a zezas? moze i od tih modela tj auta?
Printable View
Moze od svakog VW 1.2t motora.
Imas pm.
Ljolj.
Sve moze, i sve stoji, ali zasto je ovo trend?
Ovakvima sa konika su se sprdali
https://cdn.motor1.com/images/mgl/kJ...en-golf-8.webp
https://cdn.motor1.com/images/mgl/7k...gen-golf-8.jpg
Jos su trebali i znak osvjetiliti[emoji2961]
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Ja viđeh uživo ovo i ne izgleda mi tako preloše iskreno.
Možda da je nijansu slabije i da nije bijela boja.
Da nema toga i da nije sve unutra na tač bilo bi mnogo bolje
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne velim samo za golfa nego i za bmw i sve ostale...
One svetlece maske sa milion lumena, pa ne znas ide li ulicom leteci tanjir, grand cherokee sa light barom ili golf 8, bmw x7 itd
A dobro, preživljavamo Indijance sa LED sijalicama od 5 eura u farovima golfa trojke, preživjećemo i ovo..
A nekada homologacijsko pravilo bijaše da minimalni razmak između rasvijetnih tijela bude 60 cm (između lijeve i desne strane). Mogla su biti bliža samo ona koja se koriste van puta. To pravilo više ne važi (prvo je ,,prekršeno" na zadnjoj strani vozila).
Sent from my moto e5 using Tapatalk
imao sam 8cu bas bzvz nekako sve digitalno sve nekako jeftino ma ne svidja mi se uopste. sedmica tj 7.5 mi je mnogo bolji pogotovo ono verzija u fulu. bolji je onaj A4 avant mnogo mi se vise svidja nekako je mnogo bolji i skladniji
Da se javim na temu DPF. Krenuo sam put BP, po preporuci nekog od vas forumasa, medjutim u Bioce mi se lampica ugasila. Posto sam vec dogovorio sa covjekom da cu doci, nastavio sam put. On je kacio auto na dijagnostiku i rekao posteno da je filter odradio regeneraciju, ali da mu auto na leru ima malo grublji zvuk. Ocitao je parametre dizni i i po njemu ima odstupanja. Posteno je rekao, da bi filter valjalo skinuti i ocistiti jer ce biti vracen na fabricko stanje, ali da to ne radim dok ne rijesim ovaj problem oko dizni.
Znaci za covjeka iz BP Dejo se zove samo rijeci hvale na korektnosti.
Auto dobro vuce, zbog dpf ne vidim crni dim, ili dim uopste, ali cinjenica je da imam neke trzaje kad vozim niskim gasom, najcesce od 1600-1700rpm do negdje 2300, i to vazi samo na postepen gas na jaci gas toga nema.
E sto mi savjetujete gdje da odem, kome da se obratim da mi to posteno pogleda i eventualno rijesi taj problem. Kod nekih sam bio, oni kazu da su dizne ok, ali da je moguce neka elektronika pobudalila i zato ne rade ravnomjerno. Pa bih ipak da to neko strucniji pogleda.
E da, na leru se osjeca malo jaci miris nafte na izduvu, malo nekako stipa, ne znam kako da vam to objasnim...
U pitanju je 2.0 tdi 16v 125kw PD motor.
Hvala unaprijed!
Znam da je PD 125kw imao problema sa diznama
Repariraj dizne ili uspi aditiv. Ne znam kako je kod 16v PPD motora, tj. da li je kao na 8V PD, ali bi možda valjalo da se promijene gumice dizne i pregledaju sicevi u glavi motora, ako nikad nije dirano.
Na dijagnostici ne treba samo gledati parametar 013, već i 023 i pogledati odstupanja.
Što se ovoga tiče, imao sam identičan problem na 85kw PD 8V motoru i riješen je reparacijom dizni i zamjenom gumica.
Možda i protokomjer (MAF) da se očisti
20tdi 16vent 125kw ima simens piezo dizne i skupe za remont i sl.
E to nisam znao stvarno. Mislio sam da je isto kao za ove klasične Bosch.
Ne znam što je VW tad jeo g**** sa tim Siemens Piezom
Kolega je imao slican problem na A3...
Koji se kasnije pogorsao pa je auto tesko palio zimi prvi put.
Mijenjao je neke podloske dizni i cuda ali nije pomoglo.
Ovdje nije uspio da nadje majstora za reparaciju, nego je nasao u Sloveniju cetri reparirane 500e, plus cimanje sa transportom, plus ruke majstoru
Ali podji do onog mastora u Zetu sto radi dizne, da mi ne nagadjamo ovako
Hvala svima na odgovorima.
Ne znam gdje je taj u Zeti? Pominjali su mi nekog u Hn kao reparira dizne i pumpe visokog pritiska.
A ti sicevi, je li to veliki zahvat? Treba li glava da se mijenja??
A tebi je bolji sistem ubrizgavanja, CR je kvalitetniji puno.
Meni je cudno sto nema gresaka na dijagnostici.
Cak su i dizne bile lose nastelovane. Valjda se steluju na ugao 180 stepeni, a one su bile kako koja... dvije su u minusu a dvije u plusu kad se cita na dijagnostiku, ali nema gresaka.
Probacu i ja, nego je problem sto nisam siguran je li do dizni ili je neka elektronika pobudalila koja regulise koliko ce dizne da brizgaju pa je to ostalo tako naopako. Malo ima bucniji zvuk na leru, kako majstori vole da kazu kao kad dizne propisaju.
Ali cudno mi je sto vuce dobro, bas ide lijepo, a zbog PDF ne vidim ima li dima. Potreban mi je dobar dijagnosticar.
Koliko tacno je to odstupanje kod dizni?
Evo ovako:
Cilindar 1: -1.31 mg/H
Cilindar 2: 1.12 mg/H
Cilindar 3: 1.43 mg/H
Cilindar 4: -1.24 mg/H
Ovo su vrijednosti trenutno. Malo ovo zna da seta ali ne ide daleko od ovih vrijednosti.
Kazem trenutne vrijednosti, posto prije ovoga dizne nisu bile podesene na ugao 180 stepeni, vec kako koja, bas amaterski neko radio ranije...
Tu su vrijednosti bile:
Cilindar 1: 1.37 mg/H
Cilindar 2: 1.14 mg/H
Cilindar 3: 1.39 mg/H
Cilindar 4: -1.13 mg/H
Je li moguce da se ovoliko razlikuje? Mislim da je prva iz + otisla u minus vrijednosti?
Da napomenem da na autu nije cak ni zupcenje bilo kako treba uradjeno, iako je radjen veliki servis, pa se i to moralo stelovati.
Ovo nije strašno.
Treba provjeriti 023 parametar da kojim slučajem nije dosta visok. Ne bi valjalo da prelazi +60.
A kazi mi zasto se vrijednost prve dizne promijenilo iz pozitivnog u negativno? To nakon "stelovanja" dizni.
i kako da provjerim taj parametar sta je zapravo to? Posto cu da kazem majstoru. Hvala na odgovoru.
To ti je BIP. Odstupanje "reakcije" solenoida dizne. Kažem ti 0 je idealno, normala je do +60, sve preko toga je loše, takođe do -60. Kad ti je previše u minusu imaš problem sa dovodom goriva neđe (tandem pumpa, pumpa u rezervoaru, spljošteno crijevo i sl.), tj. solenoid je odreagovao ranije nego što to ECU traži
Kad je u plusu, onda najvjerovatnije solenoid u dizni zeza, tj. "dizna kasni" i mislim da tu teško ima lijeka.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8552543332.jpg
Evo kako je kod mene.
Ja isti problem mučim sa diznama, čak me je i hladan start zbog toga zezao, ali sam privremeno riješio problem zamjenom mjesta diznama. Reparirane kod Gogića prije 3 godine.
Auto isto vuče perfektno, bez ikakvog štucanja i prekida.
Hvala na odgovorima
Pazi, meni su dizne mijenjale parametre od + do - podesavanjem ugla, pa me strah da to i dalje nije idealno nastelovano, a i da mozda kompjuter budali. Mada gledali su majstori i kazu da je mapa fabricka, da nije nista oko toga cackano. To sto kazes ide mi dobro, a prvo paljenje, posle par dana, upali on ali malo duze vergla nego kad je topao motor.
To jedino da se ode kod tog Gogica da on pregleda auto i predlozi sto da se radi.
Mur je li se tebi osjecalo gorivo na auspuhu na leru kad radi. Meni bas nekako stipa, da u nekom poluzatvorenom prostoru ostanem 10min mislim da bih se otrovao :)
Turbina, dizne, protokomjer, dpf, egr, n75, crijeva od intercoolera, pumpa visokog pritiska….kakav je to zivot sunce ti *****.