Trebao je Rubezic da izbije loptu i prije no dotakne protivnika da sebe ubaci u rikverc. Ili jednostavno da pusti protivnika da s loptom proseta do samog gola dok mu duva u prkno. Sprdnja.
Printable View
Trebao je Rubezic da izbije loptu i prije no dotakne protivnika da sebe ubaci u rikverc. Ili jednostavno da pusti protivnika da s loptom proseta do samog gola dok mu duva u prkno. Sprdnja.
Vidjelo se i dok smo 2:0 vodili da smo strašne greške pravili, koje je ispravljala ili puka sreća ili velika agresivnost (što je za svaku pohvalu), pa je bilo jasno da će teško sve da ostane na tom nivou.
Najzabavnije je bilo kada je na poluvremenu izveo Rubežića a ubacio Perovića. Toj fazi utakmice - nama odbranu drže 3 igrača koja su prirodni wingbackovi, i jedan štoper.
I u toj fazi - Joveta ima čist šut koji fulava, Krstović ima stativu... To je trajalo dok je vezni red imao snage da drži visok tempo, kad su pali - pošlo je sve nizbrdo.
Zanimljiv mi je taj rizik bio - a to je potez sa Perovićem koji Mirko pravi stalno.
Kasnije kad smo pali - Hrvati su iskoristili greške, i bilo je jasno da su i sa dva izmorena špica šanse da se vratimo u utakmicu premale, i opet je Vukotić imao dva šuta da izjednači - što bi bio fer ishod pošto Hrvatska nije mnogo pokazala. Ovaj njihov drugi sastav nije nešto realno.
U svakom slučaju - da smo ih otresli, kao što se moglo desit da je ona stativa ušla - vjerovatno bismo i previše uzletjeli. Ovako će se valjda ova utakmica malo više analizirati, pa da nauče kako da ne izgube dobijenu utakmicu. Što je velika i teška lekcija za podmlađenu ekipu.
Zašto Adžić nije učinkovitiji - ada polako ljudi, momak ima 19 godina, a sa ovima je imao 5 treninga ukupno. Daleko je ova ekipa od uštimovane.
Ali talenta i srca ima.
p.s. Nije isto Savić i Vujačić u odnosu na Tući - Rubežić. To je bukvalno klasa iznad, koja da je bila tu noćas - možda bismo uzeli i te nebitne bodove.
Miśa daje izjavu nakon tekme i veli na konto rezultata i igre, to je kao da ženu vodiš 10 noći i plaćaš večeru i na kraju je voziš kao taksista... Ajme...
Odavde ------>
Dovde <--------
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Мирко мајсторе Мирко мајсторе. Да му се да шанса. [emoji6]
da mu se da jos 9 noci, pa da vidimo uzima li sam taksi.
Tacno pocinjem da sumnjam da je neko uzima ogromne pare na kladionicu...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ma jok... Cini ti se
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0ce8f938bf.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aooo,sad ovo odslušah.Iskreno i naivno do bola.
Da nije spominja što jesu li nas Farani bar posle sexa izveli na večeru ili bar platili taxi sa stadiona do aerodroma [emoji1787]
I meni je Mirko sve omiljeniji,posebno od kad od rezultat i igru od naše repke ne očekujem,bar da isčekujem intervjue poslije utakmice
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
- Znače mi komentari Dalića jer znamo o kakvom treneru se radi i što je sve uradio sa Hrvatskom, do kojih visina ju je doveo. Prijaju lijepe riječi, ali volio bih da smo igrali mnogo lošije, a da smo pobijedili – kazao je Vučinić.
Bio je to uvod u rečenicu kojom je poručio kako bi volio da izgleda njegova reprezentacija:
- Moramo da živimo za pobjedu jer samo tako možemo da postanemo takmičari – dodao je Vučinić.
Crna Gora je zaslužila više u spektaklu s ,,vatrenima“. Vodila je 2:0, imala još nekoliko šansi, na kraju ostala bez ičega. Pružila je mnogo, neuporedivo više nego u prethodnih sedam kola – i opet je bilo nedovoljno.
- Više sam tužan nego ponosan. Igrali smo dobro, borili se, ali detalji prave razliku i nijesu bili na našoj strani. I igrači su tužni – ne bi valjalo da nijesu. Prijaju pohvale, ponavljam, ali ispričaću vam situaciju kad sam bio u Lećeu. Igrali smo jedne sezone fenomenalno, ali u januaru imali samo tri boda. Trener nam je do tada pričao ,,nastavite da igrate ovako, doći će rezultat“, a onda je u januaru promijenio priču i počeo da govori ,,hoću pobjede, a ne da igramo lijepo“. Poruka i pouka je da svi radimo da bismo pobjeđivali – kazao je Vučinić.
,,Sokoli“ će na žrijebu C divizije biti među nosiocima. To znači da će, makar na papiru, biti favoriti protiv tri rivala. Na terenu, ipak, to ne mora mnogo da znači. Realnije je da će odlučivati detalji na kojima insistira Vučinić, nego da će Crna Gora dominirati. Te sitnice, priznaje selektor, nijesu samo stvar igračkog kvaliteta.
- Ne radi se o kvalitetu igrača, to može da bude samo alibi za mene. Trener mora da prenese ekipi da detalji prave razliku. Vidjećemo da li ću uspjeti u tome ili ne – prokomentarisao je Vučinić.
Legendarni Nikšićanin preuzeo je ekipu pred oktobarske mečeve, nakon otkaza Robertu Prosinečkom, kojem je bio jedan od pomoćnika. Dogovorio je saradnju do kraja kvalifikacija, s opcijom produženja, do koje će izvjesno doći. Očekuje se da prvi kapiten Crne Gore vodi ekipu i u Ligi nacija i nastavi misiju povratka vjere u nacionalni tim.
- Navikao sam da gledam unaprijed. Ono što se desilo, to brišem. Kad sam došao na mjesto selektora rekao sam da treba mnogo rada, da se zavrnu rukavi i pogne glava. Da svi ,,veslamo“ zajedno u istom smjeru. Moram da se zahvalim momcima što su me pratili iz meča u meč.Moraju da nastave ovako, to je ključno – naveo je Vučinić.
- Kad sam preuzeo reprezentaciju nije bila baš najbolja situacija. Rezultatski i mentalno. Ipak, prihvatio sam posao zato što vjerujem u njihov kvalitet. Protiv Hrvatske su izašli na teren kao pravi ljudi i dali sve od sebe. Igrali su jedan za drugog, a kad je tako mnogo je lakše. Tako treba da razmišljamo. Zadovoljan sam svime, samo ne rezultatom– kazao je nekadašnji napadač Sutjeske, Lećea, Rome, Juventusa i Al Džazire.
Vučinić je na konferenciji za medije pred Hrvatsku rekao da mu treba ,,deset Đalovića“, podsjetivši na veliki posao koji je u reprezentaciji obavljao njegov partner u napadu.
- Ne smijemo da lažemo jedni druge. Prekinuo sam posljednji trening pred utakmicu zbog četiri igrača koja nijesu htjela da se vraćaju u odbranu. Pitao sam ih jesu li ljuti zato što ne počinju meč. Odgovorili su da nijesu. E to je moja greška jer nijesam prenio na njih da treba da budu ljuti što ne igraju, da pokažu da im je stalo do toga – objasnio je Vučinić.
- Moramo da budemo kao jedno, da svi grizu da bi ušli u tim. Nemam problem bilo koga da maknem iz ekipe, to je svima jasno. Naravno, ne upirem prstom ni u koga, imam samo riječi hvale za momke jer prate moje zahtjeve, prihvatili su sve što sam tražio. ,,Ubio“ sam ih prethodnih dana s pričom i video analizama, bio sam dosadan i samom sebi. U Italiji sam naučio da nema ništa bez rada. Možda nijesam to toliko shvatao ranije, ali sada vidim kao trener koliko je tačno – zaključio je selektor ,,sokola“.
Зацаклиле ми очи. Форца Мирко!
Sto bi sa sofrom zna li ko, rtcg ga je nesto prozivao, oce li mu dat otkaz... Po meni nije nidje kiksao ali eto nameracili su mu se jos odavno. Jos od onoga slucaja sto mu u sud napravise
Boli Šofra murica ako mu otkaz daju,svaka a pogotovo Arene bi mu dale koliko god da traži.
Da, i tamo će moći otvoreno da navija za CZ,ali i morati da osudi ispade Cro navijača i da navoja za Partizan kad igra protiv Budućnosti.
Mada,tamo mu je najsigurnije i Areni najbolje da dobije portugalsku,finsku ili južnoameričke lige
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Dovoljno je otvorit njegov fb profil, onolika patoloska mrznja prema Interu nije vidjena. Ni da su mu krvni neprijatelji [emoji2]
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Šofro je nacionalno blago i kulturna baština.
A privatni profil na fb je sadržajniji i zanimljiviji od svih jugoslovenskih sportskih glasila, hejt intera je dio njegovog brenda.
Ne bi valjalo da se folira da nije Milanista i tako to...
Sto ce Sofro telekomu, a sto ce Sofru Beograd? Nema on rtcg-u alternativu.
Sent from my Pixel 9 Pro using Tapatalk
Mirkov intervu za Pobjedu:
https://www.pobjeda.me/clanak/mirko-...zemo-da-igramo
I dalje mi je svaki njegov intervju na mjestu - iznenađujuće je transparentan i iskren. I sve što govori ima smisla.
Jedino se čovjek zapita - gdje je on bio svo ovo vrijeme kao pomoćni trener Raduloviću i Prosinečkom - tolike godine na klupi je izgleda proveo dosta ležerno i nezainteresovano.
A onda je sazreo preko noći.
Biće zanimljivo gledat kako se sve razvija dalje, ja navijam za Mirka i dalje, kao i uvijek do sad, s tim što mi se čini da bi mu bilo mudro da sebe zapita da li je ovaj stručni štab baš to što mu treba, realno ga je sklepao na brzinu, i valjalo bi da na primjer sada dovede nekoga ko će biti malo pametniji i iskusniji od njega kada je defanzivna strana priče u pitanju.