Ma lada bi bila puna kuca, samo da coek ne mora da brine za svoje auto...
Printable View
Nije poenta ima li mjesta ili ne nego to da nismo jedini :) vecina se u saobracaju ponasa kao da su sami, kao da nikog nema oko njih i niko nije bitan :)
Sent from my D5803 using Cafe Del Montenegro mobile app
ka vecina nas ukapira da nismo jedini, mozda se i promijeni nekad nesto...
najbitnije nam je da svoj posao zavrsimo, a ocemo li blokirat citavu traku bulevara ili slicno to nam nije bitno...
sinoć se lik ispred mene zaustavlja na sred raskrsnice, da je barem zmigavac dao ili sva 4, ma ništa... izašao lik iz auta da kopa po kontejneru. Stari pasat dvojka, tivatske tablice
Ne pricam o saobracaju generalno i ponasanju ucescnika u istom, vec konkretno o situaciji koja je kadrirana na ovoj slici. Ne znam tacno gdje je ovo garaza, al na slici se jasno vidi da je u pitanju podzemna garaza, koja je prakticno prazna (bar ovo sto je kadrirano). Ja sam lijepo pitala, ukoliko je garaza ovog tipa (podzemna, velika, na vise nivoa), a znate da se uvijek moze naci dosta slobodnih mjesta (jer mozda tu dolazite svakodnevno zbog posla ili neceg drugog), zar je strasno ako se nekad ne uparkirate u kocku i tako zauzmete dva umjesto jednog mjesta?
Ja koristim pet dana nedeljno jednu podzemnu garazu ovog tipa, i kamenujte me sa kritikama, ali priznajem da se povremeno namjerno ili nenamjerno (nemam bas neku vrsnu tehniku za parkiranje :D) parkiram malo odmaknuto od granicnog zida (izadjem iz moje kocke). To radim od kad mi se jednom desilo, prilikom isparkivanja nakon 10 sati rada na poslu, da ogrebem kola. I sada bi mogao doci neko da slika i postavi ovdje, a da ista ta osoba nema volje da se spusti recimo jos jedan nivo ispod, na kome nema parkirano ni troje kola.
Naravno, za parkinge na otvorenim povrsinama, ili one gusto popunjene poput Deltinog, slazem se da je nekulturno zauzimati dva parking mjesta.
Izvinjavam se unapred ako sam nekoga iznervirala ;).
i ovo je saobraćaj, mačkice :D i saobraćajna kultura. nema veze što je par metara pod zemljom :D ti ostaviš kola ujutru i nema te 7,8 sati. za to vrijeme se može napuniti i isprazniti 5x :) drugo, stvoriš naviku u podzemlju pa onda to primjenjuješ i iznad zemlje i dođeš u situaciju da ti grebu kola i buše gume, a zbog čega? jer je lakše zauzeti par mjesta da se lakše kasnije izađe :D vidiš i sama kakva nam je situacija oko zgrada po pitanju parkinga :)
Nijesam sve isčitao, ali hoće li mi neko objasnit koji je to rezon kad se neko popriječi ispred praznog parking mjesta i blokira makar još jedno vozilo pored. Znači ima prazno parking mjesto ali ga samo blokira. Nema se vremena parkirat kao čeljade šta?
Evo je:
https://s14.postimg.cc/yxfjl2q41/IMG_0896.jpg
https://s15.postimg.cc/s9z92bj2z/IMG_0897.jpg
Cekamo 15-20 min, i nista. Pitam sekjuritija znas li ko je, veli ne znam ali veli mozes da izadjes (inace probao sam i nisam mogao), evo probaj...vidim nece. Cekam ja...kad evo plavusa od dva metra, i krenula je paljba, kaze pa ja zbog frizure da mi se ne skvasi, i onda je usla i pobjegla kad sam joj rekao da joj isčerupam malo frizuru...
Sad ce da se javi njih 20.da kaze da si mogao lagano izaci... mada i izgleda na fotki :D
Mogao se taj sa seatim na stazu popeti :D
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Kako nisi mogao izaći odje?
Rikverc, pa naprijed primaknut skroz lijevo do ivičnjaka. Pa lijevo rikverc, pa puni desni malo naprijed...pa puni lijevi rikverc i izašao si....ajde ne zaebaj.
Buraz, auto ima skoro 5 metara. Ne moze. Probao sam.
Tja na kraju krajeva necu da maltretiram servo pumpu, hocu da mu/joj ocitam lekciju.
Ja tek sad viđeh ovo.
Ma jok, ja sam napisao ispred auta. Znači kao da ti dođeš doma da ručaš imaš prazno mjesto na parking ali ti se baš ne parkira i popriječiš se ispred toga praznog mjesta, uzgred još min. jedno auto blokiraš i rečeš u sebi, ajde čoče brzo ću ja. Za uru. E tad bih ti rekao da si degenerik.
Ovo nema gdje drugo bez ovdje
http://www.jedro.bar/info/653-uletio...rking-lakovica