A da neko napise jedno 20 aplikacija koje najcesce koristi?
Printable View
A da neko napise jedno 20 aplikacija koje najcesce koristi?
A da pocnes od sebe? :)
Ja sam nabacio par njih na prethodnoj stranici, kasnije kad budem stigao cu iskucat spisak svih aplikacija i igrica koje koristim i preporucujem.
Problem solved ! :)
u cemu moze biti problem , danas nisam mogao da otvorim nista sto se tiche online aplikacija na iphone - reko WiFi-ja?? Probao sam na 2 - 3mjesta nadje signal, selektujem, ima 2-3 linije signala, i kad ocu da udjem na youtube, ili safari ili app store ucitava mi 2 min i kaze da ne moze da otvori??
Tel 3gs, 32 gb , t-mobile kodiran.
(y nedelju mi je radio normalno)
to je bilo oko 9 - prije 4 sata. gledao sam i IP adresu i sve, bile su otkljucane mreze. na isti taj signal sam se zakacio prije 2 dana. nisam ,samo sa Iphonea sam pokusao. Sta moze biti ako je do njega?
Zabudalio mi je iphone 3G :D
Verzija mu je 3.0.1 (7A400).
Sam se pali/gasi, smanjuje/povecava ton...
Jedino normalno radi kad ga stavim na punjac?!
kad ga maknem sa punjaca, samo se pojavi ona jabuka, i ugasi se tel, i sve tako....
Pokusavam da ga ugasim rucno - nece..
Pomoc ?
ovo na danasnji dan poceli da se kvare Iphono-vi :D haha a :) bice za 24 sata masu pitanja :))
Moguce da je do toga. Inache na promonte modem sam jos koji dan.
Zato sam te i pitao... 99% ti nije do iPhone-a, vec dok izlaza tih mreza na net... Meni se samo jednom desilo da nakon reinstaliranja softvera ne mogu da se zakacim na known WPA2 mrezu, tj morao sam da mijenjam key mreze...
Meni jutros radi normalno iphone.. ugasih ga sinoc nekako, i evo jutros radi bez greske. Sto mu se desilo, pojma nemam. Predlazete li mozda da ga upgade-ujem? makar na 3.1.3 ?
Pa dobro bi bilo makar na 3.1.2... 3.1.3 nije donio nishta revolucinarno... A mozes i na iOS4...
Mene interesuje đe i po kojoj cijeni mogu kupit nov iPhone (3GS ili 4) a da nije zaključan ni na jednu mrežu ovog svijeta. :D
Pa dosta ljudi prodaje sim free iPhone-ove... E sad za cijenu, ocekuj 500+ ako je neraspakovan (3GS), ili mnogo vishe ako je 4 u pitanju...
Da nije ko odradio jailbreak za verzuju 3.1.3? Da znam da provjereno radi :)
dobio sam iphone 3gs,zakljucan je,soft mu je 3.1.3 ,jel moze da se uradi jailbreak i unlock za njega? i ko to radi i koliko para ? uradio sam sam za 2g tako da koliko toliko znam kako se radi,a po internetu bar dje sam ja nalazio pominje se neki spirit za mac,a nemam mac ... jel postoji nesto za windows? mozete li me uputit na neki tutorijal ? na iclarifield se ne mogu povatat
vidjeh preko idetectora da imam new bootroom
Zar je bilo toliko tesko otvoriti ove dvije strane i procitati uputstvo pisano u stilu onih knjiga for dummies? :)
http://www.iclarified.com/entries/in...scid=11&seid=2
http://www.iclarified.com/entries/in...scid=11&seid=1
Jb i unl0ck za 0 eur :)
update, evo i wizard http://www.iclarified.com/jailbreak/index.php / http://www.iclarified.com/unlock/index.php
hvala sale,uspio sam odradit jailbreak sa spiritom,al imam problem kod unlocka,kad pokrenem cydiu stalno mi prikazuje error,na wimax sam mrezi,probao sam i ultrasnow al kad krenem da instaliram ne dozvoljava mi,jel to do mreze ili ?
super :) Cydiu si strikirao na pocetku jailbrake-a ili je ostala od ranije? Mozda da probas unlock bez vracanja starih podataka, vec da ga nakon jailbrake-a setujes kao new iphone... i onda probaj unlock...
izgleda da je bilo do mreze nesto,jer sam se nakacio na promonte wireles u delti i uspio ga unlockovat tako da sad fino radi :) hvala sale na linkovima :)
nema na cemu, bitno je da radi ;)
Problem sa 3gs-om. Brat mi je pokusao da updajtuje software na sa 3.1.3 na 4. I nesto je radio i sve izbrisao valjda, sad kad upalim i phone pokazujemi mi tel u usb- i da upalim i tunes. ? zna li ko u cemu je problem , kasnije je pokusao sa restoreom, ali ni to kako kaze nije pomoglo. inache imam promonteov modem pa nmg da ga updajtujem sa mog kompa.
vjerovatno ga je brat updejtovao na 4.0.1 i zakljucao ga.Ako ti je iphone sa starim bootom mozes ga ponovo JB i unlock, ali ako imas novi boot moras cekati JB i unlock za 4.0.1 firmware
kako mislis boot? tel je iz t-mobile, zakljucan. KAd ubacim ubs i otvorim i tunes, ne prepoznaje nista , sve pise N/A.. Moze li kako dase odradi opet na 3.1.3??
Da li je taj 3GS kupljen u CG? Da li radi sa T-Mobile karticom?
p.s. sta je to nmg? :rolleyes:
DA. Podgorica - T- mobile kartica. ne moze ni jedna druga :)
Evo opet sam pokusao, i isto mi pokazuje, cim prikopcam iphone , usb i itunes...
Ali sada radi sa T-Mobile karticom? Onda se zakljucao i moraces da pratis ovu stranu
Stavi ga u RECOVERY mode, pa probaj da uradis RESTORE ako imas sacuvan SHSH .
Ili probaj u DFU.
Kako da ga stavim u recovery? Ustvari itunes mi kaze da je iphone u recovery , i uradim restore i nista. ono skida 300mb i jache, i kad zavrsi isto kao da nista nije ni radio?
NE RADI UPDATE, preko itunesa. Odavde ga skini http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ i shift i restore klikni i tako uradi. NE PREKO ITUNES.
How to put your iPhone in recovery mode :
- Turn the device completely off and disconnect it from cable/dock.
- Hold down the home button.
- While holding down the home button connect to a computer with a cable (easiest) or dock.
- Keep holding down the home button until you see a connect-to-itunes screen You are now in recovery mode.
hvala,hvala, ako vas nedje vidim , imate sok od mene :)
Javi samo sto si uradio ;) :)
Aj sa srecom :)
ovo skinuo sam 4.01 fw. ubacio u neki folder, ugasio iphone, drzao home dugme i ubacio u usb. otvorio itunes, shift + restore - izabrao fw 4.01 i ok. :) onda mi se popunjavali nesto na iphone, jedno 2 min. i eto ga :)
Odlicno, jos da izadje JB :)
JB :) nmg da koristim raniju verziju jb-a , moram cekat za 4.01?
puno pozdrava.. ja imam 3g, imao sam jailbreakan phone na 3.1.3 i nisam napravio restore i stisnuo sam samo da updatea nnovi 4.0.1 OS. zablokirao mi je mob i sada ne želi napraviti niti jednu od ovih vaših opcija koju sam pokušavao.. ima ko kakav savjet..!? :o))
..točnije, sada sam ponovno pokušao isto napravit i uopće mi ne želi prepoznati iTunes iPhone i ne želi ali dođe u recovery mode..