Originally Posted by
nenop
Pozdrav narode,
Posto vise ne znam kome da se obratim, evo da pokusam ovdje na forum :)
Dakle imam problem sa BMW-om 325 TDS u poslednje vrijeme je poceo nenormalno da trza(stuca) pri dodavanju gasa(uglavnom preko 2500 obrtaja ili naglom pritisku na gas). Koliko sam primijetio na hladan motor skoro i ne trza, medjutim kada se zagrije trzanje postaje nepodnosljivo. Da pojasnim u pitanju su prekidi, kao da na momente prekine(oduzme) dotok goriva pa nastavi i tako opet. Inace problem sa trzanjem imam jos od prosle godine, ali se trzanje javljalo bas rijetko (mozda jednom u mjesec dana), tada mi je jedan majstor, dok sam bio u BG, rekao da su najvjerovatnije u pitanju dizne i da ne diram nista i da ga tako vozim.
Eh sad strucni majstori :) Prvo sam auto poveo po preporuci druga, kod Zeljka bošiste koji se nalazi na Niksicki put. Kaze da bos pumpa radi bez problema(reko u sebi super) i da mu dijagnistika pokazuje problem sa senzorom radilice. Promijenimo to i naravno ne rijesimo problem. Druga pretpostavka mu je bila zamajac(kaze 99% je do toga), koji je i meni bio sumnjiv posto je inace auto znao da trese pri kretanju kad se bas zagrije, i imao sam neki delay pri promjeni brzine (kao da mu treba malo vremena da ukapira da se promijenila brzina), ali to samo na hladan motor. Aj rijesim i to da promijenim, puknem 100e, i izgleda napravim problem sa pomenutim tresanjem iz mjesta i kasnjenjem pri promjeni brzine, ali problem sa trzanjem i dalje ostao nerijesen. Iz neuspjesnih pokusaja auto povedem kod Grebovica, naravno kao kod doktora na zakazivanje jos prije 10 dana :D , i danas se sjete da pogledaju. Posto su navodno pogledali, javlja mi da je u pitanju elektronika bos pumpe i da oni tu pumpu nemaju i da je vrlo tesko naci ispravnu i testirati, indirektno mi je rekao da nece da se kutura sa starudijama od auta :)
E sad moje pitanje glasi da li je neko imao slican problem i da li da se upustam u popravku bos pumpe ili mozda da trazim drugogog majstora ili da ga bacim u Moracu?
Ne znam da li je pametno da ga povedem u BMW Voli, kod nekog Djuke, posto mi je toga preporucio jedan prijatelj ?
Inace, mimo ovoga problema trzanja, auto nema ni jedan sitni problem... pali na pola kljuca(ledan/zagrijan), vuce fino, tiho radi, skoro da ne dimi :)