Zna li neko, smije li da se vozi i ima li neke velike razlike u velicini
Printable View
Ali ako dio ima garanciju npr okine se zupcasti kais ili lanac na bmw novi ko kome placa? Musterija kupila dio u castelanu i jel duzna castelana da to plati svu stetu zbog loseg dijela ili majstor?
Cini mi se da dolazi vrijeme da ce samo majstori sa fiskalnim racunima raditi
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Nisam jos cuo da je iko imao slicnu situaciju od mojih poznanika drugova.... Ali ako majstor nabavi djelove i odradi servis onda on garantuje nekih 60.000-80.000 kako koji,a ako ih ti doneses(ja tako uvijek radim) onda ne znam da li on prihvata garanciju....
Sent from my SM-A356E using Tapatalk
Sta ima kod nas hibrida i ima li uopste ista
Automatic, hibrid, adaptivni tempomat, senzori nazad i naprijed a da se moze uzet do 20-22k?
Ima li uopste ista, za zensko je ne mora veliko auto
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ubacio dimenzije jedne i druge pa uporedi razliku...
https://ratar.hr/kalkulator2.html
Ili neki drugi sajt..
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
95% je neispravan dio!
Odje na ovaj topic od iskusnih kolega koji ne kriju znanje vidis da ima 10 fabrika sto proizvode isto dio za auto i velika je razlika u kvalitetu.
E sad koja firma prodaje los dio neka dobije dobru kaznu...
Ne mora da znaci da je neispravan dio, u vecini slucajeva bude nestrucnja ugradnja tj.pretezanje kaisa, jer danas ima masu priucenih majstora. Desava se da bude do natezaca ili rolera, ali to je baaas baaas rijetkost, bar iz mojeg iskustva
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Velis pretezanje kaisa?
Daa, to sam vise puta gledao, kad dovedu natezac na one tacke , njima se cini labav i onda jos pritegnu, a to su mi potvrdili i neki bas iskusni mehanicari. Kad mi dodje takva reklamacina a vidim da je za par hiljada km bas odran kais i tragovi budu po natezacu, samo ga od*****
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Nijedna firma ne prodaje los dio, postoji samo cjenovni rang vi birate sta odgovara vasem dzepu. Ne treba ti znanje da bi znao da jedan proizvod radi 10+ firmi zato se i zovu aftermarket djelovi. Postoje djelovi dje je kutija sama skuplja od dijela sto se nalazi unutra ali necemo o tome. Presmija me sa ovim za kaznu ono lupis i ostanes ziv da izvines nista licno.
Opet te pitam kako znas da nije do "majstora" no do kupljenog artikla, ipak da kazes i da podvuces da je 95% neispravan dio a da ne znas da jedan proizvod radi vise firmi na svoj nacin a funkcija ista...
Dacu ti primjer za Vodenu Pumpu, 90% "mehanicara" zavrti peraja pre ugradnje moje misljenje da se igra, onda mu dodje elektricna vodena pumpa od skf ( plava peraja ) za golf 7 malo je zavrti i svojim ne znanjem slomi sve unutra i ispadne neispravna vodena pumpa .... treba li da mu se uvazi reklamacija ?
Sad spada da je pumpa vodena sa ili bez elek. sveobuhvatno pravljenja za svetu vodicu nista rucni rad i okretaje motora u opsegu 800RPM cca do 7500RPM.... :)
Sto bas Boga ti navede Golf 7 sa pumpom koja se treba adekvatnom dijagnostikom ozraciti "cooling sistem bleed" kao i vecina savremenih CR motora sa euro 5 i 6 normom?
Od 1997 do dan danas znam kako pumpa radi i koja u vrijeme embarga nije mogla da se kupi tada smo ih remontovali a djelove za vodene pumpe dobijali preko Grcke i sl. :)
Jest vala ima u prstima i rukama 100Nm obrtnog i 150Ks pa je proglajza peraja i procuri pakung iza peraje pomenute vodene pumpe.... :D :D
Znaci po tebi svi djelovi su super i kvalitetni , majstor je kriv nije dio sto ga ti prodajes?
Odje kolege sto su iskusni majstori i ljudi tacno znaju koji dio od koje firme treba da se ugradi. I onda ti kao prodavac kazes da je do majstora a nije do dijela firme koja ga proizvodi npr Topran. Kupis saltericu crkne ti ista posle opet posle godinu dana i ne uvaze ti reklamaciju los majstor ili los dio? Ko ce platit ruke majstoru opet?
Opet dolazimo do toga da vi birate sta uzimate, niko vam nije kriv sto uzimate najjeftinije i gledate da prodjete jeftino. Taj topran spada u ono sto sam napisao skuplja kutija no sam dio.
Po tvome onda bi trebao da tuzis firmu koja proizvodi Topran, kakve veze ima uvoznik ?
Ali felerični djelovi postoje, jbg... ali niko nije ostao ostecen, makar iz iskustva znam i za castellanu i next auto
Ali opet mi nisi odgovorio na moje pitanje, no nema veze
Ako se otrujes od mesa npr tuzis veliku planu onda velika plana tuzi holandsku firmu od koje je kupila meso... istva stvar sa djelovima
Zaebasmo topic, ali zar Plana ne dobija meso sa farme Miljanić iz NK?
Kada pricamo o djelovima i kvalitetu istih, ja bih to vazda prepustio majstorima i uhvatio njih za gusu u slucaju problema.
Velika vecina imaju auta koja se ne mogu odrzavati onda se ide na najjeftinije djelove i varijante. Mislim, je li neko od nas zamijenio DPF ili EGR? Ne, niko. Koliko nas i dalje nosi djelove trapa kod Zlatka na reparaciju?
Jos jedna stvar, nisu uvijek najskuplji djelovi najbolji djelovi. Npr. Bendix kocnice su mnogo bolje of Textara a jefiniji su 20-40%. Ista situacija i sa Lemforderom i Sidemom.
ima li dje kod nas da se kupi ovakvih crijeva?
https://ae01.alicdn.com/kf/Sf2a8207f...4e5467b21v.jpg