Originally Posted by
Novica
Auto sam kupio 2015 u jul sa 170000km predjenih, pravih. Znao je ponekad da podrhti prilikom kretanja u prvoj ali to je bas rijetko. Bio sam kod majstora cim sam ga doveo zbog toga i rekao mi ne diraj nista. I nije bio problem jer se desavalo bas rijetko najcesce ljeti. Ali zadnjih 2-3 mjeseca, kad se ugrije, prvom ne mozes krenuti bez muke i straha. Ne mozes ulicu presjeci na brzinu jer ga moras na kumplug varati a to traje (moras bas paziti da su auta daleko dok se ukljucis).
Znaci, kod mene je 3 godine, presao skoro 50000km, veliki dio je gradska voznja. Ali, mislim da nije do mene, jer, vozio sam i A4 koji je sad blizu 300000km (ja sa njim presao 130000km isti stil voznje) kod drugog vlasnika i jos na fabricki set. Majstor juce ne iskljucuje mogucnost da je onaj cilindar doprinio podrhtavanju prilikom kretanja u prvoj. Svakako, mozda ni djelovi vise nisu kao sto su nekad, iznenadio sam se da je hidraulicni cilindar komplet plastican i ne moze se reparirati. A mouda prvi vlasnik (prije mene) nije bio bas fin prema kvacilu, mozda ga je on naceo, ko zna...
Svakako, evo sam ga i jutros kroz grad urnisao plus zaglavio u koloni (stani-kreni), za sad sve normalno.
Inace, cijela ova rabota, sa djelovima i rukama me dosla 640€ + registracije prije par dana 290€ = 930€ je na auto poslo ovih zadnjih mjesec dana....
Sent from my LG-D802 using Tapatalk