Gdje se to gleda?
Printable View
Gdje se to gleda?
Geoportal i e katastar.
[QUOTE=montenegrina;6176192 u ovu usku zgradicu[/QUOTE]
Ako nije do perspektive, aplauzi za arhitektu (ko ako ne on). Dojmilo me se kako se zgradica širi, tj prilagođava prostoru.
Kad je već neko dopustio da se ovo napravi, za kupca ista kao i svaka druga.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
arhitekte su najamnici... nema vise vremena samostalnih arhitekata koji su veliki i prave wow rjesenja, nego po principu "vezi konja dje ti gazda kaze" - izvodjac angazuje neki biro (cesto sumnjivih licenci), neki direktor rece - TI CES... arhitekta dobije situaciju, UTU, i zadatak da napravi maksimalnu iskoriscenost prostora...
i nakon dosta ping ponga sa investitorom dje ubiju zivot u njemu, arhitekta pristane na sve (jer ako nece on, neko ce drugi) - makne visak ukrasa, terasa, dostojanstva iz zivljenja i napravi dvosoban stan od 38 kvadrata jer "samo ti crtaj roki i ne brini nista, ja cu ostalo"...
problem odje je to sto je urbanizam farsa, sto su nam zakoni farsa i sto je "glavni urbanista" dao saglasnost da se zgrada gradi na 2-3-4m od druge zgrade... sunce u zivotu nam je nepotrebno
Ima takva zgrada na cepurke tj brijeg od morace i u njoh je neka pogrebna firma... savrsena zgrada za tu namjenu
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Emerald Garden u Zagoric, iza osnovne skole. Kod Ac servisa za klime. 3000€ u izgradnji. Sve otislo u krasni k. :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bio sam po Zagoricu na par mjesta prije neki dan, ja mislim da ga je pametnije da se sravni čitav pa ga napanut sa zgradama.
Totalni haos, a znači ono što se ukopavaju preko puta AC servisa je Emerald Garden i 3000€ kvadrat .ebem ti život kakvo mjesto za zgradu.
[emoji1320][emoji23]
Dramatičan pad građevinskog sektora u prvom kvartalu: Izdato samo 30 dozvola za gradnju
https://investitor.me/2025/05/27/dra...ola-za-gradnju
Iskoci mi naslov na ovaj portal
poskupljenje! skoro 1200e kvadrat u Podgorici . (datum clanka prije samo 4 godine )
https://investitor.me/2021/05/28/u-p...u-novogradnji/
Nije milojko digao cijeneee
Samo rat u ukrainu
bilo je skoro nedje price o tome - nije problem sto su cijene skocile, no sto su cijene znacajno vise skocile od inflacije, a kvalitet je ostao isti/gori...
znaci za vise apra kupujemo manje
da se i kvalitet unaprijedio bilo bi objasnjenja mimo jednoga - pohlepa
Jedino i osnovno objašenjenje je tržište.
Taj ko kaže da bi prodavao ispod tržišne cijene, znajte da laže. Svi bi mi prodavali po max cijenama po kojima možemo prodati u tom trenutku.
Dok god ima potražnje, cijene će rasti.
I nema limita za cijene kvadrata? Recimo investitor koji prodaje stanove, nekome proda kvadrat stana 2000e (dvije hiljade eura) po kvadratu, a drugoj osobi proda stan u istoj zgradi za 100e (100 eura) po kvadratu...
Jedina stvar je kad dođe procjenitelj zbog utvrđivanja poreza na promet nepokretnosti, procijeni to na veći realni-tržišni iznos, plati se porez na taj iznos i to je to, završen posao?
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ionalnog-fonda
Aha [emoji846]
Ovo je cak odlicno ako bi po mom nahodjenju usvojili:
Gradjevinska skola i fakultet kao i elektro i masinski da se ukljuce kao aktivna praksa i radno iskustvo bez staza.
Osnivanje drzavne firme za izgradnju
A ti djaci gradjevinci masinci elektricari konacno ce posle skole da imaju zanat u ruke a ne da budu skolovane budale koje ne znaju kabl kako izgleda a kamoli kanap tj laser.
Podrzavamo ako bude po mome :)
Realnk treba jedan lijepi generalni plan i da se spoji skolovanje iskustvo i praksa... tu je cak i trgovinska ukljucena , kuvari ugostitwlji...svi oni djelici slagalice koji su nepovezani ...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Sve je to lijepo, ali mislim da ništa od toga, čak ni približno. Ali volio bih da bude drugačije.
Imaju oni i sad praksu dostupnu, samo što ih ne zanima previše.
Konkretno ovi što dolaze kod nas u firmu 95% samo gledaju da uvate krivinu i izbjegnu bilo kakav rad. A direktor mašinske škole mi je rekao u razgovoru da mu dosta njih na pitanje što se ne potrude na praksi, odgovore da im je lakše da idu da konobarišu.