Zbilja, kakve avetinje..
Trebao si kod Stanica, obicno imaju termina..
Printable View
Zbilja, kakve avetinje..
Trebao si kod Stanica, obicno imaju termina..
Vecina guma ima granicnike kao na slici. Mjeri se kod njih. Tj ovaj zeleni dio. Crveni dio jedino ako je nesto vidno izlizan.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bbb9cc22df.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d156162312.jpg
Sent from my SM-F956B using Tapatalk
Evo sve 4 skinute sa auta...ja znam da bi pojedini presli jos 60 000km na ovo...
Da sam u Rozaje na -15 pa da razumijem, ali kroz PG...
https://i.postimg.cc/yYF0pq3h/IMG-1390.jpg
Evo nove all season naprijed...ne znam ciste li se same
https://i.postimg.cc/RZ4KjPwk/IMG-1391.jpg
Reglazu ne zaboravi ...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Nisam 4...
Kupio sam prije 20 dana full zimske pozadi, i evo sad dvije all season za naprijed.
Imam set drugi tockova r18, na njih ce ici nesto ozbiljnije od guma...ovo mi je bilo daj sto das da prezimi, i onako ovo nije auto koji se moze nesto voziti po snijegu
Tako se inace odrzava auto.
Fantastican automobil...Oni mimovi su istiniti izgleda.
Aj reko da odem put Kuckih korita da probam kilometar-dva u snijeg, da vidim jesu li cemu gume i da se obrnem nazad...
Ukratko blokirao sam saobracaj 50 minuta...
Nasadio sam ga patosom na uzbrdicu u 10 centi snijega, tockovi nisu dohvacali podlogu...kunem vam se opel korsa prolazi tuda glat
7 ljudi, 3 okinute sajle, lanci, patosnice pod tockove...50 minuta kopanja, jedva sam izasao.
Sto se mene tice nikad vise
E ono je prizor. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nemoguće vala, 14cm klirensa ima F31, no si se ti malo zanio, menščini
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
14cm? LOL
Sport ima 10mm nize vjesanje nego standard...
Sto je opet kataklizma, jer je podugacak auto i taj klirens nista ne znaci na bilo kakvu promjenu terena/nagiba.
Prosao sam vala grdilo kilometara po snijegu, ali mi se ovo nikad nije desilo.
Samo je stao u mjesto.I ni naprijed ni nazad ni makac
Sve ok gume i pogon i to, dok je bio na idealno utabani put
Ugasen DSC?
Ajmo smotra guma !!!! :) :)
https://www.instagram.com/reel/DD68_...cwMHJ1MnlrcTho
Izdusi gume kad si na snijeg ... pomogne ...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Odlicno mi se pokazase Barum Polaris 6 sinoc, po onom snijegu sam se vracao iz Nisa za PG preko Novog Pazara i bi jedno dobrih 7-8km neocisceno i bez tragova guma uzbrdo. Bez problema izgura pezol samo na gume i ako se razmisljah da stavim lance mada to je bilo 15-20cm snijega max
Za 15-20 cm neprogaženog,uzbrdo,pežol...skidam kapu
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
I ja kupih Barum Polaris 6 danas, 205 55 16,hyundai i30.
77 eura izlaze po gumi sa montažom.
@JigSaw, koliko su ti stare gume?
Sinoc i jutros u Plavu, snijega napadalo dosta, nove Barum Polaris nisu mogle malu pedencu snijega da pregaze no su proklizavale, na ravnom preko snijega bez problema.
Imadoh nekad barum polaris zimski (sve cetri) par je li bio 4 ili 5 ne sjecam se... Strasna guma za zajebani snijeg. Jednom na Ibarsku mi iskocise neka zaprezna kola a nevrijeme je je bilo takvo da je Vucic sa bagera molio ljude da ne izlaze iz kuca. Nije se islo ni u skole ni na poslove...Povampirile su gume kako su iznijele tu situaciju. Nevjerovatno... Mana im je sto su jedino bile dobre za duboki snijeg, za ostalo da prostite go k.
Nesto razmisljam...ja cu vjerovatno krajme mejseca poslom po CG, a na autu su neke dzigibau zimske gume cini mi se ni google da nije cuo z njih, jes da su nove...a ukrkao snijeg svudje gore po sjeveru...uzdam se sto je terenac u pitanju sa 4x4 pogonom...
Uzeh zimulje Hankook run flat, prije ću 4 rezerne nosit u gepek nego drugi put kupiti run flat gume.
Udobne a?
Na snijeg ih nisam vozio, kiša na kočenje nešto im ne vjerujem, tvrde su ko da na felne vozim, trapovi trpe i najmanji prelaz da ne pominjem rupe i rupice, i dosta su bučnije od običnih. Danas mi je bilo žao auto da se vraćam iz Tivta preko BD za PG(jer su Radanovići iz pravca Tivta haos) nego napravih sebi obavezu u NK da idem na Grahovo.
Definitivno NE KUPOVATI to nije za nas.
Prednji tockovi proklizavali, bio je dubok snijeg ali je mi je pezo dosta tezak, pa ajde da ih ne kudim mnogo. Po ravnom i skretanja, bez problema, drze se pravca.
Nije nije, kod tazbine ima mala pedenca, da jutros neki im komsija sa Cerkijem ne utaba stazu osao bi tu dje sam ili bi lopatao par sati
Conti AllSeasonContact 2 položile ispit što se snijega tiče. Preko Zatrijepča išao na Korita danas, jedno par kilometara prije Korita bješe neočišćenog puta, leda i snijega, lagano bez ikakvih problema prođoh, čak sam na par mjesta morao da stanem uzbrdo, lagano bez šlajfovanja kretao bez greške.
Drug se vrnuo, nije mogao proći mada biće da su mu neke ljetnje iako on veli all season... :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1eeaa5ad88.jpg
Allseasoncontact 2 sam stavio drugarici na auto prosle zime i to auto sam vozio po svakavim uslovima. Dobra guma..
Evo ovakoo:
Petlas guma sasvim koretkna, za snijeg i kisu sam bas zadovoljan, jedina mana koju sam uocio do sad je jer bruje preko 80kmh na suvo.
Tipa, sad kad sam bio do Budve prije neki dan, imate osjecaj da vam je lezaj u tocak crkao kad idete 80+ kmh, kod nas đe je hladno i kvasno cuju se skroz malo.
Ko ne vozi preko 80kmh odlicna je [emoji23] Doduse, kad navijes muziku ne cujes ni to brujanje.
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Cisto da napisem nesto,Barum quartaris 5,prije nove do Kolasina i ono malo sto sam dohvatio snijega i leda,nisu proklizale ili zavrtjele ni jednom. Ali da je snijeg bio veci,ne znam da li bi valjalo ista. Kolaga ih vozi na cady i vrtio oko niksica,nije to to.
@Bitrate ja sam ima Conti All season contact(doduse jedinicu ne dvojku) i vrhunske su bile..Jedina mana sto su se bas brzo potrosile
Debica Frigo HP2 aka Sava Eskimo HP2 za sad okej...Po kisi i vise nego korektno, po snijegu sam ih vozio kilometar prije nego se zaglavih jer sam auto nasadio patosom.(to vec nije do guma). Ali su drzale ok.
E zanimljivo mi je da po suvom nisu neke...Znaci ovako kad je vrijeme u PG od 10-12c budu dosta bucne i vozi se kao prikolica da je prikacena na auto, ma koliko god ih pumpao...Nekako nisu precizne ni malo, kao ljigavci..
A dofatim li se krivina, ne dozvoljava mi gas uopste dok se volan potpuno ne ispravi...Smijesno mi je bilo da tipa na 140-150 na skoro prav put zna da blica kontrola proklizavanja.
A recimo po kisi, ako je 5-6 stepeni, skroooz pozitivno iskustvo, drzi korektno, nema drame abs-a ni kontrole proklizavanja previse
Evo ih naručih i ja pa javljam kad ih probam na snijeg.
Do sad sam imao Pireli AllSeason Plus, 27.000 sam prešao sa njima, korektna skroz guma koja ne voli mnogo kišu, ostalo je ok. Čudno da su mi zadnje na graničnik, znači kraj, a prednje mogu do ljeta sigurno, baš vidna razlika u potrošenosti (CX-5 AWD)
@TAKUMI ako ti nije mrsko provjeriti šta ima u ponudi od zimulja dimenzije 235/45 R18.
Imam dosta toga ali nisu za prodaju, DOT je stariji od godinu dana.
Pirelli powergy winter 98v xl =253e
GoodYear Ultra Grip Performance 3 xl FP 98v= 227e
-//- Ultra Grip Perfomance 3 XL AO (audi only :) ) = 235e
Ako te interesuje ALL Season
Michelin crossclimate 2 xl m+s 3 PMSF= 226e
Cijene po komadu, za kolege forumase popust, vise informacija PM :)
.....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c813faa6cc.jpg
Sent from my SM-F956B using Tapatalk
Dje imaji dobre felne za vw da se kupe. Fabricke 18ice