Ja ipak vise vjerujem DAN-u :rolleyes:. Heheh :).
Printable View
Mi smo prekjuce isli do starog grada, dosli do parkinga kod biblioteke, dje je 4 automobila cekalo na ulazu, okrenuli nazad, kod parkinga kod vrtica isto, i parkirali smo se ispred opstine. :D
počela je pomalo gužva, mora se priznati, gužve na trajektu su se udvostručile(ali su i dalje manje nego prošle godine...) mada se u tivtu nešto i ne primjećuje.....
Kad cujes: Plaze su pune, nemas dje rucnik metnut! - tu nema turizma.
Niko normalan ne ide na takovo ljetovanje, nako sirotinja i snobovi kojijema je vazno da u biografiju upisu da su i ove godine vidjeli mora.
Nije u sklopu Splendida, već u sklopu hotela Mediteran. Bio sam ja, mada se nisam vozio toboganima jer su presmiješni. Brza rijeka je zanimljiva, mada je preuska pa se možeš pošteno izubijati.
Sve je u mermeru i kamenu što mi se ne sviđa, a i previše je natrpao ležaljki i stolica, ako se ono napuni svaka mu čast. Mada, imaju oko 500 kreveta, ko zna...
jos ce eko taksa postati moderna :)))
Jes, pocece da je rade u raznim bojama :).
Slushajuci priche izgleda da je ova sezona najbolja za kupache!!!Odavno toliko shirine nije bilo,moze i waterpolo da se igra slobodno,najbolja do sad...:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
ps: prije se od onih baba i djedova nije moglo doc do mora :burp: :burp: :burp:
Ma guzva je i sad.
Proceduralno,
Iz (kako sad vidim), sasvim pametnih razloga, nisam razgledao ove predjele foruma, jer chim se odredjene stvari, kod nas, pomenu, u bilo kom kontekstu, to je za zaobic u shirokom luku, ali prije neki dan, dobro se zeznuh i uzeh da chitam.. Ono, i nije neko iznenadjenje, ali opet nije jednako neshto znati chisto principijelno, i dozivjeti to iz prve ruke..
Uspio sam da prochitam prvih 10 strana ovog thread-a, i dalje nisam mogao od uzasa..
I nije prvi put da se chovjek postidi, shto je sa ovih prostora, jer ochigledno kvaliteti o kojim se po chitav dan pricha ovuda po nashoj vrloj domovini, su (kao i uvjek, nazalost), snila baba, ..
Evo poshto napravih povelik uvod, da objasnim,
Kako rekoh, uspio sam da prichitam 10 strana, (ne bih ni pola prve, nego sam iz razloga koje cu objasniti, natjerao sebe da chitam dalje)! Htio sam da nadjem post, gdje "sopocanac" i "duleNP" (znachi teshka provincija Srbije), koriste iste ili slichne nachine razgovora kao vecina nashih "uchesnika u diskusiji".. Na moju izrazitu zalost, nisam uspio u tome! (Htio sam da dokazem sebi da su ljudi svuda isti, ili makar slichni!) O chemu govorim uopshte!?
Chitajuci polemiku oko, turizma, sezone i svih ostalih stvari vezanih za to, chovjek totalno zanemari shta je "core" priche, vec pochne uzasno da mu bode ochi nevaspitanje, primitivizam, nekultura, povrshnost, itd, itd, velikog (way 2 prevelikog) broja (chast izuzecima), branilaca CG lika i djela..
Nebitno postaje koliko su ova dva chovjeka u pravu ili ne, oni na jedan vaspitan, pristojan nachin polemishu, sad, neshto su u pravu, neshto nisu, ali makar to sasvim pristojno kazu.. Dok vecina sokolova/vitezova mojih, (a i poneka choek-zena), ne mogu postovat ni prostoproshirenu rechenicu, shto nece, "dobro je ti.." , "a polako.." , "dako i bez tebe pretechemo.." , "Aj ne prdi.." , " , " Ceraj seljaku.." , "Shto cesh/cete ti/vi odje..", .. "ako vam se ne svidja, a polako..".. (ne mogu da trazim sad, i da quotujem, a ima i mnogo, mnogo gorih fraza, tonova, nego shto ja ovdje pomenuh.)
Za neutralnog posmatracha, odgovorno tvrdim, sve shto su ova dva pomenuta gospodina rekla postaje ziva istina, (a za mnogo stvari nisu u pravu), zbog nekih "branitelja", za koje bi bilo bolje da nas ne brane, kad nas ovako brane.. Pa kad nauche da nekoga "scjednu", bez seljachenja i primitivizma, (koji oponentu zapravo daje za pravo, jer pomenuti stil komunikacije, u vecini sluchajeva, se koristi kad se nema argumenata, pa se na jeftin nachin zeli izbjeci poraz..), e onda ur te iz svega mozga..
Ovako, da vas najljepshe zamolim, nemojte..
Ko vam je rekao da je vrijeđanje bez prostakluka i primitivizma prihvatljivo? To nije civilizaovano. To je licemjerno i perfidno. Obrati pažnju na suštinu a ne na formu.
Niko ne kaže da je kritika vrijeđanje. Treba da prepoznaš razliku između kritike i omalovažavanja i zluradosti. Ili nisi čitao sve ili tu razliku ne znaš.
Читао сам све, а као становник приморја ;) мислим да врло добро знам какво је стање јер се са њим суочавам свакодневно. За разлику од већине овде, немам проблема да признам да су у праву. Људи су изнели своје мишљење, а то што си нешто протумачио као "злурадост и омаловажавање", ја сам схватио као основане предикције и реалност.
Кад би мало мање "бранили" а више се суочавали са самим собом и сопственим грешкама, можда бисмо и напредовали.
Cini mi se da je u ovoj temi ucestvovalo nekoliko ljudi koji su vrlo fer, pravedno i konstruktivno kritikovali sve ono sto je za kritiku kad je nas turizam u pitanju i takodje mi se cini da je svako sa njima imao prilicno zdravu komunikaciju...neki naprosto ne zasluzuju drugaciji nacin komunikacije nego onaj koji ponudi svojim odnosom prema drugima...i nije samo ovaj topic mjerilo...a kao sto rece NHM, malo obratiti paznju i citati izmedju redova ne bi bilo zgorega;)
Opet ti kažem - zluradost i omalovažavanje. Skoro svako ko je učestvovao u diskusiji je izrekao slične kritike. Niko nije rekao da nije buka, prašina, da nisu visoke cijene. Svi su se jednako žalili. Ja ti samo kažem da postoji razlika između načina na koji su kritikovali oni i načina na koji su kritikovali perjanici svjetskih putešestvija.
Ovo je forum, svako ima pravo iznijet svoje missljenje. Ako je i bilo vrijedjanja (ja nemam strpljenja ccitat sve iz poccetka, a i ne volim ozzivljavat svrssene pricce), najbolji naccin da prestanu je ignorisanje. No, rijetko ko se suzdrzzi od "vrtanja istom mjerom". Nadam se e ovi nassi "branioci" vode raccun o svojemu dostojanstvu i dostojanstvu nasse zemlje. I da umiju nacc mjeru.
Slazzem se da se mozze nazvat izuzetkom svako dobronamjerno pisanje nekoga iz Srbije, svjedok sam tome sa nekijeh drugijeh foruma. Ali, ima ih. I valja to posstovat.
Liccno mislim da kvalitet turisticcke usluge jako zavisi od nivoa gosti. Barem u nas, jer nijesmo navikli na goste od kojijeh mozzemo ssto nauccit i koji su vrijedni svake ljubaznosti zbog svojega civilizovanoga i dobronamjernoga ponassanja. Sad ni se pruzza prilika pokazat zavrijedjujemo li bavit se turizmom. Mada, tessko je i pored najbolje volje jer je cijeli turizam postavljen naglavaccke i umjesto da nudimo nasse posebnosti, goste doccekujemo neccim ssto mogu nacc bilo dje u svijet, poccesto i za manje pare.
Nista, ovi, samo da vi rechem... nema djaolji jedan gost... :lol:
Trajektni prelaz Kamenari-Lepetane:
Budva 'otima' goste Dubrovniku
http://dnevnik.hr/vijesti/gospodarst...ubrovniku.html
Ne slazzem se. Mozzess ti bit ljubazan ko Japanac, ali taki gost cce bit sirovina svaki put kad dodje, a on taki necce ti bolje goste dovest nit preporuccit. Eventualno, suprotno. Zato ih valja prosto ignorisat. Da visse i ne dolaze. Oli bismo sad trebali bit i pedagozi?
Civilizovani gosti zasluzzuju svu ljubaznost, a nadat se e cce to umjet cijenit poveccanom potrossnjom i ponovnijem dolaskom, u veccemu drusstvu. Ne zaboravi da se turizam u neku zemlju cijeni i prema gostima koji dolaze, ne samo prema pruzzaocima usluga.
Uostalome, obzirom da ne proglassavaju mafijasskom drzzavom ima sam i prijedlog na neki forum: CG - mafijassko ljetovalisste! Dakle mjesto za odmor, a ne za "business"! Na ulazu ljubazno oduzmemo oruzzje i vrnemo ga kad izadju. Nema nasilja, ubistava, nema lupezztine (ko smije krast mafiji?). A, mafijassi vole trossit (imaju, a lako zarade). Kud ccess bolji turizam? :rolleyes: