Gagarin, dobro je ovo sto si napisao. I sto priznajes da si komunista. Nisu u manjini, na veliku zalost.
Komunizam, po mom uvjerenju, je kriv za mnoge podjele sa kojima se mi danas nosimo.
Komunizam kao ideologija dosta zajednickih stvari ima sa fasizmom. Kod nasih ljudi te oaralele se vrlo jasno mogu povuci. A Crna Gora je sampion komunizma.
Vjerujem da ti je poznat termin "pasje groblje" iz Kolasina?
Evo jos nesto
https://i.postimg.cc/NfJnzhSH/FB-IMG-1624974611312.jpg
Ja se ne stavljam ni na jednu stranu. Jer bi to znacilo da se slazem sa jednim ili drugin nepocinstvima.
Sto se crkve tice. Crkva treba da se drzi van politike! I crkva je uvucena u politiku. Sad sto hriscanstvo i crkva smetaju svakoj drzavi..zato sto pripovijeda "zivot bez straha" " carstvo nebesko"...itd.. Drzava ne moze "zapovijedati" onom koji se "samo Boga plasi"..
Nisam u prilici da se trenutno dublje pozabavim ovom temom. Kada budem kraj kompjutera napisacu malo duzi post na ovu temu. Pa neka ljudi sude sami.
Tesko je cuti obije strane kad se zivi u drzavi komunistickoj. Dje si znao samo ono sto ti dozvole. A dje je u knjigama na piramidi vrijednosti Tito bio na vrhu..a dolje majka i tata. Komunizam nas je i tome ucio. Moguce da je nekima Tito bio bas prije familije.
Opet kazem, partizanska sam porodica. I ako covjek(moj otac) kojem je ubijen otac, majka, tri ujaka..u ratu..moze gledati sire..mogu i ja. Inace ujaka jednog su ubili partizani jer je "znao previse". Naravno, to je zataskano.
Ali rat kao rat..najvece zlo.
Nijedno zlo koje komunizam tvrdi da leci nije gore od samog komunizma.