Ajmo konkretne podatke ! A znas i ti da je to napisala za nas da bi je odmah priveli zar ne ????
Printable View
prije 10-15 dana su rekli da je u jednom gerontološkom centru od 137 ili tako nešto bilo isto toliko pozitivno, znači svako
Deceduti Primo Trimestre 2019 = 185.967
Deceduti da 1° Gennaio all’ 8 Aprile 2020 = [B]182.416
Preminuli prvo tromesjecje 2019 185.967
Preminuli od 1 januara do 8 aprila 2020 182.416
Dje odje spektakularnost
Evo doktora i njegovog vidjenja oko svega
Dr Fabrizzio Lucherini sef dijagnosticke sluzbe bolnice u Rimu
Ko ne razumije u kratkim crtama cu objasniti
Prvo i osnovno kaze da je sve laz oko zvanicne statistike
Cak je i sam izgleda zarazen i ako se oporavi nece uci u statistiku kao oboljeli i kao izlijeceni
Znaci doktor kaze da kada su ubrajali statisticke slucajeve oboljele i umrle kad je pocela zaraza,kasnije kad je bila na vrhuncu, tada nisu radili testove jer ih nisu ni imali i svi umrli kojima nisu radjeni testovi su ubrajani u statistiku.
I dalje da je prava smrtnost sto se tice umrlih OD corone izmedju 1.1 i 1.5% (saznace se kad sve prodje) od ukupnog broja.da je tacnost samo kod ljudi koji su umrli u bolnicama jer su njima uzimani brisevi a za one umrle van bolnica ,da nisu testirani..navodi primjer juzne koreje gdje su bukvalno svima radjeni testovi i zato su im podaci validni i korektni.da je italiji stopa smrnosti veca zbog starije populacije ,da se blazi slucajevi nisu ni uzimali u razmatranje(posledicno su izolovani).itd itd
Uglavno njegova poenta je da su bez masovnih testiranja podaci lazni,jer su smrtnost pripisivali coroni
Prica jos dosta, nisam bas sve prevodio,samo u kratkim crtama pa se malo pomucite evo asc se razumije u italinjansku statistiku, ravnu plocu doktore poslanike pa ce vam on ovo ostalo
https://www.ilprimatonazionale.it/cr...azzate-150632/
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Uzimanje statistike na nivou čitave Italije od 60 miliona stanovnika poptuno razvodnjava efekte korone imajući u vidu da su samo pojedine regije teško pogođene, dok je u ostatku države takav scenarijo spriječen karantinom.
Oli nam objasnit odakle u provinciji Bergamo 4800 mrtvih za period u kojem je prošle godine umrlo oko 750 ljudi?
ajde da vidimo statistiku za Bergamo i te provincije na kraju godine za čitavu godinu
Eto taman tako. A da zna se ko je Sgarbi, Berlusconijev čojek, budala prvog stepena. Osuđivan za prevaru države, jer dok je bio neđe na funkciji izbjegavao je posao na razne načine da bi se bavio privatnim biznisom ili tako nešto.
Evo jedan dobar video đe brani Berlu, bunga bunga žurke itd. nije baš vezano za temu, ali evo kad se ovi tvrdokorci forumski late ovakvih likova moramo ih diskreditovati. Naravno da je on bio prisutan na tim žurkama.
Prevod naslova makar da ostavim:
"Đavo nije bio Berlusconi, djevojke su igrale same".
https://www.youtube.com/watch?v=otOwJtAZpdI
Da li je neko umro od side? Ili mu je oslabio imuni sistem pa umre od... prehlade?
Sent from my Motorola 8400
kad smo kod toga neko ko ima neku tešku bolest pa dobije prehladu ili grip ne pišu mu da je umro od prehlade ili od gripa nego od te bolesti
a kad dobije koronu onda je umro od korone
jesi li siguran? za osobe umrle od gripa se radi autopsija i utvrđuje uzrok, od korone jok
inače meni je interesantan primjer Estonije, prije neku god je od gripa umrlo 21 osoba od toga 3 zdrave djece, do sada od korone 49 ali dijete nijedno
druga brojka jeste veća ali šta je bolje...
Naravno da sam siguran .
Zamisli ovako . Covjek boluje od karcinoma koze ili od tezeg oblika dijabeta . Dobije temperaturu upalu pluca itd lijeci se ali umre . Ako je labaratorislu ustanovljeno da ima grip to ce i biti razlog smrti . Ili recimo ina hiv , sad se sa njim zivi dugo , ista prica .
I u jednim i drugom slucaju su mogli zivjeti jos xx godina sa osnovnom bolescu .
Inace u CG od obicnog gripa umre godisnje izmedju sest i deset ljudi .
https://www.ansa.it/sito/notizie/pol...53bff8089.html
Ako budemo prepisivali od talijana i njemaca bice muke. Prevedite na google ali bice utegnuto - sva je prilika da nece granice brzo da se otvaraju.
Šta čini nova Gatesova firma :D
WHO se opet ispravio, tvrde da se kod zaraženih koronom mogu razviti antitijela
index.hr
SVJETSKA zdravstvena organizacija (WHO) napravila je još jedan propust u obavještavanju javnosti oko pandemije koronavirusa.
Nakon što je u siječnju objavila kako ne postoje dokazi o prijenosu zaraze novog koronavirusa s čovjeka na čovjeka, sada je ponovno ispravila vlastito upozorenje.
Naime, ovih dana su neke države najavile uvođenje posebnih putovnica za ljude koji su preboljeli covid-19, no WHO je upozorio da nema dokaza da se ljudi ne mogu ponovno zaraziti koronavirusom.
Tvit o tom problemu je izbrisan sa stranice WHO-a što je izazvalo konfuziju na društvenim mrežama. Ubrzo je objavljen novi u kojem se objašnjava kako se očekuje da će većina zaraženih razviti antitijela koja bi im pomogla u zaštiti.
Vidi ovo, prva stvar, nije relevantno uzimati u obzir citavu Italiju, jer ni nije citava pogodjena epidemijom, samo pojedine regije.
Druga stvar, nije relevantno ni citavo tromjesecje,nego realno samo ovo zadnje 40 dana, od 15 Marta pa do danas, jer se epidemija tamo nije ni rasirila do kraja februara, nedje oko 28-og cini mi se posle utakmice Atalanta-Valensija, onda uzmimo u racunicu da period inkubacije virusa je oko 14 dana, nisu mogli svi umrijet prvi dan, tako da relevantno ostaje samo ovo od 15 marta pa nadalje.
https://twitter.com/WHO?ref_src=twsr...3Fid%3D2178297
izvozaše te opet :lol:
[QUOTE=technus;5342239]Molim ako bi ko znao dje da se nadje zvanicni podatak za br umrlih od gripa u CG, pa za bilo koju godinu, posto mi neki moji teoreticari otvaraju mozak sa pricom od 60+ umrlih godisnje.[/
Mislim da je 2018/2019 umrlo vise ( valjda je to bila god sa najvise umrlih 31 )ali desetak je neku prosjek
https://s3.eu-central-1.amazonaws.co...om-11-2020.pdf
Nevjerovatna je količina ljudi koji sve što nađe na interenetu uzima zdravo za gotovo. Naravno, prethodno ne provjeravaju izvore već misle da su provalili veliku zavjeru. Jer pazi, molim te, čitav svijet je uveo mjere koje uništavaju ekonomiju svake od država tek tako. I niko od teoretičara zavjere da se zapita "Zašto su sve zemlje paralisane ako zapravo nema ničega?". Možda ja previše očekujem od njih da razmišljaju jer razmišljanje nije njihov običaj, prihvatam grešku.
Dakle, taj "podatak" koji si našao je već raskrinkan kao lažna vijest. Neko je imao živaca da ovu budalaštinu koju je neko postavio na twitteru raskrinka. Je li u pitanju glupost autora ili njegova svjesna podvala ne mijenja činjenicu da je laž. U sljedećem tekstu je sve objašnjeno:
https://www.open.online/2020/04/08/c...arzo-2020/amp/
E sad, ja ne gajim iluziju da ću promijeniti tvoje mišljenje jer vidim odlično koliko je sati. Ovo postavljam zbog drugih koji nijesu provjeravali izvor te dezonformacije i na osnovu iste daju svoj sud.
To nije moj post, nisam se ja bavio statistikom nego kolege par postova izvise pa dobro pogledaj kad me vec qvotujes,plus razlika kad kazes raskrinkan od koga je raskrinkan?
I sta je lazna vijest?jesi ti dobro citao i procitao sve ovo vezano za zvanicne podatke istata?
Dje pise da sam ja rekao da je manje 20.000 mrtvih?sad opet procitaj moje postove od pocetka
Podaci koje je kolega izbacio a ja qutovao, slazu se sa podacima koje si ti nasao, ako nadjes da sam ja postavio 165.000 bilo dje ,banuj me momentalno sa foruma na moj zahtijev
Dalje opet nisi shvatio sustinu mog pisanja niti si razumio pricu sgarbija u skupstini ,niti doktora iz rima ako si pratio i te postove
Ko na crno gleda kao bijelo, ja tu ne mogu nista.i ne pada mi napamet da nekog ubjedjujem ko nece da vidi.
Poenta je da nisu svi umrli prethodno testirani, da su svi stavljani u isti kos i da su svim preminulim upisivane smrtnosti OD corone.
I bez komentara zamolicu sve forumase
"vidim koliko je sati" itd, to je vidim odje ucestala komunikacija pojedinih forumasa.jer oni sve znaju bolje od drugih,a drugi ne znaju nista.
ako nemate volje za normalnom i konstruktivnom komunikacijom, onda se ne upustajte u iste.svako ima pravo na svoje misljenje i svoje vidjenje po pitanju bili cega.
Svako dobro https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f067e53d62.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cefef40d8a.jpg
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока