Originally Posted by
zmaj16
Ipak nisam ja bio bmw-om:)
Doveo sam iz Frankfurta 525d 218ks xdrive, bijeli sa m paketom 36.000km je imao kad sam ga uzeo. Posle nekog vremena trazenja, nasao sam auto koji sam uzeo na sajt bmw-a Frankfurt za prodaju polovnih auta. Stupio u kontakt sa prodavcem koji je inace Slovenac i prosli pon posao avionom. Taksijem posao sa aerodroma do salona dje sam probao auto i vidio da je sve kako mi je rekao. U utorak sam platio preko racuna dio cijene a dio sam platio u kesu. Prodavac mi je zavrsio sve papire(faktura za neto cijenu, faktura za avans poreza koji mi se vrace, malu i veliku knjigu, zeleni karton, coc, euro1, potvrdu da je auto isplacen) i col tablice u srijedu ali sam ostao do cetvrtka u Frankfurt odakle sam krenuo za Cg preko Austrije. Posto mi se nije zurilo isao sam preko Minhena i Salzburga dje sam ostao da spavam. U petak sam krenuo oko 12 preko Slo i Hrv za Cg. Na granicu Slo-Hrv nisam davao ni pasos, u Neum sam usao lagano a na izlaz Hrvat je pregledao auto i kontrolisao broj sasije mada sve sam zavrsio za nekih 10min. Na Debeli Brijeg odjavio auto da izlazi iz EU, procedura je bila gotova za nekih 5 min. Carinik skenirao bar kod i udario mi pecat na papir da se vidi i datum kad je auto izasao iz EU. Na nasu granicu kod speditera predao papire, carinik ih odma ovjerio i nastavio za Pg. U sub ujutro odradio tehnicki kod Sisevica(80e), ostavio auto na zetatrans, predao papire spediteru i sad cekam na sertifikat masinskog da bih mogao da zavrsim carinjenje. U sustini lagano sam prosao, auto je prosao bmw premium selection provjeru, naravno kod njih u servisu.
Sva procedura vrlo lagano ide i nadam se da ce mi do sjutra bit auto gotov da ga mogu podici