evo vidim:dejection:
Printable View
evo vidim:dejection:
https://s24.postimg.cc/ulrpopzet/IMG...027_115117.jpg
Rušenje Hemingveja gradnja Majestik-a
Sramota jos jednom sta se radi od CG.
Javljaju mi sa Zhb da nije bilo 1000ljudi zajedno sa vikendasima za Novu. Citam u vijesti 1500 i da nije bilo gore od 1991. Dok recimo na zlatiboru 30 000 ljudi trazio se krevet vise.
Postavlja se pitanje zasto?
Razlika u cijeni je oko 20% u korist zlatibora, ponuda je nevjerovatna a agencije su pocele bukirati jos ljetos za ove praznike. Djecije igraonice, skole skijanja cijele zime, early booking paket aranzmani, promocija Zlatibora kao destinacije kroz NTO i sajmove po inostranstvu i ono glavno topovi za snijeg...
E sad na celu zabljaka i LTO proteklih 20 godina su isti ljudi koji se samo rotiraju po isteku mandata. To su u stvari bravi DPS-a koji niti znaju niti razumiju sta je turizam i kako moderni turizam funkcionise. DPS-ovi bravi iz NTO-a su ZhB pustili niz vodu ali ljeti mogu da ga duvaju, Durmitor se prodaje sam od sebe. Ljudi koji ne razumiju da treba da se nadje investitor koji ce napraviti jos 2-3 skijalista, da se kupe topovi za snijeg, da se naprave neki zimski festivali, neki besplatni sadrzaji... Bravi to ne razumiju i vazda ce biti bravi
1000 ljudi za praznike...
Sramno
ziva istina Gandalfe.cerka mi je upravo gore sa drustvom,pokajali su se sto ne podjose na Zlatibor ili Kopaonik.platili su kucu 300e za 5 dana,u kojoj nema nista ni interneta uzas.mjesano meso i dvije salate placene 20e.sramotno je da se Zabljak ne stavi u funkciju a ima sve predispozicije.a o ciscenju puteva kad uporedimo zabljak sa recimo zlatiborom,e to je posebna prica.....
Ja prvi krivim te lokalce za klepanje po usima... Ali evo cu da ih razumijem i da obrazlozim.
Zimi imaju 31 - 1 i 2 januar prije i poslije toga nema nista. E sad da bi mogli da prezive zimu, tj da izbiju zimske troskove grijanja i docekaju ljeto svi naderu cijene za praznike. Prosle godine soba sa dijeljenim kupatilom izla je za 40eur bez problema. Poslije ove godine zamislice se. Ljudi gore nemaju nista drugo osim turizma... Izda sobu 20eur ode u Voli da kupi da jede.
Drugacija bi bila situacija da postoji zimska sezona, pa se radi nekih 30-40 dana zimi uzme se neki kesh, pa onda ljeti jedno 60-70 i ljepota milina za lokalce. Ali nema...
Ponio je djavo zimski turizam sa DPS-ovim strategijama razvoja i ministrima turizma... Sa njihovim investitorima i strateskim partnerima po***** im se na svaki.
Privatizacije koje su gore odradjene su vise nego smijesne. Poslije 10ak neuspjelih privatizacija hotela Durmitor i 20ak bungalova namjestaju se sad jednom biznismenu iz Bara da se prodaju za nista. Ne bih imao zamjerki da taj tip zna ista o turizmu, ali nema...
Ista je situacija sa skijalistem Stuoc itd itd... Svaki mi se put srce stegne. Gore bi ljudi mogli da zive kao bogovi samo da ima ko da svojski radi...
mnogi moji prijatelji vise i ne razmisljaju o Zabljaku kao mjestu zimovanja.ide se nedje drugo.....
Koliko ih samo znam takvih.
Evo stric moj vec 4-5g zimuje Italija, Austrija.
Kaze samo mu je skuplje sto ode gore. Ostalo sve isto skoro. Cak smo isli jedne godine u kolasin posle njihovog puta. Kaze cijene u onaj restoran na stazu su 30% skuplje nego u Italiju.
I onda je li ljepse otici i skijati 7-8 dana kao gospodin nego kod naa za skoro iste pare?
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
http://images.tapatalk-cdn.com/16/01...fe04cb0bd1.jpg
Zbog ovakvih...ni euro odje.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Ljudi mislim da smo prevazisli to razmisljanje kako nas gost i sta hoce nasi ljudi. Nasi ljudi su nebitni potpuno jer ucestvuju u domacem turizmu sa vrlo malim procentom, mali su potrosaci itd.
Cijelo nase trziste samo da se okrene strancima... Nasi su ljudi irelevantni i samim tim njihove potrebe ili cijene koje su spremni da plate. Kad bi se gledale cijene koje bi Crnogorci platili onda bi krevet bio 3eur :)
Niko se hleba nije najeo od domaceg gosta...
A iskreno i ne razumijem domaceg gosta koji ljetuje/zimuje u Cg a moze za iste pare Spanija-Grcka-Italija-Francuska
Ja podjoh prosle zime na Žb i pokajasmo se. Totalni raspad svih sistema. Ove godine cemo vjerovatno skoknut do Mone ili tako nesto. Makar da znas za sto dajes pare. Cak je i Kolasin bolji od zabljaka, iako se i tamo raspada sve.
i ja cu vj,u Monu ili Kopaonik.ko sto kazes da znam za sto dajem pare...
Zasto dajete pare u Monu? Nijesam nikad tamo bio...bio sam 2x na zlatibor ali ljeti i reka sam nikad vise u oni cigansku mahalu. Zimi pretpostavljam da je mnogo bolja situacija.
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
A zimi je tek uzas posebno u monu....
Evo ako podjem javicu kakvo je, posto ja cuh da je dobro.
javicu mu i ja,trebo bi oko 20-og gore.a hotel je top,posjeduje sve sadrzaje,i tretiraju gosta kao GOSTA.
Ada valjda momak koji nikad nije bio zna bolje nego vi... Kompleksasi
Cus kompleksasi,ne smije covjek vise nidje ni poc kosti da odmori.
Nasi gosti su veoma specificni. Ne gosti nego ljudi, mentalitet nas.
Kad cujem nekoga ide u Kotor na ljetovanje, ili u Bd da odmori sa familijom ili na Zhb sa drustvom... Ovo nije konkretno za tipove sa foruma nego u globalu Crnogorci.
Kotor je istorijsko mjesto kao i zaliv, nema plaza, sunce zalazi u 6 popodne izlazi u 10ujutro, u Bd se ne odmara nego se ide na zurke, a na Zhb se dolazi da se uziva u priorodi i Durmitoru ne u Zabljaku.
Nasi ljudi dodju na zhb, odu do Crnog jezera ne naprave ni krug, popiju kafu na jezeru, pa u grad autom pa kafa u lupo, kafa u cudnu "A sto je ovo nidje nikoga", 5 cevapa i kokakola sa djevojkom i na smjestaj da se gleda kablovska.
Stranac - 7-8h pjesacenja, vecera pa gledanje zalaska sunca, sjutradan biciklom 7-8sati pa kupanje u lednickim jezerima, pa penjanje na Bovotov kuk...
Popodne oko 1-2 nema stranca u gradu, samo nasi ljudi ispijaju kave i grickaju slamcice. Na sedlo parkiraju auto, opale po selfi #planinarenje#bezmajke#jertakosmoumogucnosti i gas u smjestaj.
Nasi ljudi ne znaju da uzivaju. Putuju nedje radi hotela... Bitno je da hotel ima saunu i djakuzi :) i onda je mjesto tip top.
I neki soping da se odradi obavezno, da se potrosi jedno par stoja jer kuci nemamo sta da kupimo...
Jeza me podilazi.
Odu ljudi na Zlatibor :) Apartmani 20eur mijesano meso 5eur i pivo eur... Ide covjek da gleda grad, apartmane... Realno nema nista da se vidi. I onda se neko odusevi kako je banja na zlatibor jer ima masa ljudi idem i ja tamo :) a da ga pitas sta si vidio. Ja odmorio bio u hotel, ima bazen :rolleyes:
Nas mentalitet je cudo... Cudo
Kako je moguce da neko sa ovakvim rejtingom
https://www.tripadvisor.rs/Restauran...icipality.html
Dobije nagradu ?
Ceka se za rezervaciju po dan dva, prodaje se po 200 kg ribe dnevno i samo svjeze ulovljene. stranci se pomamise za ribarskim selom.