Ko je odredio koji su to najvažniji datumi?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Printable View
Ratujete li ratujete? [emoji23]
#samodamahnemsvima
Evo malo 'rvata sa RTNKa:
https://www.youtube.com/watch?v=ERYhJEcPIso
..a usput sam savršeno odgovorila na temu.
Ko je uopšte izmislio vreme, časovnike QP granice i ostale bulšite.
Vi ste svi ono... @zubizaretta my love on jedini razume.
Razum.
Ljubav i Razum.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5dd780c0cc.gif
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Ja na tu temu
https://youtu.be/oFIcA72WvDo?si=pIOTIYppwJDGXhpo
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Koji vi, a tek koji ti? :joy:
Izgleda da ni u pelene nisi bio kad sam ja rođena u državu koje više nema Jugoslaviju i to tek rođena pa mjenjala masu država dok se raspadala.
Ti jadan ne bio u iluzije živiš ne postoje države to ti je sve od danas do sjutra.Iluzija. :joy:
Bit će ti ljepše kad shvatiš da je sve to jedna obična iluzija i iskuliraš.
E sad se mislim ono što znači dan nezavisnosti od koga čega.Jesmo mi dio planete ili sam ja nezavisna sa nekim čoporom u neke granice.
E to tek neću da slavim.
Ja ne da nisam nezavisna od drugih djelova planete ja nisam nezavisna od samog Univerzuma ono nosite se svi dođavola.
Eto, toliko priče a bio si u pelene i još znaš ko je kako i zašto tada iskoristio svoje pravo. Tako i ovi sa tebi suprotne strane. Kurče se u Njehoševu Crnu Goru a nemaju pojma o njemu, da ne pričam da Luču sigurno nisu pročitali. Ali znate da pričate i trubite kako ste jedni bolji od drugih, drugačiji dok se jedan Boris Bogdanović sere po svima nama. [emoji846]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Zašto sam rekla Novi.
Pa zato što zamišljam taj dan da odem u Feral i naručim neku divlju ribu i dugo, dugo gledam u more na Škver uz onu njihovu starogradsku mirnu muziku.
I što je najbolje tu uglavnom stranci dolaze a ja se ođe osjećam ka stranac.Zbog svih ovih idiota nacionalistički naloženih.
Jer dec not maj kap of tiii.
Nit manje države, nit više podjela.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Podjele su im u glavu ja da ti rečem.Na jednu livadu da ih staviš oni bi se podijelili u čopore. :joy:
Uzmi za primjer samo @joni ja krv mi izvadi šta sam šipak nazvala nar a za sremuš bi puca na mene iz puške. [emoji8][emoji847][emoji1787]
I Srbija ide na Svjetsko.... Uh uh wait[emoji848][emoji848]
Sent from my XRN 12 Pro 5G using Tapatalk
Retorika ti je zapaljiva i opasna. Da se kojim slučajem pojavi dovoljno luda figura u politici/javnom prostoru (nije da ih već nema u cvatu) sa idejom da brat ide na brata, ne sumnjam ko bi ovdje bio u prvim redovima da ide klati izdajice/mrzitelje/kako god ih ti nazivao. Znam da zvuči u ž a s n o ali surova je to - istina. Učiteljica života nam je previše puta to pofino pokazala.
Živimo u nazovi demokratiji, svako ima pravo da slavi ili ne slavi ono što (ne)želi da slavi. Kao što dio populacije to doživljava kao dane istorijske pobjede a dio to asocira sa identitetskim porazom - sasvim je legitimno da treći dio to uopšte ne doživljava relevantnim za život u sadašnjem trenutku ili za ono što donosi budućnost koja se porađa na protraćenih okruglih 20 godina - koje su iznjedrile propale privatizacije, ekonomiju prema vizijama odabranih biznismena, opustošenu poljoprivredu i prirodne resurse, urbanistički i infrastrukturni kolaps, monstruozne narko klanove kao idole novog vremena koji se rokaju u sred bijela dana - sumirano u tešku korupciju, nepotizam, javašluk svake vrste zavučen u najdublje pore, koji je ozbiljno nagrizao glavne stubove jednog društva poput - državnog tužilaštva, zdravstva, obrazovanja... i redom dalje).
U tim okolnostima mjeriti patriotizam jačinom decibela iz automobila u pokretu, veličinom zastave preko ramena i okolo pojasa, upiranjem prsta u one koji Crnu Goru vole tiho, koji je kritikuju jer je žele vidjeti zdravu a sad je gledaju iz vizure žitelja mnogima ovdje omraženog grada koji je u tih okruglih 20 doživio previše sabotiranja/devastacija/propuštenih prilika... gdje se istinski ne može radovati u okolnostima gdje ima krahiranu bolnicu, tragove pepela vodećih firmi i hotela koje su hranile generacije, gdje ima podobne parijske igrače na zadatku dalje devastacije svega, vrijedne objekte i prostore prepuštene zubu vremena, mladost porocima ili emigraciji u bolje, ostale u neizvjesnu starost). Grad koji je u Jugi gravitirao prema DU/BG/ZG/SA, grad gdje su živjele/školovale se mnoge znamenite osobe, grad prebogate istorije i uticaja te naroda raznolikog porijekla koji svi zajedno to mjesto čine drugačijim i posebnim u CG. Tvoje pravo je da sve to mrziš ali i obaveza da čuješ kako nemaš pojma o svojoj zemlji niti zrno zdravog patriotizma.
Kod normalnih naroda ovo su simbolični datumi kao i svi drugi neradni dani u kalendaru. Naravno, postoje formalnosti koje se moraju ispoštovati na višim istancama i zato postoje zakoni koji to regulišu. No, spočitavati običnom građaninu da mrzi svoju državu ( kapiram da i takvih ima dosta, mada nije teško uči u materiju zašto je to tako), jer ne pada u trans na državne praznike je dragi moji - dijagnoza.
Eto tako star. ;)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...86514e9a6e.gif
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Ima li ko da ovoj što reklamira Knjaz makne štipaljku sa nosa i da ponovo snime reklamu?
Nije ni cudo sto Begovic radi punom parom kad mu sin trosi 18k za noc...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kakav klasik
https://youtu.be/5kiYyYvXXjg?si=y1j9AknF8J1cX7Dn
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
E što mi se presmija ovo malo na ovu foru, sve ide i viče dud dud dud a ne umije skroz u stranu da izvrne usne :D
https://www.youtube.com/watch?v=OQq1pJfBG-k
ojha, znači ti znaš da bi ja jurišao na nekoga? prodireš u srž ljudskog bića. da nisi terapeut? ja nidje ne napisah bilo što slično. sem da priličan procenat ljudi mrzi državu iz koje su. to je legitimno, al su to isto tugizze od ljudi. tvoje fantazije ko bi bio u prvim redovima i ko bi koga ubijao su malo tužne. podji kod nekoga da ti pogleda to
ne znam kako da ti ovo saopštim. ali žitelji toga posebnog grada su godinama uredno izlazili nedeljom prije ili poslije kafe kada su izbori i zaokruživali svjesno jednu političku opciju. pa su onda jedne avgustovske večeri, nedje iza 20h kad su skapirali kolko je sati promijenili vjeru i naciju i prešli kod drugija. pa su sad najveći to na svijet i nisu bitni više 21. maj ili 13. jul. dakle oni su ih podržavali i u uništavanju bolnice, grada u kojem žive, gašenju hotela itd.
fala na savjetu. samo nikako još da mi saopšti šta je sve pogrešno rečeno. jer recimo imam argumente za vepra koji vlada nk. ja ne vidim da taj narod ima šta protiv njega. jer da imaju, valjda bi ga makli s vlasti? a oni uredno izašli i glasali za njega :D pa im sad smeta kad im se reče to [emoji23]Quote:
Tvoje pravo je da sve to mrziš ali i obaveza da čuješ kako nemaš pojma o svojoj zemlji niti zrno zdravog patriotizma.
aj kad udješ u materiju zašto neko ko je rodjen odje mrzi CG, javi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Površno gledaš na stvari lakše ti je tako jer kad bi ušao u suštinu možda ne bi mogao da izdržiš.Umjesto istorijskih pamfleta i kategorisanja ljudi možda da pročitaš Usta Puna Zemlje od Šćepanovića pa da neku srž osjetiš?
Nego, obraćaš se liku koji je napustio svoj grad i državu ovako kako se obraćaš.Koji daleko više osjeća svoj grad no što bi ti ikad mogao Podgoricu bojim.A to znam iz detalja koje prepoznajem.A te detalje ti da prepoznaš ne možeš.Kontaš ne kontaš nikad skontat nećeš ali dako se zamisliš.
Izvini @starwalker što uzeh ulogu kao advokata ali mučno mi je ovo bilo gledat bez reakcije.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk