Kome nije daleko do Nk da podje 6e vreca. Zvao sam prije neki dan rekao je da moze ali da dodjem po pelet… nadoh kod druga 15 vreca tako da nisam isao.
+382 67 758753 Filip
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Kome nije daleko do Nk da podje 6e vreca. Zvao sam prije neki dan rekao je da moze ali da dodjem po pelet… nadoh kod druga 15 vreca tako da nisam isao.
+382 67 758753 Filip
pa nije baš 200e. Ja za stan od 70m2 za sezonu potrošim između 1.5 i 2t. Ove godine sam pelet plaćao kod Pelengića u BP 220e po paleti (1050kg). Opština PV mi daje subvenciju od 100€ za 1t, što znači da me grijanje na kraju sezone ako obje tone potrošim košta 240e. Izolacija stiropor i pvc stolarija.
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
probaj tu, samo ne znam kako ide oko prevozahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1cb7d2539c.jpg
Konacno da neko iz PV realno napise koliko to kosta na danasnji dan.
Znam da nije oduvijek ovako bilo a sa druge strane znam da je bilo dosta energetski efikasnih projekata drzave i beskamatnih kredita.
I pored svega ovoga, ima dosta ljudi koji nalazu ugalj jer je JEFTINIJE. A jeste jer ga ne kosta nista.
Što kaze Herkules, pomoć države je bila naravno, centralno grijanje je razvedeno uz pomoć beskamatnog kredita, oko 3500e me koštala peć (centrometal 16kw) + radijatori, sušači, bakarne cijevi + ruke (rata kredita 56-7€ na 60mjeseci)
Bila je pomoć države i subvencija na fasadu 50% + subvencija na stolariju ali ja to iskoristio nisam jer te godine kad sam renovirao toga nije bilo (pola godine kasnije krenulo)
Zaboravio sam napisati da kod mene grijanje ne radi 24h, već u prosjeku nekih 8do10h (peć naštimovana da ide u modulaciju čim dostigne 24' u sobi ili zadanu temperaturu vode u kozlu) na dan iz razloga što je stan ušuškan sa lijeve i desne strane komšije, kompletno južno orjentisan, fasada 10cm+pvc, u sobi temperatura zbog bebe 24', preko noći se gasi grijanje i pali se tek ujutru oko pola7.
Nevjerujem da jeftinije prolaze ovi sa ugljem i drvima. Kod roditelja je kuća bez stiropor fasade i za sezonu potroše po 2-3T uglja plus par metara drva. Drva cijepana 60-65€, ugalj oko 70€.
edit: pelet je kupljen van sezone tj u avgustu, sa cijenom bez poreza iako je regularno dostavljen račun na kom je prikazan pdv ali ja kao kupac sam bio oslobodjen plaćanja istog (pitanje za prodavca kako izdaju račun sa pdv-om a da kupav ne plaća pdv već iznos bez pdv, gotovinsko plaćanne vozaču)
Drvomont, Radanovići, paleta 416 eura....nije jeftino ali nema se izbora
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
Ono jes ma ga niko nece prodati po te pare pa mi kako nas goj oj!
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
Ima li neka pumpa Pelet da znate?
Ima li ko kakvih informacija o cijenama peleta?
Kontaktirah Pelengiće, ove godine im 330e/t, nevjerovatno da je tona skuplja u odnosu na prošlu godinu za 110e. Uzgleda da ono vladino ograničavanje cijena tone peleta na 270e više niko ne *ebe 1%.
Jel to govoriš za cijenu sad da se uzme?Meni je ostalo pola tone ako znam što i kako da uradim ove godine i kad da ga uzmem zajebah se prošle bukvalno platih skoro duplo više na ljeto kad je bila.Ka berza da je a ne prelet.Meni pri tom tonu nikad ne prebaci a ove godine ka da zime bilo nije.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Pelet kod Pelengica je 315e-klasa A2 i 345 za A1 klasu.. obje sam koristio, ne vidim razliku izmedju njih..
Ako im drzava da koncesije cijena peleta ide dolje.
za Pelengiće dadoste 3 različite cijene u 1 dan :D
i ja se pitam kad je najpametnije i najjeftinije poručiti, jer se prošle godine baš dobro zajebah, čekajući Venetu od avgusta do novembra, uzeh od Pelengića kad je najskuplji bio, i još sam častio vozača što je uopšte došao da doveze do PG...
Oce li ogranicavati ove cijene, kakva je ovo sprdnja? Alo vlada
Tacno cu skroz na struju preci. Razmisljao sam i prosle godine
kod nas opština najavila subvenciju pola para do dvije palete. Za razliku od prošle godine kad je bilo 100 po paleti.
Kako mislis to pola para?
Upravo vidjeh u skupštinskom materijalu predlog Odluke u vezi subvencije i ove godine će nam opština obezbijediti subvenciju u iznosu od 135€ po 1tonu peleta. Slaga predsjednik opštine koji je najavio bio subvenciju od 50% ccc (nije mu prvi put da laže, izgleda prešlo mu u naviku kao i za sve drugo)
345 klasa A1, 315 klasa A2.. kod Pelengica.
Jedno pitanje- vidite li vi razliku izmedju A1 i A2, ja ne.
Gori isto, dva puta dnevno moram istresti posudu, ujutru, i nedje tokom dana..
@djuka_pv Provjeravaju li ko uzima taj popust ili je dovoljno samo da je stanovnik Pljevalja?