Nemoj se nervirat đaole. :lolblue:
Printable View
Nemoj se nervirat đaole. :lolblue:
Gasite li televizor ka kad odapne neko, kad se japanc pokvari...
Sent from my iPad using Tapatalk
Manje pij tih suplemenata, vidiš kako utiču negativno na vugla.
Da, za firmu koja se bavi uvozom racunarske opreme, PDV se obracunava 7% i ne znam koliki je % carine u tom slucaju, ima negdje na sajtu carine PDF file. Ali nama, koji narucujemo povremeno posiljke preko interneta, carina je 5% i PDV 19% bilo da se radi o odjeci, racunarima ili bilo kojoj tehnickoj robi. Ovo znam iz licnog iskustva.
Naravno sve ovo vazi ukoliko je vrijednost robe veca od one granice od 150 €, manja od 1000 €.
Registrovah se na paypal i kliknuh da me verifikuje i on mi skinu 1,50 i kaze da ce poslati kod od 4 broja koja mi treba za verfikaciju, medjutim pise tamo da ce poslati kao na account banke, ja nemam nikakav accaunt na karticinu banku(hypo) kako da dodjem do toga koda?
Na račun u banku :p. Za nekolika dana pođi i traži izvod da ti daju, imaćeš transakciju i u njoj kod. Pogledaj na prošlu stranu ove ili teme o paypalu, objasnio je kolega detaljno sa slikama.
vazi hvala :)
Moze pomoc ? Sta znaci ovo na sajtu poste srbije ?
Item number:
Display status for the item number: RG081882762CN
Date Place Phase Status Signatory 08.11.2014 09:48:00 CN - CNBJSA Otprema
Da ne listam prethodne stranice :)
znaci da su ga prosliejdili za pg iz beogada.
Nisam siguran, jer u pg nije stizao, a primjer kada ga posalju za pg je ovakav:
Item number:
Display status for the item number:
Date Place Phase Status Signatory 14.11.2014 13:14:33 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće 14.11.2014 16:48:15 11003 IZMENIČNA POŠTA - Otprema 14.11.2014 20:48:05 11003 IZMENIČNA POŠTA Otprema
Ja sam razumio ovo od DJuzle da su ga proslijedili, sto ne znaci da je stigao u PG.
Ne znači da je poslat paket iz BG za PG nego da je dobijena informacija da je paket krenuo za Srbiju kao prvu destinaciju. Kada stigne u BG prvo stiže kao kod nas u izmjeničnu poštu a zatim se dalje prosljedjuje za PG. Iste su oznake kao i u našoj pošti.
Objasnjeno sve, hvala :)
stigla mi je neispravna antena za fatanje wifi signala,sta da radim?oce li mi vratit pare?da pokrenem dispute il sta treba?
pokretni dispute, kazi neispravna. vratice pare ili ce ponudit novu da ti posalju.
da me bude da se ubjedjujemo pa da je traze nazad da im posaljem?
Sa takvim nickom ne bih ti ni ja iz cg povjerovao a ne kinez ;)
hahahahhahah,dobar si.bolje da se ne igram s djavolima ima ih milijardu,da me nedje ne sacekaju ;)
Narucim tastaturu za laptop na ebay, nema je 60 dana, zalim se,kazu ok nema veze saljemo drugu, posalju drugu ja sjutra dan dobijem onu prvu :) korentno
Ne prave pitanje oni nikad,samo ova nasa posta nek je sa srecom,znam slucaj dje su izgubili posiljku i mrtvi ladni veli izgubili smo je,dok nije momak dosa,poludio i oni je nadjose odma (otpakovana je bila)
Kako li je nekom od njih trebala pa su sceli da provuku :)
Za koliko stize sa ASOS-a? Ima 20 dana otkad narucih...
Glupo je od AliExpressa ocekivat bilo kakvo cudo sto se kvaliteta tice.Mislim da nema toga ko je prevaren u smislu da su mu uzete pare a da mu nije stiglo.
Sami kvalitet robe je diskutabilan,kao i tacnost sto se tice velicina.Meni se desavalo da posalju foliju za telefon koja ne odgovara,adapter za lap top sa pogresnim dzekom itd,ali nikad nijesam bio prevaren.Ili refundiraju (dio kako se dogovorite ili cio iznos) ili posalju nanovo.
To su kinezi,konkurencija je OGROMNA,tako da ne smiju da priuste da ostete nekog zbog lose reputacije,a kamoli da prevare nekog zarad folije za telefon ili tako neke bezvrijedne gluposti...
Sto se tice AliExpressa, 100% si siguran da ce da refundiraju novac, ako je artikal koji ste narucili nije odgovarajuci ili nije stigao, ako nema tracking numbera, mozete odmah otvoriti Dispoute. Ali napomena otvorite min 1h prije isteka odredjenog roka ako artikal jos nije stigao ili ako je stigao a ne radi.
Sto se tice Ebaya-a i Amazona to su vec ozbiljnije stvari, ne znam jesam li od ikog cuo da je dobio nesto sto nije narucio ili da je pokvareno.
Sto se tice sajta ASOS, ja ne znam kako neko moze da kupuje od njih, cijene su u krv, a sto se tice robe, tipicno ona americka bzv. Za kupovinu preporucujem SportDirect, jedina mana mu je cijena dostave oko 21€, ali isplati se na vecu kolicinu robe.
Dobro je pa ova tri posta nisi mogao u jedan napisati. Dako skupiš tih 50 postova...
I Asos je iz VB.
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Jeste, ali gardaroba im je ocaj, americki stil, pogledaj kako ima stoji na slikama :D
Ti si prvi slucaj da cujem :) ali nisi ostao praznog dzepa :)
Fuji, ne moras svakom loncu biti poklopac, da mi se skuplja 50 postova, skupio bih za 1 dan.
Drugari, ima li ko broj poste kod zeljeznicke stanice? Stoji mi paket od utorka tamo pa da zovnem, mozda se smiliju da mi ga posalju. Nedje je prije bio, al ne mogu nac taj broj, ako ko ima moze li mi poslat? Zahvaljujem :)
Stoji jer im je stiglo oko 1000 posiljki i treba im evo 3,4 dana da ih obrade, sto bi cinjeli da je 2000 :) ... cekam i ja isto
Jedno pitanje. Je li nekad neko vracao robu sport direct-u na zamjenu zbog veceg broja ? Kakva je procedura ?
Vratiš i oni ti pošalju drugu stvar al ti plaćaš poštarinu. Neisplativo totalno sem ako nije neka stvar od 50+ eura
kolko iznosi ta postarina?
i moze li se roba vracat "regularnom" postom,s obzirom da SD u CG dostavlja iskljucivo DHL-om?
E to nisam siguran. Mislim da je sa običnom poštom našom oko 10-15e, imaš kalkulator na sajtu. A sa DHL sumnjam da je ispod 25. Imaš na sajtu SD njihovu polisu rada pa pogledaj, ne sjećam se.
Lakse je to da prodas, pa i po istoj cijeni...
Preporucite neku dashboard cam?
Uvijek njima stize 1000 posiljki, nije to jednom godisnje, nego je njima to nazovi izgovor da se opravdaju sto su neradnici.
Sta kosta njih tamo npr kad dodjes i pise da je posiljka na express postu, da ti istu nadje i da na ruke... nego ne, ni guzicom ne makne "to je vjerovatno jos u obradi i ako pise da je kod nas, jer je nemam ovdje (medju posiljke koje su neurucene proslih dana)", a posiljka joj u prostoriju do, ceka da se nakani da to sortira i da postarima... Nekad su mi donosili tako kad bih dosao, otisla bi, dosla za minut, i dala mi... sad ako listicu ne doneses kao dokaz da je pokusana dostava, nece ni da je trazi, samo ce ti je dat ako je neuspio pokusaj dostave bio
NERADNICI tipicni
I jos moras da platis euro.. :) Desava se i da ti samo postar ostavi papiric pa posle da odes da podignes i naravno das euro... Ali fora je u tome sto je postaru muka da pozvoni, da se penje uz stepenice nego samo ostavi papiric.. Sto ces, nema lifta ipak je to 3. sprat