Zna li ko moze li da se izvadi nedje atest kad se zatamne zadnja stakla na auto?
Printable View
Zna li ko moze li da se izvadi nedje atest kad se zatamne zadnja stakla na auto?
kako ti moze pomoći atest, kad je nesto zabranjeno...
a ako je zabranjeno onda meni nije jasno kako se voze ovolika kola sa zatamljenim staklima??? vjerovatno postoji neki dio u zakonu koji dozvoljava to... ja bih rado na moje auto zatamnio ali vrlo blago stakla) al me smo taj zakon odbija od toga...
zatamnjena stakla mogu biti na sluzbenim vozilima drzavnih uprava kao i vozila kojima su fabricki zatamnjena stakla (privacy glass), ostalima ne. To sto je policija prestlaa da sankcionise takva vozila, to je vec druga prica..
a ko bas oce, fino kod dermatologa da mu ovaj da potvrdu da ne smije kozu da izlaze suncu, sa tom potvrdom da radi atest na etf, i eto, imas potvrdu i atest, drs' to u auto i miran si.
Ja imam fabricki zatamnjena zadnja a prednja sam zatamnio 40% sto je dosta blago i niko mi nije pravio nikakvih problema do sad i nadam se da nece
Nece dok im ne dune. Tako puste malo narod pa opet navale.
oce ako im se cefne. desavalo mi se ranije, kad me zaustave, da mi za pojas nista ne kazu a jos prekoracim brzinu :). imao sam na zadnja stakla foliju ali sam je mora mac jer su htjeli da pisu (prije 2, 3 godine cini mi se) ;).
nije mi jasno, obzirom da su ova auta koja se kod nas voze, uglavnom uvoz iz EU tj Njemacke, dostina ih 'dodje' sa folijom. zar je tamo dozvoljeno?
Imas ljude koji imaju dozvolu za postavljanje folija , kao NPR Pele iz Kotora ili Vesko iz Podgorice ( LLumar folije ) oni ne daju atest ali sigurno mogu izdati neki list da je kupljeno i radjeno kod njih ...
Ili u prevodu imaju dozvolu da krše zakon? E ovo samo u CG može definitivno!
Meni su zadnja bas dosta tamna a prednja toliko malo da kad me zaustavila posebna u Bd pitali su me samo za zadnja stakla jesu li fabricki a prednja nisu pominjali, mada moze naic policajac kojeg je zena iznervirala prije toga pa da vas izmaltretira i za to malo kao kad je mene peglao jedan dan za dnevna svijetla jer inace dnevna nisu dozvoljena u Cg nego se striktno preko dana trebaju koristit oborena. O listovima, atestima i slicnim papirima se nemojte bakcat jer kad je nesto zakonom zabranjeno mislim da su ti papiri suvisni. Ako oces da zatamnis stavi malo naprijed i nadaj se :)
ima li dje kakva potvrda da imam fobiju od policije ida ne smiju da me zadrzavaj uduze nego sto je dovoljno da vide tu potvrdu... :)
Ima li dje kakva potvrda ako me zaustave i ako procitaju tu potvrdu da sebi pisu kaznu da su napravili prekrsaj tim sto su me zaustavili a ja imam potvrdu. Kako je ovo tesko procitat.
koliko znam, oni su radili ovo i prije slucaja ''golf 3'' tako da su zadrzali posao a neko od njih postavlja i policiji . ne opravdavam niti se mijesam , samo dajem savjet ko zeli kako da dodje do papira .
iz iskustva znam da u Bar nista ne pomaze kod Policije ... bukvalno .
Ima li dje potvrda da mi je odobreno da prenosim drogu preko teritorije Crne Gore? Velike kolicine droge? :)
imaju 'dozvolu za postavljanje folija' ? Oni nude svoju uslugu a ljudi je koriste. Jedine dozvole koje oni imaju su dozvole da obavljaju blabla djelatnosti na blabla lokaciji i da za to placaju porez.
Folije moze svako da postavlja...jedina razlika je sto postoje ljudi koji to rade profesionalno, imaju poslovni prostor/garazu, reklamiraju se itd itd, a onda imas one sto to rade iza kuce kad padne mrak npr :)
Onaj sto je meni zatamnjivao auta je odradio desetak auta iz pratnje (makar da sam ja vidio). Dosli su, platili/dobili predracun i pozdrav.
A ova fora da ne smijes da se izlazes suncu...presmijesno. Da je bilo ko od vas policajac, da li bi pustio nekoga ko oce da mu proda ovakvu pricu?
Ja bi mu prvi rekao 'pa ti vozi uveche'.
Folije su zabranjene i bice zabranjene. Fabricki su zatamnjena uglavnom samo zadnja stakla novijih auta, rijetko i prednja ali VRLO MALO.
Ove mrkli mrak folije kao sto imam npr ja imaju rok trajanja, a taj rok je do onog momenta kad me zaustavi neka nervozna ekipa interventne :)
sve je kako na koga naletis... ja ih vise i ne spustam, pa ako pita pita, mada me ne smara niko, znaju me vise :) jedino mi je D.S jedne prilike rekao, i ako se znamo, da ako me zaustavi sledeci put, uzece mi auto. moj komandir je mene nacerao da ih skinem sa mog auta, tako ces i ti sa tvog :)
meni su 65% global, al cini mi se kad ih uporedim sa drugovim lumar od 65 ove moje su ko na Trilev audi( b7 2.0T) one 80% sto su bile na zadnja stakla :)
3le , kao sto rekoh od slucaja ''golf 3'' zabranjeno je postavljati folije i pruzati usluhe postavljanja ... izguglaj , vodjeces da je momak koji je postavljao folije na Konik uhapsen i kaznjen . Llumar tj Vesko ima dozvolu od MUPIJA i moze da ti izda sertifikat koji govori da ima zastitu od UV zracenja kao i jos neke stvari ... zastita prilikom udesa :p
Onaj je privodjen zbog svjedočenja , a nikako nije mogao biti kažnjen jer u to vrijeme nije bilo zakonske zabrane tamnih folija na autima, moguće da je kažnjen jer nije imao registrovanu firmu i nije plaćao porez...
Narode....
Bio sam jutros u Maranello i vozio Ferrari California :cool:
Inače, da vam bude lakše, u Italiji je gorivo (benzin) 1.8
Ajd uzdravlje...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
jedini ferrari koji se meni svidja je 360 modena ili tako nesto... mada da imam toliko para vjerovatno bih uzeo nesto kao aston.
jesi li ti placao gorivo? jesi li tankao do cepa?
Ma kad si sirotinja ko ja, svaki je dobar.
Ne plaća se gorivo (sve je uključeno u cijenu).
Imali su i lambo-e (aventador i Superleđera) al nisam imo para.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2