A i ja, posebno ako US rimejk.. Ali u ove ne sumnjam :)
Printable View
Odlična mini serija
Hatfields & McCoys
Titus???
Ne gledam dok ne postane serija
slucajno po diskova naleceh na ovo:
the lost room:
http://www.imdb.com/title/tt0830361/?ref_=nv_sr_1
kako dobra serija. totalno sam zaboravio da je imam i ne mogu vjerovat da sam je propustio. prva ep. i tako i tako, druga i treca vrh! nadam se da nece zasrat.
Kad ste već počeli sa mini serijama i Merlin (1998 ) je odlična (radnja nije o Arturu već o Merlinu)
Strike Back mi se mnogo sviđa!
Evo da se i ja javim na ovom PDF-u. Uglavno vas samo citam i zahvaljujuci vasim predlozima odgledah poprilicno dobrih serija.
The Wire (fala vi za vazda), Lost (jedino njega poceo da gledam i prije nego što sam "provalio" ovaj pdf a ostale zbog preporuka), Homeland, Falling skies, The newsroom, itd.
Breaking Bad nisam odgledao, iako sam došao nekako do druge sezone, zbog izuzetno lošeg tripa koji imam zbog bolesti glavnog lika (blizak rođak imao istu bolest pa mi je precrno to gledat).
Samo me ne ubjeđujte da gledam BB jer je džaba. Možda za koju godinu, al otom potom.
Ima nekih serija koje mi jednostavno nijesu legle iako ih većina vas hvali:
Community, jbga vjerovatno imam neki malo drugačiji ili zastarjeli smisao za humor. Meni su top : Everybody loves Raymond, 2 ipo muškarca, The Big Bang Theory (uredno se prate nove epizode), Coupling dok je igrao Richard Coyl (btw jel se lik povukao ili umro, niđe ga nema).
Što se komedija tiče, živio RTL 2 Hrvatski idu redom po dvije epizode 2 ipo muškarca, Raymond i According to Jim (zamijenio TBBT), i to popodne i uveče.
Justified mi nije baš toliko dobar koliko i većini ovdje ali sam lagano izgurao 2 sezone i nastavljam ubrzo, taman nek se nakupi malo, al nekako nije serija koju ćeš gledat jednu za drugom. Daleko od toga da je loš al nekako nije imba. Možda će se dodatno popraviti u narednim sezonama.
E sad kad sam se predstavio što se "ukusa o kojima se ne rasrpravlja" tiče, htio bih da se dotaknem ovog aktuelnog što pratim, opet na vašu preporuku.
-House of cards
bruka dobra, jedina mana joj je što već njesu izašle makar 3 sezone :-D
The Blacklist,
prva epizoda sjajna, druga mali pad, treća nekako već se dolazi do šablona i postaje naivna
SPOILER ALERT: tuku se na gradilište i kinez umjesto da onog agenta FBI baci sa zgrade on mu uzme glavu i onako presnijećenog ga nabija u zid, mislim stvarno. Dalje: ne mogu da ih prate preko cipova koji su im ugrađeni jer je signal preloš a onda lagano moblnim telefonima daju nalog da se ubije onaj arhitekta.
Ne znam za vaše utiske povodom The blacklist, ali kod mene poslije sjajnog utiska nakon prve epizode samo ide sve veće razočarenje. Neću je prekrižat odmah, al evo umjesto da gledam nove epizode kucam ođe :-D
Sad ću umjesto The blacklist pogledat ovu prvu epizodu od Black Sails, pa javljam o utiscima.
Eto, dosta za prvo javljanje.
Skini ovu novu True Detective i uzivaj
Je li ka Breaking Bad ?
Ce bit bolja ??
:D
Sent from my HTC Desire C using Tapatalk 2
Malo s vremena na vrijeme smori..
Intelligence kakva je?
ja odgledah prvu epizodu i odustah. Previse klisea za moj ukus
Послато са ME173X уз помоћ Тапатока
Kliše? A da odete po riječnik? Nisam siguran da znate šta ta riječ znači.
Evo šta hrvatska vikipedija kaže:
Ja opet kažem gledao sam samo prvu epizodu, možda je posle nje serija postala odličnaQuote:
Kliše ili klišej jest izraz, misao ili dio umjetničkog djela koji se previše koristio, pa je izgubio izvorno značenje ili dojam, pa čak i došao do točke da dosađuje ili živcira, pogotovo ako se nekada smatrao značajnim ili originalnim.
Stvarno ne kapiram na šta mislite. Sad sam pitao druga koji je isto fan i prvo smo se smijali kao blesavi, a onda smo (uzalud) pokušavali da se sjetimo jednog jedinog "klišea" i nismo mogli.
kako me odusevio generation kill, ne mogu vi opisat. nijesam fan ratne tematike, ali likova ka u ovu seriju rijetko sam dje gleda. strasno! rej, keptn amerika :lol: trombli... pogotovo dzejms ranson... kakav glumac, znam da precerujem, ali jedan od naj likova ikad na tv-u. naklon!
Stari jesi to tek sad odgledao? :mrgreen:
uvijek ali uvijek
http://www.youtube.com/watch?v=aLia-XpL7X4
i ona scena sa Hićinim mustaćima :lolblue:
e **** ga, da si mi ranije predlozio... :) vidjeo sam prije mjesec dana na nekoj temi dje ti i jos poneko pricate o seriji, pa reko da vidim o cemu se radi. tek prije neku noc zavrsih, odlican kraj stvarno... zaboravih meesha-a :) ahahahahahhaha, kakav je ono kralj! ne mogu se sad sjetit kako je isao onaj razgovor za sliku evanove djevojke 'zadovoljila je cijeli kamp' ahahahahhaahaha! pa sto im nece pas na pamet! kuci cu pogledat ovaj video, ne mogu s posla :(
e da, fala ti!
ono je rađeno baš po reporteru Rolingstonsa i njegovim zapisima :D ali prva scena u ono odijelo kad su imali vježbu hemijskog napada - znači ovolika su jaja u novinara :lolblue:
Ao, ona serija je blago svega mi.. :)
Spiral.
Kako je jaka serija. Jedna od najjacih krimi serija ikad snimljenih. Baca holivud na koljena.
Mene francuzi generalno nerviraju, ali ako valja...
Ja sam prosle godine progutao 3 sezone, i sad krenuh ovu 4. Mislim da je prvi Starwalker pomenuo ovu seriju. Probaj obavezno.
Almost Human čini mi se bolji za nijansu.. Ako budu imali sreće da zagaze u drugu sezonu - moraće debelo da je opravdaju.
Na koju foru se sve epizode druge sezone House of cards pojave odjednom?
...........ezel