Izrazite svoje misli i osjećanja.......
Quote:
Originally Posted by
starwalker
Lol, burne reakcije, očekivano. [emoji2]
Ajmo dopuniti gornju konstataciju sl. karakteristikama tj. teretom cg. muškarca:
- preosjetljivost na kritiku
- konstantna potreba za validacijom/opravdanjima/poređenjem s drugima
- neodvojenost od ega
Ako si dozvolio sebi da te trigeruje priča bez filtera nebitnog lika s foruma te zbog detalja iste a koji se tiču i nečega iz tvoga života momentalno si upao u defanzivni mode - onda je pravo litanje: imaš li ti unitrašnji mir i spoznaju sebe onakvim kakav zapravo jesi? Ako imaš, druga se pjesma vrti.
Ako živiš samo za odobravanja i pohvale - onda ti zapravo tražiš hranu za ego (koja je istovremeno i otrov za dušu) te živiš nametnuti crnogorski obrazac gdje se real talk doživljava toksičnim a umijeće folirancije, prazne besjede i poročnost - vrhom muškosti.
Kakav uticaj muškarac na takvim postavkama ostavlja u vezi/braku..kakvu djecu 'formira' i šta da očekujemo od društva u kojem je jači pol zarobljen u svojim okovima?
Diskusija za ljude s 'moodima'. [emoji6]
Ja čitam ovo sto si napisao i češkam se po glavi pokusavajući da se sjetim znam li koga ko ne upada u ovo gore sto si napisao. Svi smo ljudska bića i odredjeni smo ovim sto si napisao. Taj pritisak, ta potisnuta osjećanja to se zove život i njegova pravila. Zabluda je velika da treba da identitetski budemo ko smo i prikazemo se svijetu u “pravom” svijetlu. To nosi visoku cijenu koju većina ne shvata. Stajati sam na vrhu planine šiban vjetrovima zahtjeva veliku snagu iako je osjećaj slobode neopisiv. Pitanje je sta i to donosi na kraju. Za većinu je bolji izbor pokri se ušima, ćuti i igraj po pravilima. Nije to CG društvo to je jednostavno izbor puta muškaraca/žena u svim društvima. perdvidiva patnja vs nepredvidiv život. Bira se prvo. Naravno postoji i mistični srednji put. Shvatiti ko si. To je dovoljno. Tako da ove napaćene sirote djecake ne bih previse žalio. Nek opstanu ili nestanu.
Γνῶθι σεαυτόν