Nikad ih ne bih više zvao. Moramo nekako idiote kazniti
Sent from my CPH2611 using Tapatalk
Printable View
Vrati čeljade u Zaru robe za 700 i kusur eura! Ja sam u šoku.
Totalno primitivno.
Da ostanem u okviru topika, temu recenzija sam pomenuo u kontekstu trgovačkih lanac pa tu i da završim.
Baš sam bacio pogled na ocjenu marketa u kojem najčešće kupujem hranu. Ocjena identična onom crnogorskom koji mi je najbliži dolje.
U stvarnosti to su dva svijeta, nebo i zemlja.
U prvom je sve pod konac uredno i čisto, jasno naznačeno, svježe i kvalitetno... svake nedjelje specijalne akcije i bodovi, na kraju mjeseca povrat određenog iznosa na app.. ljubazno i susretljivo osoblje koje ti poželi ugodne dane/večeri/vikende.. Nema nikakve gužvetine/drame/stresa čak ni u vrijeme pred praznike...self checkout je uvijek i odmah dostupan i sve je kako treba da bude.
Šta su potrošači tu najviše zamjerili?: Nedovoljno širok asortiman veganskog i bezglutenskog.. 1 vaga za voće navodno otkazala (dostupne jod 3 ispravne)... žena na kasi je bila glasna... parking je bio skoro pun i naravno neopravdano visoka cijena nekog artikla.
Služba za odnose je odgovorila na svaki komentar, zahvalila na kritikama i navela da im je unapređivanje ponude prioritet uz objašnjenje zašto je takva cijena te kad se može očekivati niža... da je njihovo osoblje kulturološki raznoliko ali je uvijek usmjereno na podršku potrošačima.......... I to je ta politika i način komunikacije.
A onda uđeš u prosječni crnogorski market na primorju, dočeka te uobičajeni smrad i pod koji je valjda čistiji u nekoj štali... Voće sumnjivog kvaliteta i svježine, često već trulo (ne bi bilo trulo da su ga stavili nekoliko dana ranije na akciju..). Ideš na delikates, tamo 2 mučenice pokrivaju kilometar vitrine koja je uzgred očišćena kako treba pitaj Boga kad. Gledaš piletinu i misliš eww... koja radioaktivna boja! Onda zatražiš nemasni mladi sir - pogledaju te kao da si im ubio najrođenijeg te odma' odustaneš o druge narudžbe. Ideš dalje i frapiraš se, trouglić Grane padano nevjerovatnih 13.99e (ne znam kad sam ga platio preko 5e). Nađeš napokon kapsule za Nespresso ali bez cijene, pitaš... Niko ne zna, ne zna ni menadžer. Svejedno stavljaš u korpu. Tražiš neke proizvode na koje si navikao, nema...ili su ih zamijenili neki nepoznati treš brendovi. Glava već počinje da boli, pogoduje tome i nekakva debilna muzika iznad svih propisanih decibela.
Kasa, a tamo krkljanac kupovine sudnjeg dana.
Dođeš nekako na red, stavljaš tu jedva odabranu robu na traku ali.. već ti neko gunđa za vratom da to ide brže kad kasirka vadi iz korpe i skenira.... a kasirka kao kreatira iz castinga za The Walking Dead. Ništa dobar dan, ništa doviđenja. Samo, veli, 56.40.
E sad, ima li negativnih recenzija? Ima, nešto malo i to 99% od Rusa i Ukrajinaca i sve su u pravu. Samo par domaćih imena a i to su vjerovatno neki turisti iz regiona.
Treba li spomenuti da je napisan ikakav odgovor?
[emoji3]
Kada biste pribilježili svaki put nedostatak cijene ili nepoklapanje na rafu i kasi, nehigijenu, neljubaznost....popraćeno sve fotografijama pa tu ukupnu ocjenu srozali na 1, možda bi bilo pomaka.
Šalim se, ne očekujem ništa od naroda koji nije uspio da se dogovori treba li bojkotovati markete ili ne [emoji16]
Da, da to je primitivno ali nije primitivno što nekome strancu ođe život služba spasa život spašava jer je u papuče pošao na planinu iako bi njegova zemlja našem građaninu minut rada te službe debelo naplatila...za DŽ.. ih ođe spašavaju.ili što je lupio nisku ocjenu na neki kamp jer čoče nije mogao intiman seks da ima pod zajedničim tušem cijelog kampa?Ili što snijeg nije pao u Kolašin đe kolega KaemSe izdaje apartmane ali nije bog otac da diktira oće li snijeg pasti?
A što se hrane tiče neka oni lijepo jedu ono što nama ođe izvoze kao zemlji trećeg svijeta.Od mesa pa nadalje.
Baj da vej još nijednom nelubaznost nisam doživjela u našim marketima sve je kako se čovjek ophodi prema drugima. [emoji847]
Zašto bi to radili? U EU se meso zamrznuto duže od 6 mjeseci baca ili prerađuje u hranu za kućne ljubimce. E sad, čija je krivica veća što su CG i Balkan generalno postali deponija Evrope - te iste Evrope koja zatvara oči na izvoz takvog mesa ili domaćih biznismena koji takvu robu uvoze, odmrzavaju, pa zamrzavaju, farbaju, potapaju u aditive, prerađuju, suše i uvaljuju pod domaći proizvod?
Ništa tu Evropa nije 'krivlja' od domaćih trovača profitera, države koju nije briga i naroda kojem je svejedno šta jede.
Naravno da nije oni su saradnici.Niko to ne spori.
Potkupili su i trgovačke lance, i carinike, i fitosanitarnu a imaju i blaže zakone za nešto đe i dalje ovi naši iz čiste lenjosti nikako da isprave iz doba Yuge kad je u pitanju zaštita bilja a ne što im je do istog stalo.
Labavi su prilično u odnosu na USA i to će njih dobrano koštati kao što ih je koštao i Fajzer.Poljoprivredu su u potpunosti prilagoditi svom velikom Bratu.
Odlično ja pratim pravilnike EU i pravo da ti rečem sve više idu pod konac korporacijama.
Evo su krastavci izasli na preko 3 eura i to na popust. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d900d62a59.jpg
Nije ni cudo sto su Bokan i Lakovic najbogatiji ljudi u CG
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Da li je istina da je Idea kupila HDL ?
Nije jos [emoji2]
Tu es mon hero.
Jel ono vlasnik HDL-a onaj sto drži konjički klub Budućnost hu iz da man [emoji1787]
U HDL nikad ušla nisam sem jednom izgledao mi je ka magacin neki mada vele da se sredio podosta.A ne bi bilo dobro da ga IDEA uzme ako je naš čoek kakav god da je.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Ja neđe mišljah da su oni sa sjedištem u Srbiji a ono Zagreb.Ispravi me ako griješim.
https://fortenova.hr/naslovna/novosti/
Zajebavate pa to je fakin hell.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...69c0bfb3c4.jpg
Uzas najjskuplji lanac marketa preuzima najjeftiniji ...
Odoh ja kod Bokana dok i on ne proda
Sent from my SM-A546B using Tapatalk