Tekstar je poznat po škripi. Bendix je dosta dobar. Ate je provjereno najbolji.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Printable View
Textar pločice naprijed vozim 70 000km nikad škripale nisu
Pozadi sam ugradio ATE Power diskove i ATE original pločice i taj set ponekad škripi.
Na drugom autu imam Jurid set i on se pokazao dobar.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
senzor na ferodo crkavela,stare 6 godina,imaju još do proljeća po majstoru,ma šta god to značilo.
đe da tražim te bolje brendove?kastelana nije imala ni postojeće ferodo,ni bendix ni textar,za trv i ate nisam pitao...
edit,postojeći ferodo set sem što je star 6 godina i preživio troje vozača sa različitim stilovima nikad nije zaškripao,i radi super i dalje,samo je senzor crkao.
Skripe kocnice koje nisu podmazane i koje nemanu odgovarajuci hardver.
Ima Ate u Next auto. Sad sam gledao imaju na stanju Ate,imaju i Textar,i Bendix.
Od 30tak do 80 eur.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja sam ate poručivao u Ital auto
Radi li ko u CG folije za stakla zastitne? Na sofersajbnu da se stavi i zastiti staklo od kamencica, rizle i slicno.
Koja je cijena toga?
https://www.instagram.com/_____mdg__...NucXV0c2FzeWJj
Znam da oni rade PPI cini mi se da se zove, cijena ne znam koja je
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Do juce se kleli u comline plocice i bluprint a sad kako skoci minimalac od prosli mesec vi tipujete na Ate/Textar/Bendix i sl...
Mozda su vam dali dobre rabate pa sto skuplja plocica vama vise u dzep!!! E viva :D
A zato vise mehanicari odbijaju da popravljaju stara auta... mala ugradnja...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
sto moze biti problem kod DSG-a 7 brzina.. suvo kvacilo... da kad upalis auto i prebacis u D ili R....treba mu 3-4 sekunde da krene?
lamele su nove....zamajac...ulje... tako se ponasao i pprije servisa...
Imamo pasulj i grah pa da gatamo....
Bez gijagnostike i vodjene funkcije kvarova slabo ustanoviti kvar Dsg-a
Osim ovi visokokvalificirani sa Delfijem od 50Ł sa Alibabe i sl..
;)
nema gresaka.... ama bas nikakvih...jedino ako vcds ili nesto slicno moze tokom voznje da pokaze neke parametre pa da probam?
Probaj da pratis signal senzora pedale kocnice, da li salje signal off cim pustis pedalu. Moguce da je senzor pedale los. Imao sam taj slucaj.
Dje cu zvat da pitam za ovaj dio ?
5G2 959 839 A 3Q7
Ebay ili Roksped.
Ima li sta kod nas od motornih ulja na bazi/sa dodatkom Estera?
5w30/5w40
Ima Ravenol VMP 5W-30 na PAO bazi i 100% sintetika, ali ne znam da li sadrži Ester.
Jedno vrijeme je bio Mannol sa tim Ester natpisom, ne znam jesu li ga što mijenjali
PAO baza je za izbjegavanje za moj motor, zbog materijala gumica ventila...Stvrdnjava ih i skuplja
Molim?????
Predstavništvo Peugeot-a je valjda kod Titexa onamo,malo prije kad ideš prema Titexu,ima ona zgrada PLC,pa prije nje je ulaz,i tu su bili,da ja znam. Možda griješim...
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Brjisanje svega sem Yarisa?