to da ne budu lopovi, svakako, ali ona tvoja besplatna lekcija im nista ne treba, apsolvirali su je ;)
Printable View
Pazi recimo imas hotel (kao sto ih ima na stotine) od nekih 30 lezajeva. Na booking.com ti je ocjena 6.6. Gosti bukvalno kazu u komentarima NE IDITE TAMO. Ne rade bojleri, ljusti se farba sa zidova, hladno je, dozvoljavaju da se pusi u hotelu, osoblje neljubazno i ne prica ni jedan strani jezik. I ti dodjes i kazes mi Kiksala je sezona nema nidje nikoga. Oborio si cijene na 25eur za pun pansion i opet nema nikoga. ***** ti drzavu kazes... A kad ti ja prijateljski kazem da bi mozda valjalo uloziti par hiljada da se okreci, da se kupe novi stoljnjaci i mozda da se uzmu pripravnici da rade na recepciji, ja sam Zlo ljudsko i nista roba...
Meni je zao samo sto nemam malo vise para da sve ulozim u CG turizam, tako je lako zaraditi kad znas kako. Ali da bi se zaradila velika lova treba i veliko ulaganje :D
Obzirom na klijentele koju Ganda preferira ti garant imas popust :)
Svi koji imaju namjeru da se bave turizmom trebali dobro procitati ovo
Ogromna većina nasih turistickih (ne)radnika misle i rade kao da im zadnja ura i "daj oderimo ga sad a poslije ćemo lako". Iz prkna lako jer svakog mozes jednom prevariti i vise stete napravi jedan nezadovoljni gost kojeg se prevari nego pet zadovoljnih kojima je normalno da se prema musteriji ponasa posteno. Na Virpazaru ima restoran Pelikan koji svakom gostu da parce patispanja ili u casu od jogurta nekakav rasad, a odes par stotina metara dje oni koji salijecu turiste da ih provozaju jezerom i misle da je turista ovca i treba ga ostrići. Na Zabljaku kad sam vise od dvije ure vazda svratim u Javor zbog odnosa prema musterijama, a da li je nedje koji euro jeftinije ili porcija visa... mali je posao.
popust? ja džabe! :lol:
znam ja jednu gospođu u sred centra žabljaka koja izdaje krevete po 15€ iz kojih godinama federi vire.
prodaje svoje domaće što ima, ja ne znam đe slaže te pare pošto u SVOJE ne ulaže. ni u kuću ni oko kuće.
Kad stignem doma okacicu tripadvisor stranicu pelikana, da vidite sta je sramota CG.
Na Zabljaku hotel koji je konstantno full je SOA i vjerovali ili ne to je najskuplji hotel. Cijene su im dobrano preko 100eur za nocenje. Ali ljudi su ulozili, doveli su radnike iz nk sa fakultetima da rade na recepciji itd.
Prije 20-30 godina a i 10 nije bilo bukiranja preko neta ili nije bilo popularno. Sad sve ide tako, i dje jednog gosta zaebes naci ce nacin da to saopsti svijetu.
Kad je u kotoru crkla centrala t coma nijesmo 2 dana imali neta u objektu. Gosti su to naravno ostavili u komentaru. Broj mailova sa upitima ima li wifi i zasto ga nije bilo je bio nerealan.
A zamislite covjeka koji ulozi 2.5miliona eura u hotel i gosti mu ostave komentar da soba nije ciscena mjesecima i da madraci smrde... Gasi hotel
P.S.
Evo vidite bastion turizma na skadarskom jezeru i sta rade ljudima, smecari...
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Rev...y.html#REVIEWS
http://i.imgur.com/dGHQ7fl.png
Ti znas ckamalama ♥
To za internet se možeš riješiti 3G(ili 4G đe ima signala) ruterom, kada nestane adsl(ili struja) imaš alternativu. Jedino će 2-3 dana po jačem protoku koštati kao mjesec adsl-a
A dje druze da se pokriju 4 zgrade u kotor stari grad sa 120 kreveta sa 3g ruterom :D
Za apartmane i to je ok, ali kad kiksa t-kom sve je kiksalo.
Prosle godine u sred sezone 15 dana od 10 ujutro do 19 uvece nije bilo vode u Zhb... Ae objasni ti to gostu, sto ne moze da se istusira, skuva nista, umije se...
Nisam zna da imaš 120 kreveta :D
A nijesam to sam drzao, nego sa vecinskim vlasnikom :) Pa sam poceo svoje na sjeveru :)
Komentare i ocjene moze pisati bilo ko, ishvaliti sami sebe i svoje, a sto tek konkurencija zna urnisati ....
;)
Hvala Lepo
Zao mi je, ali solje i case okrenute sa obodom na stolu, pa onaj mrak od escajga sa nozem na lijevoj strani, i pricati o profesionalizmu sa kritikom prema svima )koliko vidim sve protiv lokalne konkurencije)... Ne ide.
Mozemo caskati uopsteno, ali slika govori previse.
Hvala Lepo
To je elementarna kultura, veze nema sa restoranima. U kuci svi nauce, zato drzanje slova o profesionalizmu ne ide na taj nacin. Primjer je nesto drugo. Vi ste pokazali foto kao primjer, i bode oci ... Nista vise. A Vama uspjesan rad i dalje. Eto, dobili ste i po neku sugestiju usput, pa je i to ok. Samo, previse ste kritikovali druge, pa ...
Hvala Lepo
Nijesu nas kuci vaspitali kako treba :) Ali gosti vole taj domacinski seljacki odnos, genuine experience i guess i niko da se pozali do sad radi escajga ili da ostavi los komentar :D
Nije to za "zalbu", to je zalosno...Tuzno. mOgu misliti kako Vi mislite da radite dobro Vas posao, a osnove su ovakve. Niste ni primijetili. Mozda ne primjecujete jos mnogo sto sta, jer ne znate. U tome je point. Identicno je vjerovatno i sa drugim amaterima u tom poslu, ali zasto citavo vrijeme Vi sve svoje lokalne kolege kritikujete, a Vi sami niste neki dobar primjer za "profesionalizam".
Hvala Lepo
@ns Ali ne razumijem kako je ovaj drugi quote povezan sa tvojim komentarom gore sa peskirom ?
Ne znam Majo :) Mozda sam neprofesionalan, ali evo 5 godina svake godine po par hiljada gostiju kaze drugacije. Opet zavisi na sta je covjek navikao. Smatram za shodno da komentarisem profesionalizam posto evo iako ne umijem poslozit escajg (iako sam vodio restoran od 500+ mjesta), znam neke druge fore u turizmu :)
Lol nije bilo vode prosle godine, a ove godine su dosli gosti :)
Ja gledam sta prica covjek :D