Nije on taj kalibar, čim ga se čak i Hercules odrekao kad su ušli u prvu ligu.
Printable View
Nije on taj kalibar, čim ga se čak i Hercules odrekao kad su ušli u prvu ligu.
pi budale dje se vrati u drugu ligu...
http://www.sportskiportal.com/fudbal...janjuevia.html
Janjusevic pozvan kao treci golman..
kakav kiks marka base katastrofa......
kad se okupljaju ovi nasi sokoli...za 10 dana tekma???
sad u nedjelju/ponedeljak bi trebalo, kad zavrse meceve za klubove u kojima igraju...
Ja ne znam sto krajncar do nedelje ne pozove 5-6 igraca iz nase lige ili 10 mladjih dobrih, cisto da se trenira malo, sto moramo mi imati klasiku, mozemo malo promijeniti te fazone... :)
eh da mi je da ssam trener na mjesec dana!
zna li se što za vešovića iz zvijezde i batrovića iz partizana oće li igrat za cg reprezentaciju? za vešovića rekoše da ima i srpsko državljanstvo
Vesovic ce igrat za CG ,provjereno
Šteta što kad CZ završi sa njim, neće bit interesantan ni jednoj ni drugoj reprezentaciji.
Volio bih da griješim, ali...
Što se Veljka Batrovića tiče ne znam kakva su pravila FIFE kad su nastupi u mlađim selekcijama u pitanju tj. može li neko igrati za kadete u jednoj a recimo za omladince u drugoj reprezentaciji. On je igrao za kadete Crne Gore. Zadnji podatak koji sam našao je od prije 5 mjeseci. Izgleda da nije oduševio http://www.cafemontenegro.com/index....17&news=112907. Izgleda da će ga Partizan dati Teleoptiku da igra u u drugoj ligi kad smo ga već pomenuli.
Kad je Vešović u pitanju mislim da je tu sve pod kontrolom jer je u svakom intervjuu koji sam čitao govorio kako jedva čeka da igra u reprezentaciji ukoliko ga Vlaisavljević pozove i da mu je bilo žao što nije mogao igrati na turniru u Hrvatskoj za omladince zbog poznatih razloga. I igrao je protiv Ukrajine. Plus izgleda da ga i Dejo Savićević poznaje sudeći po ovoj izjavi
http://www.sportskiportal.com/fudbal...st-zvezde.html
Kad pričamo o mogućnostima da neko zaigra za nečiju drugu reprezentaciju a pogotovo Srbiju treba imati u vidu nekoliko stvari.
Srbija ima skoro 7 i po miliona stanovnika. Mogućnost da od svih registrovanih igrača nemaju boljih ili istog kvaliteta od ovih iz Crne Gore je vrlo mala. Igrači najčešće i kad igra reprezentacija igraju zbog sebe i svojih interesa kako bi se što bolje prodali. Mogućnost igranja za Crnu Goru je zbog manje konkurencije mnogo veća od one za Reprezentaciju Srbije. Zbog tog razloga za nas igra recimo i Drinčić. Osim ako nijeste Messi ne možete biti sigurni da ćete biti standardni i redovno pozivani uopšte dok za to vrijeme možete igrati za državu u kojoj ste rođeni i u kojoj su vam svi. Možete i rizikovati po onome što bude da bude ali tako su rizikovali i neki košarkaši kad se nijesu odazvali pozivu Radonjića za mlade (Dragović, Đurković i kompanija) i poslije tog prvenstva trt meduna. Takođe treba imati u vidu i crnogorski mentalitet i ako igrate za reprezentaciju Srbije morate biti mirni kao bubica i ako napravite najmanji kiks čak i na treningu koji bi vam se mogao toleristati ovdje tamo bogami neće.
Dakle, čisto iz praktičnih razloga ogromna većina će igrati za Crnu Goru kad je fudbalska reprezentacija u pitanju. Za druge sportove je mnogo, mnogo manja konkurencija pa otud i tih otpadnika.
Od njega će bit jer je radnik i igrač koji sluša trenera.Nije od ovih te bi da biraju mjesto u tim,pa neki te bi se svaku noć napijali itd.Izašlo je iz te zvijezde dosta dobrih igrača, i dalje izlaze.Ne možda u tolikom broju koliko bi ih moglo bit al opet, glava je tu najbitnija. Junetu ne možeš zabranit da bije u zid.
Može, bez ikakvih problema.
MekGidi je igrao za Škotsku sve do U21, Hargrivs isto tako za Vels.
Koliko znam, ne postoje nikakva ograničenja sve dok se ne odigra prvi meč za seniorsku selekciju.
Hahah, ko? :D Dejan Stanković je zadnji koga su izbačili da valja, što je očajno u poredjenju sa brojem talenata koji su igrali tamo zadnju deceniju i duže.Quote:
Originally Posted by Dutch
Može on sad bit radnik koliko oće, ali je još uvijek dijete, i ako ode u pogrešnu sredinu nagrdiće ga i na fudbalskom i na psihološkom planu. A ne postoji gora sredina od te dje je sad (eventualno Budućnost).
brano milacic sad na atlas tv,igramo u 4 sata ka ludaci ko ce doc da gleda utakmicu u 4 sata pocerasmo publiku
Brano Milacic-posle duzeg vremena partizan nema trenera kukavicu,anderleht sto bi nas narod rekao ne letu :lolblue:
Oćeš reć da nisu bili talenti, bar pojedini od njih? Ista bi priča bila i za Jovetića da je završio tamo, čaršija ovo-ono. Mada je u njihovom slučaju i Budućnost svakako dosta "doprinijela" razvoju njihove karijere.
I ne, nije samo na njihov račun - u CZ je bilo još dosta talenata koji nemaju veze ni sa Budućnosti ni sa podgoričkom čaršijom.
Interesantno kako iz pojedinih klubova konstanto izlaze propali i neostvareni fudbaleri, kojima se poslije prigovara da nisu sportisti, nemaju glavu i slično.
tako sam i mislio :rolleyes:
Kako se ti silni talenti ne spasiše pa posle godinu-dvije u Zvijezdu ne bljesnuše kad su otišli đe drugo?
Eto,ti isti za Burza sve kako ga Zvijezda upropasti.Sad je u prejaku Nagoju i tu je rezerva.Nema ni 20 utakmice za cijelu sezonu.
Purović se u Zvijezdu proslavio i proda,pošto je otiša ka da nikad nije ni postoja.Sve klubovi posle sportinga su neđe skoro pa FK Grafičar.
Mugoši nije data šansa,to stoji.Al opet za njega ne mogu reć kakav je igrač.
To što se ođe po medija digne frka kakav je neko talenat ništa ne znači.Oni odu u CZ ili PFC i to je mjesto đe se igrači prodaju.Ako uspiju da smute preko menadžera trgovinu dobro jes,ako ne onda ide na neki pašnjak i gotovo.
Dobar primjer za CZ je Perica Ognjenović.Ode u Real.Da mu nije sad Jagodine igra bi u treću ligu Turkmenistana.To su likovi svojeglavi i tu nema priče.Ne možeš krivit profesora što mu je prosjek IQ u odeljenje 65 i što svi sem jednog padaju godinu.Krivi su đaci i nerealna očekivanja okoline.
Edit:
Što se tiče medija,evo primjer malog Batrovića.U nebo je dizan a kako izgleda ne može uć ni u omladince Partizana a kamoli u Arsenal ili sl.Čaršija je jedno a teren drugo.
Zato što je tad već prekasno. Kad neko ode sa 23-25 godina, vidimo se.
Muka mi je da tražim sad sastave Zvijezde u zadnjih 10 godina, ali kao što rekoh daleko od toga da se radi samo o bivšim igračima Budućnosti koji su tamo propali. Ognjenovića si i sam pomenuo, tu je i Branko Bošković, ili recimo Basta iz novijeg perioda.
Naravno da mogu.
Kao prvo, zato što očekivanja nisu uopšte bila nerealna u većini konkretnih slučajeva.
Kao drugo, zato što fudbalerima niko nije mjerio IQ. Ako već nekome treba mjeriti IQ, treba ga mjeriti upravo tom "profesoru", odnosno u konkretnom slučaju ljudima koji rade sa mladjim kategorijama u pojedinim klubovima.
Kao treće, zato što fudbaleri ulaze u ozbiljan (čak i ključan) period svoje karijere kao djeca od 15-17 godina a niko nema izgradjenu ličnost sa 15-17 godina, naročito sportisti. U tom periodu profesionalizam i stručnost ljudi u klubu koji sa njima rade predstavlja 95% njihovog uspjeha (ili neuspjeha) u karijeri. Tu se stiču navike i gradi karakter fudbalera, nidje drugo.
ako vesovic bude igrao za srbiju, pored 1000 bojih srba od njega, svaka mu cast
Pa oni ih vaspitavaju bukvalno, u tom uzrastu su im treneri i otac i majka. A da je on kriv sto je njima IQ mali, nije!On je zaduzen da od njega napravi igraca, covjeka, sportistu, a kad je neko kreten, onda je kreten.Baloteliju dzaba svi treneri svijeta, kad je momak jednostavno idiot. Predsjednik Palerma je imao sjajnu izjavu uoci meca sa Interom "Baloteliju bi i u Africi zvizdali", posto se on zalio kako mu zvizde jer je crnac.ALi fakat je dobar igrac.To ti je pravi slucaj da od njega niko nije mogao da napravi nista osim igraca.
Slažem se, ali poenta je u tome da je danas Baloteli fudbaler sa popriličnim brojem trofeja i daleko od toga da je beskorisan na terenu. To je samo dokaz da se i od najvećih kretena može izvuć neki maksimum, i da ne treba otpisivati nikoga.
Balotelija je Murinjo moga poslat u rezerve čim je ovaj počeo da se ciganiše, ili su ga odma mogli proslijedit Parmi ili nedje u drugu ligu, i vidimo se. Ali nisu, jer se vidjelo da je momak ogroman talenat i da se, ako ništa drugo, na njemu bar može pristojno zaradit u jednom trenutku.
Usput, Baloteli je u Interu jedinstven slučaj. Da je kojim slučajem osim Balotelija i Santon iz škole Intera izašao sa istom nezrelošću i istim problemima, pa uz njih još dva-tri ekstra talentovana momka, bi li onda svi oni bili kreteni bez mozga? Ili bi tad mnogo logičnije objašnjenje bilo da ljudi koji su sa njima radili imaju sopstvene probleme sa glavom, ili bolje reći stručnošću i pedagoškim kvalitetima?
@MG:
Očigledno se nismo razumjeli.Ti igrači su svi bili talenti za ove pašnjake al kad bi otišli u klubove đe se radi onda to baš i nije išlo najbolje.I sa igračima Partizana je dosta slična situacija(ako izuzmemo Jovetu i još par).Cilj klubova sa ovih prostora je samo da se igrač proda što bolje a u ovako slabim ligama ih je lako izreklamirat.Kad pređu u ozbiljniju sredinu sav talenat izađe na površinu.
Dobar primjer je Dinamo iz Zagreba koji je postao mašina za štampanje novca.Sve igrače dobro uvaljaju al se oni posle niđe ne vide više.
Bilo kako bilo, mislim da je jedinstven slučaj u svijetu kao kod nas da se igrači napijaju kako su to svojevremeno radili igrači Budućnosti a tu posebno mislim na Igora Burzanovića jer je bio ogroman potencijal. Sam je sebi uništio karijeru i klupsku i reprezentativnu. Dobro, još je relativno mlad ali on je bio mnogo veći potencijal u odnosu na ono što je postigao. Tu je problem mentalitet. Počne da ti se skandira ''Burzo Maradona'' i umisliš da si stvarno Maradona pa postaneš ''Burzo Primadona''. Kad je Purović u pitanju uvijek je bio precijenjen igrač i Zvezda se dobro omastila kad ga je prodala što je kasnije i sam on pokazao.
Nemoj molim te ubrajat Zvijezdu kao klub "dje se radi" i kao "ozbiljniju sredinu". Ne vidim ni jedan jedini argument za tako nešto.Quote:
Originally Posted by Dutch
Ne vidim apsolutno nikakvu sličnost sa igračima koji su prošli kroz i otišli iz Partizana i Dinama. Iz igrača koji su otišli iz Partizana i Dinama je izvučen maksimum, i igrački i finansijski.
Morić i Ćorluka se nidje ne vide? Kranjčar se ne vidi? Eduardo isto, prije povrede. Koji su to Zvijezdini igrači "slični" njima, osim Vidića? Uzevši u obzir da je Vidić praktično jedini izuzetak, pitanje je koliko je klub uopšte doprinio njegovoj karijeri.
Čak i Vojvodina i OFK su u zadnje vrijeme izbačili više boljih igrača.
I ponavljam, nisu u pitanju samo igrači koji su u Zvijezdu došli iz Budućnosti, a koji su apsolutno bili talenti i van "pašnjaka". Da je u tome problem, onda bi Budućnost bila glavni krivac (i ovako je djelimični krivac).
Auh, daleko od toga. Pa pola Engleske i Škotske se ne trijezni tokom godine, na čelu sa Frenkom Lampardom. I to je ponajmanji prestup, jer pola sezone ne može proć bez drakonskih kazni za vožnju u pijanom stanju, tuča (van terena), napastvovanja, silovanja, i slično.
Nisam Zvijezdu stavio ka ozbiljan klub nego klubove u koje odu posle Zvijezde.
Nabroja si tri igrača a sva trojica igraju u Totenhem koji je solidan engleski klub i ništa više.Svu trojicu ne možeš utrapit za Vidića.A broj igrača koje je Dinamo proda samo u zadnje dvije godine se ne može na prste obije ruke zbrojat.Isto i sa Partizanom.Sem Jovete,svi odoše u velike klubove i stagniraju ili im karijera opada.Idu na pozajmice itd.
Modric sam vrijedi vishe od vidica...
Totenhem je malo više od "solidnog engleskog kluba", da ne pričam da se radi o najboljoj ligi na svijetu.
Vidić jes Vidić, ali kao što rekoh - Vidić je izuzetak, koji je usput tek preko Spartaka otišao u veliki klub. Ako je tebi Vidić dokaz da Zvijezda zna što radi (i ako je očigledno da se već godinama gube i da je za igrače bolje da se drže podalje), onda je i Sutjeska taman na tom nivou jer su izbačili Vučinića.
Ja ne kažem da su oni nešto posebno u odnosu na ostale klubove.I kod njih kao i u drugim igraju "menadžerski" igrači a to su sve ove "zvijezde" koje ti braniš i bile.Budimo realni,iz cg lige je teško da se ode u neki jak klub pa su svi osuđeni na "vječite" a oće li tamo igrač bit po volji i po isplativosti je neka druga priča.Ja i dalje tvrdim da su to prosječni igrači i da su im novinari i klubovi dizali cijenu.
Fatos pozvan opet u repku.
a bolji je i on no pola reprezentacije
Damjanovic je strasan igrac. Na njemu bi trebalo da se poradi, nakon povrede Jovete. Ko ga je gledao u JK, zna o cemu pricam. A i za reprezentaciju ima par odlicnih meceva.
Danas strijelac takodje.
Mladi crnogorski reprezentativac Stefan Nikolic karijeru ce , najvjerovatnije nastaviti u Rumunskom prvoligašu ekipi Temišvara koja inace , u cetvrtak igra revanš mec kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Mancester Sitija.
Ekipu Temišvara sa klupe predvodi bivši trener Crvene Zvezde Vladimir Petrovic Pižon.Naš reprezentativac je u prošloj sezoni nosio dres Belgijskog Lirsa.
Pored Temišvara za usluge Nikolica bili su zainteresovani:Aris,Spartak Nalcik i Bietar Jeruslim.
================================================== =============================
Crnogorski reprezentativac Ivan Fatic mogao bi karijeru da nastavi u Empoliju, clanu Serie B.
Celnici Djenove vrše intezivne pregovore oko dovodjenja dva talentovana igraca Empolija u zamjenu za Fatica + 4 miliona eura. Radi se o Diegu Fabriniju (20) i Gabrijelu Anjeli (21).
Fabrini, kojeg u Italiji porede sa Kakom, je bio meta “Grifona” još u januaru ali nije došlo do dogovora. Anjela je vec godinu clan mlade reprezentacije Italije.
Nije da sam baš oduševljen pozivanjem Bećiraja jer ne znam što će nam toliko igrača a mlada reprezentacija igra 7-og protiv Izraela.
Što se Fatića tiče možda za njega i ne bi bilo toliko loše da igra u Empoliju jer bi (vjerovatno) više igrao.
Kad je Stefan Nikolić u pitanju po onome što sam vidio u mladoj reprezentaciji čini mi se da momak ima potencijala samo da nađe adekvatan klub za napredak. Dako mu se posreći sa Temišvarom.