Do banke...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Do banke...
Nemoj me držat za riječ, mislim da je bila neka instrukcija centralne banke prema komercijalnim bankama da moraju da se informišu klijenti čim odrade transakciju karticom, u cilju zaštite od zloupotreba.
Mislim da i Visa i Mastercard to zahtijevaju po defaultu da bude upaljeno, i da klijent sam mora da traži da se to ugasi.
Sa tim sebe stavljaš u goru poziciju sjutra ako bude žalba zbog zloupotrebe kartice.
Ckb naplacuje po poruci ili je to u paketu… pa provjeri
Jos da ih naceraju da salju izvode na mail… 🫤
Ne znam koji telefon imaš, ali ja sam na moj telefon ugasio notifikacije od banke.
Poruka dođe i bude u inbox ali ne dolazi notifikacija. Za ostale poruke dobijam sve notifikacije normalno.
Ne bi preporučio gašenje notifikacija o prilivu, može da bude bolno.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
HB ne salje…
Hb salje izvode samo za firme
Svaki put kad idem u banku stanje je sve gore... radnici sve bezvoljniji (prespori i neljubazni), pitanja sve neumjesnija i besmislenija a nude ono sto ne trazis kao da imaju 200% bonus na prodati paket.
PakJao.
Stizu nove tarife za Ckb korisnike. Dranje.
https://www.ckb.me/opste/novosti-detalj?nid=523
A ako imas kredit kod njih a ne zelis da pristanes kako onda ? [emoji848]
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Iha. Euro i po za eksterno plaćanje na šalteru. Penzioneri elektronskobankariće se i ko neće. U stvari neće, samo će više da ih deru.
Osiguranje koje se uzima u sklopu kredita da li se zavrsava ako je kredit otplacen prije vremena ?
Sent from my SM-A135F using Tapatalk
Trazis da ti vrate pare kao za sve druge vrste osiguranja kada ne iskoristis polisu.
I svakako uzmi osiguranje stana
A jel moze polisa da se iskoristi ako sam kredit otplatio ?
Sve zavisi koja je polisa u pitanju, i kako je placana. Da bi znali odgovoriti terbaju nam odogovori na ova pitanja:
Je li polisa zivotnog osiguranja ili osiguranja stana?
Je li placena odjednom, ili se placala mjesecno?
To je polisa koja mi je ponudjena pri uzimanju gotovinskog kredita ona se racunala kao dio kredita npr kredit podignut 1500 i na njega dodatno 50 eura polisa.
U ugovoru pise da se aktivira ako dodje do bolovanja od 30 dana ali sam ja prije deset dana zatvorio taj kredit pa mislim da od nje nema nista.
Pogledaj polisu i provjeri sa bankom sto se desava kada se prije vremena otplati kredit. Mozda postoji opcija da ti vrate dio premije, ali ne vjerujem.
P.S. Ne rece koliko si ustedio.
Skroz snetnuh sa uma.
Sto se tice umanjenja kredita jedan je bio 1600 eura sa kamatom na 11 njeseci otplacena dva mjeseca bila,drugi je bio 900 na dvijd godine otplacen 1 mjesec.
Ukupno umanjenje oko 150 eura na ovaj od 900 eura oko 95 eura skinuto a na ovaj od 1600 iznedju 50 i 60.
Erste kartica - prilikom plaćanja u inostranstvu (druga valuta) sa računa mi skida tj prikazuje skidanje u stranoj valuti.
Da ki ti nogu da promijenim ili je tako obavezno?
Ranije sam HB karticom plaćao ali se uvijek skine EUR (bez obzira na stranu valutu)
Zar se nije i ovuda pisalo da je u inostranstvu najjeftinije da se ne vrši konverzija nego da se plaća onako kako cijena stoji u domaćoj valuti pa u pozadini neka se dešava šta god oće? Da li to znači da se konverzija mora odradit kako god da se okrene, samo što se odradi prije skidanja sa računa umjesto da se izabere opcija dcc tokom plaćanja? Sa računa mi svakako mogu samo eure skinut jer nemam ništa drugo osim eure.
Trgovac je obavezan da te pita zelis li DCC ili obicno placanje. A jedno su obaveze a drugo je praksa.
Moguce da ga nije ni pitao nego da je odradio to i rekao mu da prisloni karticu.