http://www.nacional.hr/clanak/78784/...nim-interesima
Printable View
pretpostavljam da si na ovo mislio
Quote:
Izvor: RFE
U izvještaju koji je objavio Stejt dipartment, Crna Gora se označava kao jedna od traznitnih stanica za šverc kokaina i heroina prema zamljama Evropske Unije i kao država u kojoj, i pored spremnosti institucija da se stane na put organizovanim kriminalnim grupama koje se bave ovim ilegalnim poslom, iza rešetaka završavaju uglavnom ulični dileri.
Stejt department u svom posljendnjem izvejštaju navodi, pozivajući se na na crnogorksu policiju, kako grupe iz Rožaja i Berana imaju glavnu riječ u švercu heroina sa Kosova, ali i da su crnogorski državljani koji borave u državama Evropske Unije umiješani u šverc kokaina iz Južne Amerike u Španiju, Holandiju i skandiznavske zemlje.
Istrage se u Crnoj Gori uglavnom fokusiraju na manje bitne organizatore kirminalnih grupa, korisnike narkotika, ulične dilere i zaplijenu droge u pograničnom području, dok se glavni narkodileri rijetko hapse, navodi se u izvješaju.
Pozivajući se na crnogorsku policiju Stejt dipartment navodi da su određene kriminalne grupe u zemlji dio međunarodne švercerske mreže iz regiona, zapadne Evrope, Južne Amerike i sa Bliskog istoka.
Novac zarađen prodajom narkotika pere se kroz legalan binzis, a najčešće kupovinom nekretnina ili luksuznih automobila, kaže se u tom dokumentu.
Iako se ističe da Stejt dipartment smatra da Vlada Crne Gore ne ohrabruje i ne podržava proizvodnju nedozvoljenih supstanci, distribuciju narkotika, kao ni pranje nelegalno stečenog novca, naglašava se da su korupcija i percepcija da se korupcija toleriše uobičajeni među prosječnim građanima Crne Gore, i da korupcija utiče na službe bezbjednosti i pravosudne organe.
U izvještaju se navodi da je saradnja crnogorskih institucija sa partnerima iz SAD-a i Evrope, kao i agencije DEA sa lokalnom policijom odlična ali se dodaje da je povjerenje javnosti u sposobnost Vlade da se izbori sa korupcijom i dalje na niskom nivou.
Crnogorska policija je negirala navode štampe da je zbog operativne bezbjednosti isključena iz međunarodnih policijskih akcija, poput akcije Balkanski ratnik, tokom koje je oduzeto preko dvije tone kokaina iz Urugvaja, kaže se u izvještaju.
U ovom izvještaju Crna Gora se opisuje kao uglavnom tranzitna zemlja za heroin koji dolazi iz jugoistočne i jugozapadne Azije na putu ka zapadnoj Evropi i za kokain koji se proizvodi u Latinskoj Americi, a zatim morskim putem preko Crne Gore doprema u zemlje Evropske Unije. Konstatuje se i da manja količina krijumčarenih natrkotika, deset do 15 odsto, ostaje u zemlji i prodaje se na malom ali rastućem domaćem tržištu.
Iako je Crna Gora borbu protiv šverca narkotika proglasila jednim od glavnih prioriteta, krivična djela iz oblasti narkotika i zloupotreba droga, posebno među mlađom populacijom, su u porastu.
Crna Gora, kao ni prošle godine, nije uvrštena na listu država koje po obimu pranja novca i finansijskoj kriminala predstavljaju opasnost za nacionalnu bezbjednost SAD.
Kad se cio text pročita onda sve to ima malo drugačiji prizvuk,prizvuk problema koji čeka da nam se obije o glavu ;)
Jovanović: ‘’Visoki funkcioner MUP-a Srbije ljetovao sa Šarićem’’ 02. mart 2010. http://www.portalanalitika.me/images...-jovanovic.jpgPredsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović kazao je sinoć u emisiji televizije B92 ‘’Intervju sa Jugoslavom Ćosićem’’ da je visoki funkcioner MUP-a Srbije ljetovao sa Darkom Šarićem, osumnjičenim za šverc dvije tone kokaina iz Južne Amerike.
Upitan da li je srpska policija znala šta je Šarić radio Jovanović je odgovorio potvrdno.
- Ne da je morala znati nego je znala, ali je imala interes u legalizaciji te njegove poziciji ovde u Srbiji, a ne u Crnoj Gori! Konačno, ne znam zašto je važnije za ovu zemlju koja Šarićeva tetka je išla sa njim u Tursku od pitanja ko je iz policije išao sa njim na to ljetovanje pre šest meseci - kazao je Jovanović ne željeći da otkrije o kom se funkcioneru radi navodeći da je ''istraga o toku''.
Kriminalizacija Crne Gore : On kaže da postupanje Srbije prema Crnoj Gori u slučaju Darka Šarića je kriminalizacija susjedne zemlje.
Jovanović je rekao da ovakav stav Srbije mnogi komentarišu kao revanš Beograda zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa između Podgorice i Prištine. On je dodao da ključni potez pravosudnih organa Srbije, u slučaju Darka Šarića, treba da se odnosi na okrivanje načina kako je Šarić dobio srpsko državljanstvo. - Što je značajniji odnos crnogorske policije prema Šariću nego odnos naše policije prema njemu - upitao je Jovanović.
A ne ocekujem da ce i RFE i njihva kancelarija u PG dati cijeli prevod,naravno da je bila kampanja Tadica i Medojevica,sada se stisava bura;
"Vlada ne podstiče niti olakšava nezakonitu proizvodnju ili distribuciju opojnih ili psihoaktivnih droga, kao ni pranje novca vezanog za transakcije sa drogom", dodaje se u izveštaju.
Ocenjuje se da mali procenat droge koja stiže u Crnu Goru ostaje za domaću upotrebu i procenjuje da se od ukupne količine, 10 do 15 odsto narkotika ostaje za crnogorsko tržište.
U dokumentu se ističe dobra saradnja američke agencije DEA sa crnogorskom policijom i najavljuje nastavak saradnje Stejt departmenta sa Vladom u Podgorici.
"SAD planiraju nastavak bilateralne pomoći za promovisanje vladavine prava u Crnoj Gori, uključujući i suzbijanje krijumčarenja narkotika", navedeno je u izveštaju.
Znaš li koliko se ljudi može "uradit" sa 10-15% od 2 tone kokaina?Kad to naši "kontraverzni" biznismeni "prepolove" ispane količina x5 ;).To je za malu Crnu Goru previše.Da pola količine ostaje svi bi morali bit korisnici za toliku potrošnju.
Ti si fino izdvojio djelove koji ti odgovaraju i na njima insistiraš a ostalo guraš pod tepih.
A odakle ti znas da su te 2 tone trebale ici preko CG? Mozda bolje znaju neki funkcioneri iz"konzervativnih" srpskih stranaka,i istrage o pranju para preko tzv"taxi" udruzenja,treba biti strpljiv i sacekati razvoj dogadjaja.Znam sijaset dizaca 3 prsta koji su napravili imperije od prljavih poslova isto kao neki prekonocni montenigreni.Zato me ne prozivaj za "guranje pod tepih",ja sam za ciscenje terena,a to ce biti samo priblizavanjem EU,without politickih partija.
ovo su američke procjene a ne moje ili nekog drugog ;).ti si prvi iz texta izdvojio samo ono što je dobro za nas a ne i loše stvari o "poslovanju".
ne kažem da nisu.pa isti vojvoda je desetak firmi izvrtio.on i danilović izuzetno fino žive i to vrata do vrata sa nekim ljudima koje inače " ne podnose".
tih istraga nema i neće ih ni bit.prost razlog,ni oni neće insistirat na nekim drugim istragama.zato se nije daleko stiglo sa predlozima o lustraciji,preispitivanju porijekla imovine itd.samo priča.
Casti mi sam ja mislio da je "izbetoniran" nedje u novogradnju :)
Quote:
U izvještaju se navodi da je saradnja crnogorskih institucija sa partnerima iz SAD-a i Evrope, kao i agencije DEA sa lokalnom policijom odlična ali se dodaje da je povjerenje javnosti u sposobnost Vlade da se izbori sa korupcijom i dalje na niskom nivou.
Kako lazu to nijemoguće. Danima cojek od integriteta pise da ne saradjuju a ovi oce sad da nas obmanu. Nece moci jer mi znamo ko istinu prica.
Quote:
Kako lazu to nijemoguće. Danima cojek od integriteta pise da ne saradjuju a ovi oce sad da nas obmanu. Nece moci jer mi znamo ko istinu prica.
Smajo Šabotić :lolblue:Quote:
Izvor: Vijesti
Glavni odbor Stranke penzionera, invalida i socijalne pravde donio je principijelnu odluku da stranka na lokalnim izborima izađe zajedno sa jedinstvenom opozicionom listom svih stranaka, saopštio je juče predsjendik SPI Blagota Mitrić.
Na sjednici je izabran i zamjenik predsjednika Stranke Miladin Miško Kadić, bivši delegat Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope. U Glavni odbor su izabrani novi članovi: dr Smajo Šabotić, mr Vesna Simović, Novaković Batrić Baćko, Branko Kaluđerović i Mileta Cmiljanić.
Na predlog Mitrića, Smajo Šabotić je izabran u Predsjedništvo, a Vesna Simović za portparola Stranke.
Okle je on sad ispliva + još sa Blagotom u partiju.Ko zna,možda i izgubi DPS na izbore :lolblue:
Hari, zasto brises postove? Je li da te tvoji ne nacepe sto sam rekao da je Kusovac obicna krpa?
Sta je problem da se pomene da je uhapsen Batica Vlahovic, do hapsenja, i pustanja iz Spuza telohranitelj Brana Micunovica?
Je li, koji dio bezbjednosnih sluzba CG je ucestvovao u akciji Balkanski ratnik?
Sto se integriteta tice, samim tim sto nisam sa tobom u vlasti, daje mi za pravo da ga imam makar trun vise.
Ko cita, vidjece da ovi odavde ne hapse dilere, nego kao sto sam u jednom postu napisao ove sa 2 dzointa. To im je domet.
Kad ti nesto reces onda to ima narocitu tezinu pa se to mora brisati jer ce izazvati lom. Tvoje istine su prosto nenadmasne a ocjene nepogresive. Morace se nauciti na kulturniji rjecnik ipak.
Ja sam do sad sumnjao da je Hari u vlasti a evo sad mi je to i potvrdjeno :)
ada chus, u vrhu vlasti :D
to to , samo neka nicu , svi zajedno tako i treba ..treba tu bataliti ko je srbin ko je crnogorac ko je bosnjak albanac ....meni su svi ljudi isti ...samo los i dobar coek .....sjutra sve i da ne valja medo ,kontrolisace ga zivkovic , njega ce milic , milica ce neki iz BS ...nebitno ..samo da se jednom PROMJENI pa ako ne valja vraticemo ih opet :) samo da se makne vise ovaj policijski aparat odvratni
Ma opusteno, nista novo. Sad ce i aktivista dps Ceko Dacevic da aktivira opet svoju "stranku". I Ceko i slicni njemu.
Samo, malo su se zajebali. Bas kao i sto se Sarica tice. Valjda su mislili da su ovi iz Srbije idioti, pa da ne snime sta se radi. Stvar je prosta, trgovina kokainom, ogroman novac koji se zaradi, kasnije se opere u Srbiji, pokupuju se preduzeca, a sto je vaznije kupi se politicka moc. I kao rezultat direktan uticaj na Vladu Srbije. E, pa malo su se zajebali sto se svega tice.
Varas se sinko,mnogo se varas,ta bajku,baba-dedu,deda-repu,ostace samo bajka.ne moze funkcionisati opozicioni savez na izborima koga je napravio ambasador Plate.Opet ce ti biti dps+sdp+ albanska+hrvatska partija,tako i na republickom nivou,a mozda uvedu i SNP.
Ne treba da se dijelimo(svi smo srbi,jel de),a sada zaboravimo podjele samo da ode policijski rezim?
Mislim da kada bi sjutra bili izbori u BD,rezultat bi bio 80% za dps-sdp a ne 77% kao prosli put.
A kako si se ti zajebao,mislis da je Saric prao pare preko registar kase u piljari u NS a ne preko racuna koje direkno kontrolise NBS?
Saric je svoj mir placao partijama u Srbiji,ali nakon raskola SRS,i nicanja novih,apetiti u Vojvodini i BG su porasli,i pukla je tikva.
Pa o cemu ja pricam? Ovi snimili, i cekali kad ce da trazi otpust iz drzavljanstva, stavili sapu i sve oduzeli. Naravno, tesko da politicari u Srbiji, nisu imali lepljive prste, i da ih nije potplacivao. Kao sto je Soldatovic u Beloj ladji rekao "jebes pare, bitni su mandati". Prvi koji mi pada na pamet je konzument njegovih "proizvoda", a ne sumnjam ni da su se ostali mastili. Covjek bio eksponent CG u Srbiji, ali se malo preskartao, i sto se Srbije, ali i Crne Gore tice kad je pomislio da ne mora vise da placa reket, pa je popio metak.
u istoj toj beloj ladji:
-ako izgubimo izbore,mi cemo prvi da organizujemo konferenciju za stampu i da lazemo da smo pokradeni,zato unapred treba sastaviti spisak primedbi na izbore,i mezu za novinare,prasece,pileceeee
Ma nije valjda :)
http://portalanalitika.me/politika/v...crne-gore.html
Sta sad ovaj oce? Zar nije ovo problem Srbije?
http://portalanalitika.me/politika/v...ke-o-ariu.html