Znaci nije do nasija [emoji1]
Printable View
Znaci nije do nasija [emoji1]
Recimo da potrošiš 121 euro za voće i povrće. Od toga ti je PDV - porez 21 euro. To su osnovne životne namirnice, viski i žestine nijesu, pa te tu okrpe i sa carinom i akcizama.
E sad, u nekim zemljama je porez na voće i povrće manji (Hvratska 5 eura, Srbija 10 eura u ovom slučaju) ili ga nema (ima i takvih drzava koje ne oporezuju osnovne životne namirnice)
Supermarketi uzimaju svoj dio. Koliko, zavisi od supermarketa.
Imaš i proizvođače, prevoznike itd. (ako nijesu strani)
To je što se tiče "našija":)
Je li cemu taj sapun?
Je li bolji od baby sapuna...
Kako ne shvatate jednu prostu stvar
Drzava nasa draga zivi iskljucivo od naplate pdv, zivi siroko i ne oskudijeva ko moze
Cinjenica jedna jedina jeste da se svetom milojku cudotvorcu ne isplati da je ista jeftino, vec naprotiv da je sve skuplje jer onda logicno vise uzme od pdv
Tako da ne nadajte se pojeftinjenju nicega, bice samo gore i skuplje dok nas ne rasele i dodju odje neki podobniji
Mnogo je na drzavnu dudu nakaceno
Npr prije par sati na autoput neka nova toyota PGCGP neki cori lagano sa njom na neradni dan i jos na enp, dakle platismo mu sve ojde u setnju
To je nas problem
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
E jes Milojko odredjuje cijene po marketima.
Izvinjavam se ako nije za ovu temu... Danas nam je carinik rekao da moramo da prijavimo robu bez obzira je li 20e, 50e, 150e. U suprotnom smo u prekrsaju. Mi smo mislili da samo ako imamo robu u vrijednosti vecoj od one dozvoljene moramo da prijavimo. Ima li neko vise iskustva sa ovim?
Isto tako i meni jednom. Od tad kad me pitaju imas li sto recem stvari za kuce, neka hemija, roba...
U sustini, ne znam za sta te mogu teretiti ako imas robe u malim kolicinama(2 boce soka, kutija keksa, boca rakije) al je svakako neprijatno da otvaras gepek i da te pretresaju.
Znaci po tebi Milojko povecava zarade, povecava cijene u marketima i ujedno povecava i prihode od pdv-a.
Pa na sve to 21% vjerovatno uskoro i 25 vidjet cemo do kad moze da bjezi od toga
Sent from my iPhone using Tapatalk
Idea, ulje “iskon” vec nekoliko mjeseci 1.45€, jutros “limititana cijena”: 1.55€.
Jos nam je malo…
Dobih domaci kajmak iz morace.... odmah bacih margarin iz gintasa u smece...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Većina u markete su ti taman to.
Ne znam jel ovo za neku drugu temu ali ovaj proizvođač mi je odličan posebno sto vise paradajz u svježem stanju više kao i da ne postoji na šta liči.Sinoć uzeh ove oljuštene pored sarme da se krčka znači savršenstvo.
https://mutti-parma.com/hr/proizvodi/pelati/
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
muti najgori sto se moze kupiti kod nas, preslan
bolja je podravka od njega :D
Pa sad ne bih rekla da je preslano subjektivno je onda jer ima ni gram soli na 100 g :D
Typical Values per 100g Energy: 150 kJ / 36 kcal Fat: < 0,5 g of which saturates: < 0,1 g Carbohydrate: 5,4 g of which sugars: 4,2 g Protein: 1,6 g Salt: 0,75 g
Mutti Pizza Sauce Aromatica 400g - Tesco Groceries
To je sos a i ja sam fulao jer sam procirao pasata, pire.
Ima i pulpa, pelat.
Bacih pogled na Podravkin sajt izgleda dobar dio palete proizvoda uopšte nema u našim marketima.Baš su napravili toliko toga u međuvremenu mislim ja ih ne koristim sem nekad što sam uzimala ove proizvode od paradajza.Vegetu ne koristim iako imaju i neku kao nature ali obična morska so radi posa,bolje neka mješavina povrća.
Bio sjeckana rajčica | Podravka
Ovo recimo nisam vidjela.
ipak nisam fulao, muti ima 3-4x vise soli.
Moguće no je meni lično ovaj mutti koji jedino se i bavi preradom paradajza za razliku od Podravke i njihove Vegete,preko supa u kesice ipak bolji.