Originally Posted by
tricky_kid
Ova je utakmica idealna da se pobijedi, da prva utakmica Crne Gore bude pobjeda, tako da se ne slazem da je ovo idealna situacija za njegov nastup. Nemam ja nista protiv Cakara, ali ne vidim razlog ni da se bilo kome izlazi u susret ko SADASNJOM formom ne zasluzuje mjesto u timu. Ovo jeste prijateljska utakmica, ali ja mislim da ima mnogo veci rezultatski znacaj od obicne prijateljske utakmice. S obzirom da cemo igrati duzi period samo prijateljske utakmice, mozda se ukaze prilika i Damiru Cakaru.
Ali u sustini, ja ne bih pozivao nikoga radi nekadasnjih zasluga, jer ako se pocne sa takvim okupljanjem ekipe, pocece poslije dvije dobro odigrane prijateljske da se ljute ako ih ne pozovu za kvalifikacionu utakmicu i sl.
Ja mislim da smo sasvim dovoljno takvih primjera imali u nasoj reprezentaciji Jugoslavije... Vazda smo imali dvije, tri babe istrosene, koji su se samo brukali, dok su svi od njih jos uvijek ocekivali neko cudo. Nekima vrijeme prolazi, nekima dolazi... Sto se prije pomire sa tim, bolje po njih, a i po nas...