Ja i dalje ne mogu nac te kanale. Imam Samsung LCD ali nista ne mogu da nadjem na ovim frekvencijama.
Printable View
Ja i dalje ne mogu nac te kanale. Imam Samsung LCD ali nista ne mogu da nadjem na ovim frekvencijama.
Ja u subotu 29.12.2012. godine uveo umjesto T-com ADSL M-Kabl internet. Mogu Vam reci da sam zadovoljan. Koristim ga i za CS i ne kochi slika. A i igricu CSS igram i ping mi je sad bolji nego sad ADSL-om. A kad na sve to dodas da je z 2Mbita downloada upola jeftiniji nego pomenuti T-com internet, onda je ovo extra.
Sky UK ne mogu uhvatiti vjerovatno zbog male antene kao i zbog dobre nepodesenosti antene. Na tom satelitu 28 stepeni istok hvatam kanale koji nemaju u nazivu rijec SKY i oni su dobri. A one kanale na tom istom satelitu koji imaku oznaku u nazivu SKY slab mi je signal - oko 60-65. Dakle za njih ti ne znam. A za SKY Italija je dobro. RIjetko kad zakochi slika. I to zakochi zato sto mi je ta C linija na HOPS 2 i ranije mi je kochila dok sam imao ADSL. Dakle to je zbog C linije.
A ping je sad manji nego kad sam imao ADSL. Stvarno. Mjerio sam vishe puta. I sad kad igram Counter strike source igricu vidim da mi je nizi latency nego ranije na ADSL za nekih 4-6.
Ja sam extra zadovoljan.
Zna li ko da mi kaze,moze li se u kuce instalirat ili samo zgrade?
U Pljevlja je M-kabl i u kuce i u zgrade instaliran. 100%
Kad se mozemo nadati net-u u NK ? :)
Pa zar M-kabl ne daje uslugu interneta u Niksicu?
ne uopste zamisli ,sto me je jako iznenadilo :) prije ce na zabljak uvesti nego u nk :P
ja se ubih sinoc da nadjem ove digitalne kanale, i nista , tv je philips 42pfl3007 , mijenjao sam i zemlje i cuda .. moze li me ko iole uputiti jer onako nema sanse da nadjem ... pratio sam sva upustva.. ili toga nema jos u bar:)
p.s je li moguce da trebam da update-ujem tv da bi mi to radilo? posto sam vidio na neki philipsov site da je izasao upd za tv
hvala na odgovoru
Antena je velicine oko 90-95 cm, zaboravio sam, nisam odavno mjerio. Lichi na onu Triax antenu. Isti je oblik.
Kazem opet: ja hvatam taj satelit, ali oni kanali koji nemaju u nazivu SKY su dobri. A oni kanali koji imaju u nazivu SKY nemam sliku, nizak signal.
Od SKPrime ni traga ni glasa.. Kakvi lazovi.
Imam Phillips TV, LED, serija 3500, i probah da nadjem ove digitalne kanale ali ne ide. Prebacih i zemlju na Njemacka, kako je neko rekao ali ne nalazi nista. Dugo pretrazuje, ali rezultat su samo stari dobri analogni kanali, a od HBO i Arene ni traga. Ima li ko rjesenje za Philips?
Ja imam Philips, i vrati se koju stranicu unazad, detaljno sam ti napisao kako da nađeš kanale... Ne može čak ni kad Njemačku izabereš, nego fino jednu po jednu frekvenciju... Isplati se trud, vjeruj mi...
Moras imati TV sa DVB-C podrskom, to je osnovno.
Na ovom linku, ako sam nasao odgovarajuci model ne vidim da podrzava DVB-C standard.
http://www.mea.philips.com/c/televis...specifications
Podrzava i DVB-T i DVB-C, ne znam sto ovdje ne pise. Izabran DVB-C, odradjeni koraci kako je neko napisao:
1. Press Home.
2. Select [Setup] > [Channel settings] >
[Channel installation].
3. Select [Digital: Reception test] >
[Search], then press OK.
4. Press the Numeric buttons to enter the
channel frequency.
5. Select [Search], then press OK.
6. When the channel is found, select [Store],
then press OK.
7. Press to exit.
ali nista.
Ima li ko na Zabjelu da je nasao/nije nasao, da im nije signal jako slab. Ali bas nista nece. Digitalnih kanala 0, analogne nalazi sve (mada kakvi su,pola ih nije potrebno :-) )
Oce li mi neko rec,da li ugradjuju u kuce?
Ja sam na Zabjelu i hvatam digitalne kanale. Imam LG TV i bilo je potrebno samo da podesim zemlju prijekla na Njemačku da bih dobio mogucnost pretrage digitalnih kanala na TV. Pretragu sam radio automatski. Evo i nekih frekvencija:
Frequency(kHz) 522000, Symbol rate (kS/s) 6875, Modulation 256QAM - HBO/HBO Comedy
Frequency(kHz) 530000, Symbol rate (kS/s) 6875, Modulation 256QAM
Frequency(kHz) 538000, Symbol rate (kS/s) 6875, Modulation 256QAM
Frequency(kHz) 546000, Symbol rate (kS/s) 6875, Modulation 256QAM - Arena Sport 1/2/3/4
Frequency(kHz) 554000, Symbol rate (kS/s) 6875, Modulation 256QAM - National Geographic
Frequency(kHz) 562000, Symbol rate (kS/s) 6875, Modulation 256QAM - FOX Crime/Life
isplati li se uzet ovaj mkabal sa netom posle koriscenja extra tria ?
reći ću ti ja za par dana