opet doso si otdale do i tu si reguliso prosjek
Printable View
Nije baš... Ljetos sam testirao par puta, sa dizelom 5 sa Neškovića sam trošio skoro pola litra manje... Potpuno ista trasa, 2 puta sipao naše, 2 puta njihovo, vožnja po propisima bez gaženja...
Sent from Tapatalk
ljudi razlika postoji ali nije drasticna
najveca razlika je u cistoci goriva, i broj oktana
specificna snaga je tu nedje
uy to cujem da kod nas neki su u stanju da razlikuju gorivo sa raznih pumpi po zvuku motora.
more mrš
Sta vam znaci kada otvorite poklopac od rezervoara a cep ostavite kada dodjete da sipate gorivo?
jebentiiiii
Nešto razmišljam i izvodim računicu.
Zadnjih 12 mjeseci sam potrošio 2000EUR na gorivo za auto koje troši 5l/100km dizela. (pri tom ima blizu 200 konja i lijep je vidjet)
Da sam vozio auto koje troši 8,5l/100km benzina - trebalo bi mi 4000EUR.
Godišnje 2 soma uštede samo na razliku u gorivu, nije ni loše... :D
Da sam vozio BMW M5, trebalo bi mi barem 8000EUR što predstavlja 6000EUR razlike u odnosu na sadašnju situaciju :lolblue:
M5 Vs dizel od 170ks ? Nije ti poredjenje na mjestu a i trojki vozis na otvoreno vecinu vremena zar ne?
Eto vidiš, a ja sam potrošio oko 1800 eura, vjerovatno i manje za auto od 250ks, benzinac koje troši ama baš koliko ti je ćef, ako ti taj ćef nije ispod 14l :)
Ljudi se frapiraju kad čuju potrošnju a niko neće da čuje drugi dio priče đe kažem da mi potrošnja stvarno nije previše bitna jer prelazim minimalne kilometraže (vozi ga i otac koji vozi biciklo-auto u odnosu 20/80% u korist bicikla) :)
Ovo pričam striktno za gradsku potrošnju, na otvoreno mi ne prelazi 8.5-9l i to ako ga bucam. Penzionerske vožnje može i na 7.5l da se spusti, baš je velik jaz, za nevjerovat kako taj 2.0T motor ne voli gradsku vožnju :)
ja znam da vama parasima to nije problem... ali vecini jeste bitno oce li dati za godinu dana 2 ili 6 plata samo za gorivo....
pustite te price...ovaj sipa na karticu a ovaj na racun firme... prije toga na plin vozio...
;)
Evo primjera čoeka koji ne sluša drugi dio priče...
drugi dio price je nebitan kad ti kazes da si potrosio 1800eura za gorivo a kazes malo prelazis.... ja sam za 9 mjeseci potrosio 900litara i presao nesto malo vise od 9000km... neka to bude 1000€, a samo do posla i nazad dnevno imam 15km...
makse tamo :)
Mnogo sam rekao. 1440e +- 60e gore dolje. Sipam 2x mjesečno po 60 eura Supera 98.
Aj napisite molim vas sta tacno vozite od po 300 konja a da vam tako malo trosi?
Ja i dalje tvrdim da je najjeftinija voznja na plin...Pogotovo kod ovih obicnih benzinjara do 2000 kubika... (ne mislim na ove nove turbase)
Plus odrzavanaje mnoogo jeftinije nego kod dizela...
Od prosle godine u ovo doba do sad sam presao 22 000 kilometara sa stepvejem i 1.5dci motorom...70% gradska, 30% otvorenog puta...
I to generalno Zlatica-Tolosi, Zlatica-Donja Gorica( u najvece guzve), motanja razno razna kroz grad svaku noc, a ovo otvoreno generalno PG-BD ili PG-KO...
Prosjek mi je 6litara kroz grad i manje ne moze nikako...Na otvoreno mozdaa moze da se spusti na 5, ali ako se vozi 4 i 5 na 2000 obrtaja iliti 60-80km/h
A ovi sto im dizeli od 150-170 konja trose 5 litara sami sebe lazu...
Iz razloga sto imam iskustva i sa mazdom 2.0 od 140ks i sa alfom jtd od 140ks i sa pasatom od 130...
Ni jedno od tih auta kroz PG i okolinu realno ne moze da trosi ispod 7-8 litara...
Moze jedino na otvoreno kad se vozi na "zamajac" iliti petom na 1100 obrtaja na tempomat 60-80km/h, sto je bas zdravo i za motor i za menjac i za stope...
A realna potrosnja tih auta ako se malo jace voze je ladno 10-11 litara...
Ja sam sa dacijom znao da izadjem na 8.5l otvorenog puta, ali kad se vozi agresivno
I prosto obozavam da slusam bajke vozaca istih ili slicnih auta kojima 1.5dci ili 1.4hdi trosi 3.7 litara kroz pg...a to jes kad upalis auto jednom mjesecno do lakovica i pjace i nazad.
Dacia 1.5dci, kad se vozi agresivno.
Ovo je tačno da je bolje voziti na plin.
Meni Golf 1.9 TDI 85kw troši 6-6.5 kombinovano.
Gradske na bordu pokazuje i do 11l.
A na otvoreno može da se spusti na 5l.
A gledam druga koji vozi Seat Ibizu 1.4 na plin. Uspe jednom, zaboravi kad je sipao. A vozi Seata, ne gasi ga, ponajviše kroz PG.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk VIP
a dobro, ne znaš me pa ne znaš kako vozim...kad god oćeš opičim s njom 150-160
Ima forumaša da potvrde :D
da se ima, vozio bi i ja 500 konja, ali me to ne sprecavam da letim :D
mada moga bi nać kakvu družbenicu da izdušiš malo...baš crne komentare izbačaš često
Clio III onaj od 2006 1.2 16v 75ks sa dobrim plinom je najbolje auto za zensku osobu ikad...
Ili za nekoga kome striktno treba auto za kroz grad i koga ne zanima voznja previse...
Bukvalno 20e mjesecno, do na kraj svijeta mozes poć s jednim rezervoarom.
350 Nm/1250-4800 rpm
zajebavas li se da ima 350 na 1200 giri?
kapa dolje
3300km (pg-bg-budimpesta-bec-prag i nazad) dva dana po becu i tri dana po pragu voznja po gradu. Ostalo sve auto put 130-40...
Uglavnom 175e trosak za gorivo( plin)
Bmw e46 316i (1900ccm3 i 105ks)
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
koliko je plin tamo?
Najvece razocare je za mene bmw 116i nidje ne moze tek nedje taml na 4000 obrtaja.Loce benzinaa koliko oces.. :/ A kad me litaju koliko trosi tuareg 2.5 ne znam misle li da se zajebavam kad kazem od 8do22,23..ali radije to nego ovaj bmw koji me bas ,bas razocarao...
Sent from my Le X620 using Tapatalk
Sad ce se neko naci pametan i reci da nije ispravan, da ide kao lud a trosi 8l [emoji14]
116 trosi masu zbog tezine i zbog manjka snage
2.5 TDI u VW T5 kombiju guta, loče. Ne možeš mu nafte nadodat. Ali i ide. [emoji6]
ah ide...ide kitu
kratak prenos i vara osjecaj
Stanje je 11/10 :D jes da je 18" tocak :D
Da ga cipujemo ? :D
Ide za kombija odlično. Kratak prenos jeste. Teret ne osjeća kad ide uzbrdo.
Nmg se sjetiti sad kojeg smo sprintera imali (kraci onaj model, teretni) tata kaze da nikad startnije auto nije vozio tu do 100kmh (a vozio je svasta-nesto) [emoji23][emoji23][emoji23]
Plin i cip...nema druge :D :D https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e828a823bd.jpg
116 kupuju oni koji bi da imaju "najnoviji BMW" pa uzmu najjeftiniji iz ponude
to ti je u prevodu oce da se beje a da mu ne ulazi
Grdan li je ovaj crni tocak sve ti prosto
Ka da je na celicne