ovo je iz dva puta, poceo sam jun 2024 i ucio jedan period pa napravio pauzu i nastavio prije 200 dana.
nisam posvecen, u pocetku jesam sat-dva dnevno a sad je dva minuta dnevno.
Printable View
Ja lično koji nikad govorio nisam Engleski.
U osnovnu se vezs fatala za mene da mi se da dvojka.
Odlučim se ja da 2020 počnem da učim jezik. Ništa kursevi, ništa privatni časovi. Samo dobra volja.
Danas tečno govorim ne samo Engleski, nego još par jezika.
Za bilo koji jezik samo treba jaka volja i dobar stimulans (da te plati neko za to).
Iskreno rečeno, ja sam bio glup što na vrijeme nisam učio jezik i moju đecu ću da forsiram da nauče što više jezika.
One su i napravljene za to [emoji846]
Za koju peć ti treba serviser? Šta je problem?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Bez brige, jasno da smo Blu i ja dva svijeta. A nije joj prvi put da taj tip komentara upućuje.
Navela sam detalje koji su bitni.
To samostalno učenje možda i nije loše kad neko ima bar neko predznanje, ali ja ga nisam imala, nit sam nekad ranije učila tako da oko samog izgovora i gramatike mi je bilo potrebno da imam od koga da naučim, ali i da pitam što mi je nejasno.
Sertifikate imam ali ne smatram ih posebno bitnim jer bih sutra svejedno morala da polažem test DaF.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
@extravaganca
Ma imam ga nego ga dugo čekam veli neće niko time da se bakće.Luča peć.Volim svake godine da je serviser samo sredi prije početka a nema kvar sva sreća.Jednom je kćerka ubacila malu viljušku dok ne bila mala to je najcrnji "kvar" bio jer se viljuška savila oko onog rotora jedva smo je izvadili čuvam je za uspomenu ka sa slike Dalija. [emoji1787]
Onaj gore što ga spomenuh izdaje apartmane i ima kafanu njemu je banja.S tim da ja živaca nemam da budem usiljeno ljubazna sa turistima.Jedino sa onim ludim strancima u kampove i to mogli bi onu tvoju divljinu pretvoriti u kamp područje i tu neđe otvoriti klasičnu kafančugu sa kariranim stoljnjacima zajebi pab odma bi se u CG pretvorio u fenseraj.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Shto je Blue uradila,nisam u toku...?
I kako ste vi dva svijeta,čemu takva izjava?
nisam imao predznanje vec ovo dozivljavam kao stvaranje predznanja prije ozbiljnog kursa.
jednostavno necu da dodjem na kurs pa da gubim vrijeme uceci kako se izgovaraju rijeci: jedan, dva, ponedeljak i utorak.
ono sto mogu sam da savladam to su osnovne rijeci, nacin na koji se sastavljaju recenice, izgovaranje tih osnovnih stvari a od profesora ocekujem advanced.
mozda grijesim ili tako dozviljavam stvari jer maksimalno poznajem engleski pa se nasprem toga organizujem.
Pa ne uče se samo brojevi i dani, prelaze se padeži i vremena, što teško da bih naučila sama bez neke jasne strukture i reda. Ako si ti to savladao sam, svaka čast.
Iz mog iskustva učenja jezika jeste bitno da se na početku izgovor ispravno i dobro savlada, a sa širenjem fonda riječi i kroz vježbu se kasnije samo nadograđuje znanje.
Meni je bilo važno da nemam izgovor kao gastarbajter, a na časovima se upravo vježba i taj konverzacijski dio. Druga je stvar ko je već na germanskom području pa je konstantno u kontaktu s jezikom, to je i najbrži a i najbolji način učenja.
da li imas njemacki na duolingo?
Pa napisah sinoć, bilo mi je lagano pa sam odustala od tog načina.
Nego, lijep mi je dan danas za trčanje, konačno malo sunca.
To je balans, juče priganice, danas trčanje. [emoji4]
na drugom telefonu instalirah novi duolingo i tu izabrah opciju da vec imam neko znanje njemackog.
ispunih tu jednu testnu lekciju i vidim da sam na sekciji 5 (skor 60) sto znaci da se tako moze poceti sa ucenjem B1 (preskociti A1 i A2)
a na postojecem duolingo imam opciju da skocim sa skora 43 na 60 ispunjavanjem jednog malog testa (vjerovatno u vidu lekcije)
volio bih znati kako se to poredi sa real life A2 sertifikatom.
https://i.ibb.co/j9DjNrcJ/Screenshot...5-Duolingo.jpg
Mozda moze da se skoci na tezi dio.
Izbrisala sam rezultate od prije pa odradih testiranje, sve sam uradila tačno i izašlo mi 60 ?
https://postimg.cc/5Y58hJkS
A ovo ni nije teško. Vidim da ima skakanje kroz levele, to radim sa španskim kad vidim da znam, ali mi je čudno da nema neki drugi test za dalje. [emoji848]
Što mi bi slatka rečenica u testu - Ich will am Strand unter den Sternen liegen.
Mislim se i ja bih isto. [emoji1787]
Jesi ti to krenuo ruski da učiš?
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk