Sad sam ih zvao, radi uplata.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Printable View
U mojem slučaju 117k nakon jednog dana donijeli odluku da ne može i ispravim što je možda problem (postojanje već jednog kredita) i opet još brži odgovor ne može. A zašto ne može? Pa moguće da je ovo, a moguće da je ono, tačan razlog? Nema
Sent from my 25069PTEBG using Tapatalk
Mogu samo da nagđam ali generalna pravila svih banaka su:
- Anuitet smije da ti bude maksimalno polovina zarade.
- Ako si sam svoj gazda, i ako firma nema dobre bilanse onda traže žiranta
- Kašnjenje po kreditima ako ih je bilo
- Blokade računa ako ih je bilo
- Nedovoljna vrijednost kolaterala
- Ugovor na određeno
- Rad kod poslodavca koji kasni sa zaradama i ne plaća poreze...
Zaboravio si online kladjenje
Ne pitaju, samo vide ako imaš uplate ka nekoj kladionici.
Mora pola godine da bude čist račun od uplata preko kladionicama.
Ne mora, makar meni nije moralo
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Da, jeze se od kocke ako se uplaćuje.. ja bar nisam 1e nikad uplatio tako da sam lagan po tom pitanju ali nešto drugo koči.
Dao mi je jedan primjer lik iz Erste banke..ako ti je npr plata 1000€ vidi ti barem jednom za 3 mjeseca neku uplatu od 100€ ukupno za kladjenje pozdravi se sa kreditom
Sent from my 25069PTEBG using Tapatalk
Pitanje vise za biznis i inspekcije, je li okej da se uplacuje pazar za vise dana na jednu uplatnicu? Pravi li problem inspekcija za to, imam krajeve dane i racune uz to?
Hvala.
Bila skoro prica. Banka nece da daje novac nekom ko je navucen na kockanje.
@efamouspg
Pazar valjda mora dnevno da se uplacuje. Imaju neke banke bankomate / uredjaje za uplatu, pa vidi da kod njih korostis, ako ne stizes u toku radnog vremena banke.
Pokrenite kod privredne komore da se uplacuje nedjeljno… ogromna usteda bi bila
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da li ima osnova za pisanje reklamacije ako je kartica za placanje zloupotrebljena, a iste transakcije su izvrsene bez zahtjeva za 3d verifikaciju kodom (sms, token)?
Da li je verifikacija obavezna i zasto za neke trazi svaki put iako je za platformu sacuvana (telekom, esim), a za neke ne (booking, ae, temu)?
Sent from my 24115RA8EG using Tapatalk
Obavezno pisi reklamaciju za sve sto nisi ti napravio.
Blokiraj odmah karticu kroz mBank
Neki sajtovi (obicno avio kompanije) prolaze i bez 3D… pretpostavljam da je zbog obima i pouzdanosti
Neće znat. Ono što ne znaš ne boli te. A kad već imaš crno na bijelo da se kladi onda je glupo da ne iskoristiš to saznanje.
Nemojte me vikat [emoji28] znam da se pisalo, ali tapatalk je katastrofa za pretragu.
Ako mi neko iz Srb salje novac preko SEPA, da li je ovaj devizni u eurima sto imam validan za ovo ili treba jos nesto da otvorim.
Ako ovaj devizni radi poso, onda drugoj strani samo saljem iban i moje licne podatke ili treba jos nesto ?
Edit: nemojte o kladionici, to mi je slaba tacka [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28] uvatice me safra [emoji28][emoji28]
Dovoljan je taj devizni.
evo meni npr. kad sam bio da se informišem za kredit u ckb prošle godine, gledali su mi transkakcije i viđeli da uplaćujem u kladionicu( nisu uopšte velike sume u pitanju) rekli su mi da zbog toga možda neće da mi odobre kredit. nisam ništa uplaćivao 3,4 mjeseca preko računa ckb i kad sam opet otišao u ckb, nisu mi ništa pominjali i odobrili su mi kredit.
inače već sam imao kredit, redovno su rate plaćane, plata redovna...plus još što radim u firmu đe je potrebno samo da se pojavim u banku sa ličnom i odobravaju kredit.
Koji je sad limit za primanje/slanje keša "bez porijekla"? Na koliko se pale "alarmi" i da li je to na novou Centralne banke fiksno ili zavisi od banke do banke ili kako ko "u centrali" protumači alarm?
Jedino što sam čuo da je limit slanja 10k na godišnjem nivou ali ne znam ni koliko je to tačno niti da li to znači da možeš u jednom danu da pošalješ tih 10k (ili blizu toga, nebitno) a prilično sam siguran da ne možeš.
Postoje li neke zvanične informacije u vezi tih limita ili je sve kako ko tumači u mojoj banci i ostalim nadzornim centralama?
I obrnuto.. vezano za uplate.. koliko mogu mjesečno/godišnje keša da uplaćujem na karticu a da me neko ne zove, provjerava i sl. pa sve do nekih eventualnih "restrikcija" samog računa?
Da li se poistovećuje uplaćivanje keša na karticu (preko bankomata recimo) i primanje uplata od strane trećih lica, recimo članova familije?
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Ja sam treba majstoru da uplatim u NLB 2k u Kotor, i ja i on imamo racune tamo. Posao na salter veli ne mozes preko 1k, e reko ok, pa sjutra da dodjem i uplatim opet 990, nije problem? Nije.
Mislim da banke u Kotor imaju pravila mimo pravila, ljudi nece ni pare turistima da zamijene...
Samo nemoj svaki dan po 990 :)
Prema Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, banka je dužna da traži pisani dokaz o porijeklu novca za svaku jednokratnu uplatu ili povezane transakcije koje dostižu ili prelaze 10.000 eura.
Učestale manje uplate: Ako u toku godine često uplaćuješ manje iznose (npr. nekoliko puta po 2.000 ili 3.000 eura), u zavisnosti kako je podešeno u samom sistemu Banke, može se desiti da te algoritmi prepoznaju kao sumnjivo "cijepanje" transakcija.
I to Banka može da prijavi FOJ-u kao sumnjive transakcije.
A kao dokaz o porijeklu smatra se Ugovor o prodaji nekretnine, zemljišta ili vozila; dokaza o podizanju gotovine sa drugog bankarskog računa (vašeg ili odobrenog kredita npr); dokumentacije o nasljedstvu, poklonu ili ugovoru o zajmu.
Ako imaš firmu onda su to potvrde o podizanju dobiti iz sopstvene firme ili isplati dividende, carinske deklaracije da si taj novac legalno unio u Crnu Goru preko granice npr.
Dokle god su to sitniji iznosi, proći ćeš ispod radara.
Sestra mi je predala za kredit u CKB
Stan 90000€ procijenjen na 100000€
Učešće 18000€
Plata 1400€
Već ima kredit za auto oko 8hiljada je ostalo, firma u kojoj radi je odlična hoće li ga dobit bez dodatnih garancija evo me izludje.
Znate li da li Hipotekarna uzima proviziju za podizanje novca (gotovine) sa racuna za fizicka lica?
Podigao sam 175e, a uzeli su mi jos 1.28e. Nekih 0.7% po mome.
Na ovom linku https://hipotekarnabanka.com/wp-cont...5.-3.-2026.pdf
koliko sam nasao pise da je to besplatno ("B3.4.2.1. Rezidentu i nerezidentu (za sve vrste računa) bez naknade", str. 7 u dokumentu).
Naravno ovjde pise da je za DZ. : https://hipotekarnabanka.com/stanovn...stali-prilivi/
Moracu da ih pitam sledeci put kad odem!
Bice da ti je to odrzavanje racuna, nema provizije za podizanje sa svog racuna
Ili stanje nakon podizanja, mislim da to svi naplacuju
B3.5.7.
Mjesečna naknada za vodenje transakcionih računa koji nijesu namijenjeni za primanje ličnog dohotka, transacioni računi - ostalo - za rezidente
1,28 €