaci gost NIJE irelevantan ....
http://infoera.rs/2015/12/29/zlatibo...nina-u-srbiji/
Juce sam nabrao 2kg jagoda na farmi. Ispale su me 2 puta skuplje nego regularne jos sam ih sam ubrao, oprao i spakovao :) Ali te miline dok ih biras i beres... I to je juce radilo jos par stotina ljudi na bezbroj hektara farme jagoda.
Da nasem crnogorcu kazes da otvori nesto tako mislio bi da si lud. A stranac kukavac jedva doceka da se isprlja i da se valja u glib :)
Ne sporim ja to. Zbog toga ce naplacivati apartman 25 a ne 50 eur, mijesano meso 5 a ne 10.
Samo neka im ih domaci gosti, ko se od njih hleba najeo, sve mu procvjetalo i 20 puta toliko imao.
Pa sta znam, meni to nikad nije relevantno. Moze biti da neko iz objesti da lošu ocijenu, posebno kod nas.
Teško da je takav restoran za jedinicu
http://images.tapatalk-cdn.com/16/01...3135488dcd.jpg
većina ocjena je odličan
Kod Srbova to različito gledaju...
Zamisli da si u HN 22 od 41 restorana na tripadvisor.
Odmah bi ga slagumao a umjesto restorana drzao bih ovce...
Ali pali ta seljacka prica kod nas
Srbi nemaju stranaca... Tj imaju zanemarljiv broj u zimskoj sezoni. Njima je domaci gost najbolji gost upravo iz tog razloga. Nama je ili domaci ili stranac a njima je ili domacu ili nista.
Citavo im je trziste kao Sutomore, bazirano da prosjecni prasozhder ima dje da potrosi 500 dindzi i da za to dobije sveeeeeeeee
Gandalfe kad podjes na Zlatibor,dobar dio su gosti iz Crne Gore...;)
znam nego su gore sve nasi,pola kotora,a pg i br table su svako drugo auto.i trose vjeruj mi,nasem gostu treba znat uzet pare.a potreban je samo kulturan,pomalo lukav pristup,sto ja recimo nisam dobio ni u Polar staru,(koji je kao top objekat).mislim,nemoj me pogresno shvatit.ocu da platim al ocu da znam sto platih;)
Sve je u redu jokac nema zamjerke :)
Samo ti stvari posmatras kao gost a ja kao gost i ugostitelj :)
Meni se ne isplati da mi ti budes gost, bez obzira koliko ces potrositi. Jer tvoje 10eur teze padne nego 100eur od stranca :)
Ne misleci na tebe licno vec na naseg covjeka.
Kao sto sam gore vec pisao, nasi ljudi su specificni i treba ih izolovati. Koliko su specificni pokazuje i to da idu na Zlatibor dje nema sta da ze vidi pored recimo jedne Jahorine ili Kopaonika....
Ali kao sto rekoh, ko je god zaradio od naseg gosta halal mu...
i ja sam i gost i ugostitelj,po struci.tako i gledam i vjeruj da su domaci gosti koji su platezno jaki uvjek bili ok i pozeljni.od stranaca mi je Njemac jedino ok.to je gost koji zna i cijeni...razumijemo se.;)
Mi smo najgori ubjedljivo pptrosaci a I domacini, mona je ok ali nista specijalno, bio sam nekoliko puta. Hrana je npr u palisad tri put bolja, ali jbg bazen od 10 kvadrata I djakuzi rade radnju.
Mada je I ljepsi nema sto.
Zlatibor je kao kolasin dakle ima tamo nedje skijaliste I milion lokala dje seu cijene pet puta vise nego u kolasin, taman su ka u budvu.
Slazem se da je zabljak prdnjava ali radi okoline se tamo ide.
Ima dosta mjesta u CG koja su se morala bolje iskoristit no ajd. Ni ovo za strance nije lose
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Evo gledam dje bi posli na 2 dana na planinu. Ne skijamo nego bi cisto da iskuliramo nedje dje ima snijega, prosetamo, jedemo, pijemo... mislio sam nazlatibor ali ga ocrniste. Evo sad gledam sto ima na jahorinu... da ima par kafica interesantnih, restorana, mozda neka tura da prtimo po snijegu?
Pođi na Kop...
Evo vidim iz Tv ima 375km do tamo, a do Jahorine 270. Predaleko je Kop...
Crnogorski Sputnjik javlja da je za 3 dana promet u Budvi 3 meleona €.
http://i.imgur.com/fTfOMHI.jpg
Dobitnik “Wild Beauty Award 2015” u kategoriji hotela je Palmon Bay Hotel & Spa u Igalu.
i ja na budvu,a za komplet ekipu i galaksije bi se o jadu zabavile...
Ja kad putujem smjestaj mi sluzi da prespavam, ako sam u nekoj metropoli gdje je hrana u krv onda uzmem apartman da se sprema hrana. Kad odem nedje ocekujem da vidim nesto a ne da sjedim u smjestaju i gledam kablovsku jer to imam i kuci.
Ili da se kupam u bazenu u sred zime jer nikad bazen vidio nijesam :) Pogotovo na zlatibor u bazen od 20kvadrata dje se pola CG popisalo.
Ali opet to su ukusi, kako ko gleda i definise odmor ili putovanje. Zapadnjaci kad odu nedje oni ne staju, crnogorci kad odu nedje razvlace se i ispijaju kave jer #takosuumogucnosti.
@Mojsije
Podji na Jahorinu. Svratis do Mostara popije se po kafa, i Mostar Sarajevo prelagan put.
A onda ako ti basta, imas i motorne sanke da iznajmis 30eur pola sata 50 sat, to moze vjerujem jos dolje da ide. Sto kad je za 2 nije skupo.
Iznajmis sanke 5eur dan ako ne znas da skijas i bordas, i veseli ga boze. Eto cijeli dan uzivanje.