Najbitnije pitanje je postavljeno.. Kakve su sljive bile :D Pitaj pa javi ziriju
Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk
Printable View
Najbitnije pitanje je postavljeno.. Kakve su sljive bile :D Pitaj pa javi ziriju
Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk
Znam ja takve.Jave se kad zajebu još se čude što bi ovo sad. [emoji2]
Ajde postavi mu ova pitanja pa ćemo šakal i ja unakrsno. [emoji1787]
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Aj nek bude da su loše šljive, odgovor je? [emoji846]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Rekla bih nešto no nije pristojno. :)
Pazi,ako je loš materijal nek odvoji više prvijenca oko 2% jer tu se "liječi" takvo stanje u startu samo nek ne očekuje čudo ako su bile loše.Nadam se da je barem koštice odvojio.
Nema što, viđećemo kad se završi valja li [emoji846]
Okey za ubuduće pošto ćete sjeđeti i zboriti,nek obrati pažnju na transport sve više primjećujem da se šljive stavljaju u one PVC vreće,u transportu puste sok i već krenu tu da fermentišu čak i ako je dobre uzeo to zna biti problem.
Ajde srećan rad. :)
Sigurno su bile u plastične vreće. Uzimali smo već dva puta i bila je odlična rqkija. Testirana na način posle litre ujutru bez glavobolje. [emoji846]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f759307c27.jpg
E kakva mi je loza ispala, uh. [emoji3590][emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk
@extravaganca đe izvještaj.Destilisa' si na pun Mjesec.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...93f2759122.jpg
E kako je one demidžane prigrlio ka baba unučad[emoji23]
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Tonu.
A nije ništa strašno kisjela, ali malo daje. A i neće biti to kvalitet neki sigurno.
Prevaranti od trgovaca pih...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Eto tako
Bijah pored kazana prosle god u Dg, ubaci cojek nekolike glavice crnog luka, veli bolja bistrina, prvi put cuh to
Evo meni rekoše da se stavi soda bikarbona kad se bude prepijecalo. Za kiselost. Ima logike.
Nema.
Pušti te "male tajne velikih" majstora odvojite samo prvih 2% kad prepiječete ko što ti rekoh to vi je što vi je.
Nisam te shvatio ni prvi put [emoji846]
Kako misliš odvojiti 2 posto od prvijenca?
Okupirasmo temu no valjaće nekom. [emoji2]
Šljiva se zove prepečenica jer prvo taj prevreli sok ideš do 3vol% na alkoholmetar.Dobit ćeš nešto jačine o 26-28vol% zavisi koliko je imala šećera.
Zatim druga destilacija obavezno se odvaja prva frakcija (ako je sve okey obično je to 1%) a vama pošto nije nek ode 2% (na sto litara odvojiš dva litra sa lule i baciš).U taj dio jedinjenja (visoko isparljiva tipa miris na oho lijepak) imaju najveću koncentraciju.
Ništa gradi, stepeni [emoji16]
Popih ja neke kruške, odlična [emoji16]
Lozu baaaš rijetko pijem ali moram pofalit lozu @hercules, tj. od starog mu, čista desetka! :D