Originally Posted by
umart
samo izguglaj a ja ću ti lično potvrditi da od tog projekta sa narodnim kuhinjama nema ništa baš što se odmah ušlo u priču o podobnim i nepodobnim.cijela priča je potpuno fijasko i ljaga koju ko zna kad će da skinu sa sebe,jer služila nije ničemu sem u političke svrhe,na koje se decenijama žmuri.
za vjerske objekte ću ti reći ja i to neću da plekam bezbroj slučajeva zvona,pokrivanja,lamperije itd što su odavno uhodane prevare (koje ti zoveš 'donacijama') samo ću se dohvatiti famoznog projekta vjerskog turizma i skupljanja sve tri relikvije na cetinju.taman već kad sam tu,koliko je sve otvoreno i koliko ko može đe da uđe i vidi viđeli smo baš tu,i dalje ne treba.
što se tiče trivijalizacije sa računima,ako ćeš već tako i paušalci podležu porezu,pa nije zgoreg ti to malo da izguglaš.samo i ja i ti znamo da si priču sveo na tu glupost da se izbjegne pitanje miliona koje se izvuku iz države i nose na blagajnu na karaburmi,nego se svi pravimo blesavi i lažemo u oči.ja prvi nemam problem sa tim,samo neka oni zarađuju ali da se ne lažemo više i da se onda lijepo plati porez.
naravno da imam šta da pričam i o bolnicama,porodilištima itd sa drugim najvećim zemljoposjednikom u državi.mislim,ako se već toliko ježite toga da tako vratite državi koja vam je toliko dopustila,nađite onda šta bi izvoleli i kako,ali ne ide da se samo uzima i još se ljutite kad vas neko prozove da ste samo zamaskirana mafijaška organizacija.inače,sve donacije cip cijele bradate bulumente nadmašuje vatikan.znači za godinu dana,vatikan više uradi za mene i tebe nego i joanikije,miraš i rifat.a maltene beznačajni su u poređenju sa vama.
kad smo već kod humanitarnih akcija,navedi jednu operaciju,liječenje,akciju davanja krvi,bilo šta.nešto se ne sjećam ni za crveni krst,kamoli za bezbroj ove djece i mladih koje smo liječili sms-ovima i preko fejsa.
poenta priče je da vam je društveno angažovanje beznačajno naspram veličine i ekonomske moći.dok je tako,odnos svakog racionalnog čovjeka prema vama će biti isti,nebitno kakvog zaleđja je.