Originally Posted by
Gorostas
Aj dok acid vozi s4 preko morace da rijesimo moj problem...
auto mi na male obrtaje kad stisnem gas stuca, zadrma mi naprijed nazad...
Sve je pocelo (a ne mora imati veze s tim) sa greskom
P1555 - Throttle Position Sensor (TPS) Load Signal not Plausible with Engine Load
greske vise nema, obrisao sam je i nije se vise javljala nikad, a u NK sam je dobio kad je smrzlo, ako to moze imat kakve veze
greska se javila a simptoma osjetio nisam, do duse posle 2 dana sam osjetio da mi auto na male obrtaje patosiran, zastuca...
Znajuci da mi je klapna gasa prljava (jer mi auto na ler islo goree dolee gore... i ja uzmem ocistim prvi put sa benzinom, al nisam mogao da ocistim neke djelove, skorcali bili, medjutim posle toga u ler je radio savrseno ( i sad radi). Taj dan cak nije htio ni da stuca na male obrtaje patosiran.
Posle 2 dana opet lagano je poceo da stuca (ali napominjem, samo na male obrtaje sa jakim gasom se to desava), ja odem kupim carb cleaner cisto da ocistim ono malo skorcalog sto benzin nije mogao, i ocistim klapnu uglavnom, taj dan isto nije stucao, mozda minimalno, ne bih da vezem klapnu sa stucanjem.
Uglavnom, evo danas vozim, opet stuca u pomenutim okolnostima...
Kad upalim auto, kad automatski sauh se aktivira (1300 obrtaja), osjetim detonacije, do duse kad ode na normalne obrtaje lera (900) onda nema nista.
Znaci, stuca kad je izmedju 1100 i 2100 obrtaja sa gasom
Svjecice pojma nemam kad su zadnji put mijenjane
Jel se desavalo kome jeste?