Originally Posted by
BiTrAtE
Razumijem starwalkera ali razumijem i kaemse. Posle onog prvog talasa kad smo svi manje-više bili isparanoisani (kad se sjetim izuvanja ispred ulaznih vrata, dezinfekcija obuće i kesa iz prodavnice i slično haha), neđe od septembra/oktobra čini mi se kolektivno u familiji rekli dosta je, tj. počeli da vodimo normalne živote. Prale su se ruke redovno i prije korone pa eto to ne bi problem, nije se sad $eđelo na buljuk ali smo se isto okupljali dosta što se distance tiče, jedino masku mi nikad nosili nismo bez đe se mora (prodavnice, apoteke i slično).
Epilog toga godinu dana posle je da ja imam antitijela i da sam se neđe ipak zarazio (pojma nemam đe i kako, mogao sam na XY mjesta) ali bez ikakvih simptoma, bukvalno. Ono što je meni bilo čudno i hvala Bogu što je tako što niko ni iz porodice nije dobio bilo kakve simptome, ni supruga ni sin a ni otac mi ni majka. (otac i majka su na svoje insistiranje dolazili da vide i ljube unuka iako sam ja branio).
Neki moje mišljenje i zaključak je da korone ima naravno i da nije šala ALI da se ne prenosi baš tako lako kao što se priča, ponavljam moje iskustvo i mišljenje, ne mora da znači da sam u pravu.
Znam par slučajeva koji su dobili teže simptome ali to su ljudi đe su im bukvalno kinuli ili im se iskašljali u facu, tačno znaju kako su se zarazili.
Što se vakcine tiče, što se mora nije teško, primiću je naravno (iskreno nebitno koja). Ne vidim kako možemo izaći iz ovoga drugačije...